Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Ελπίζω ότι την Παρασκευή θα έχουμε καλά νέα
  • [02] Αλ. Φλαμπουράρης: Εάν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα για έκτακτο Eurogroup, θα ζητήσουμε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής
  • [03] «Για νέες επιβαρύνσεις στο όνομα της διάσωσης των ασφαλιστικών ταμείων» κάνει λόγο το ΚΚΕ
  • [04] Στους 54 οι νεκροί από τη γρίπη
  • [05] Ομάδα Εργασίας αύριο ή Eurogroup μεθαύριο αν υπάρξει ελληνικό αίτημα
  • [06] Β. Σόιμπλε: Δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση, αλλά πρόγραμμα βοήθειας
  • [07] Τα «κόκκινα δάνεια» και η ρευστότητα στο μικροσκόπιο ΕΣΕΕ - Γ. Σταθάκη
  • [08] Καμία παράταση χωρίς την εφαρμογή των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων, δηλώνει εκπρόσωπος του Σόιμπλε
  • [09] Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ολάντ-Πούτιν-Ποροσένκο απόψε, μετά την κατάληψη του Ντεμπάλτσεβε
  • [10] Νέα στοιχεία δείχνουν ακόμα πιο αρχαία τη νεολιθική θέση της Κουτρουλού Μαγούλας
  • [11] Βόλτα σε μονοπάτια της...αρκούδας για μαθητές

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Ελπίζω ότι την Παρασκευή θα έχουμε καλά νέα

    Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την πρόταση που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση για παράταση της δανειακής σύμβασης, είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στάυρος Θεοδωράκης σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε και για εξειδικευμένες προτάσεις, ορισμένες από τις οποίες είναι κοστολογημένες και θα εμπεριέχονται στην πρόταση.

    Εξάλλου, ο κ. Θεοδωράκης, σημείωσε ότι στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας, αλλά όπως είπε, επισήμανε στον πρωθυπουργό: «Πρέπει να τελειώνουμε με το περιτύλιγμα και να μπούμε στο παρασύνθημα» το οποίο, όπως είπε, είναι «δουλειές, δουλειές, δουλειές». Ο κ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας: «Ελπίζω ότι την Παρασκευή θα έχουμε καλά νέα, εξαρτάται και από τις προτάσεις της κυβέρνησης».

    Σε ερώτηση από πού πηγάζει η αισιοδοξία του, ανέφερε ότι είναι εκ φύσεως αισιόδοξος, και σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί όπως είπε, «ο πρωθυπουργός έχει καταλάβει ότι διαπραγματευόμαστε σκληρά, αλλά πάνω απ΄όλα διαπραγματευόμαστε για να μείνει η χώρα στο κέντρο της ΕΕ».

    Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

    [02] Αλ. Φλαμπουράρης: Εάν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα για έκτακτο Eurogroup, θα ζητήσουμε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

    «Η χώρα μας ζητάει να γίνει αποδεκτή η παράταση της δανειακής σύμβασης, ώστε να τακτοποιήσουμε κάποιες εκκρεμότητες» είπε στoν ραδιοσταθμό "Παραπολιτικά" ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

    Η Αθήνα δεν ζητάει παράταση του μνημονίου καθώς η ψήφος του ελληνικού λαού έχει καταργήσει το μνημόνιο, επανέλαβε ο κ. Φλαμπουράρης και τόνισε ότι εάν δεν γίνει έκτακτο Eurogroup η ελληνική πλευρά θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής καθώς το θέμα είναι πολιτικό.

    Ερωτηθείς τι θα κάνει η Ελλάδα αν απορριφθεί το ελληνικό αίτημα και στη Σύνοδο Κορυφής, απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει από αυτά που έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός.

    Διαβάστε επίσης: Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αποκλείεται να αιτηθεί παράταση του μνημονίου

    [03] «Για νέες επιβαρύνσεις στο όνομα της διάσωσης των ασφαλιστικών ταμείων» κάνει λόγο το ΚΚΕ

    «Οι σημερινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιά, για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και κυρίως οι αναφορές του για κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών και αντικατάστασή τους με επιπλέον φορολόγηση στον φόρο εισοδήματος, δημιουργούν εύλογες ανησυχίες στους εργαζόμενους για το παρόν και το μέλλον των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, για νέες επιβαρύνσεις και ανατροπές στο λαϊκό εισόδημα, στο όνομα της διάσωσης των ασφαλιστικών ταμείων» αναφέρει σχετικό σχόλιο του ΚΚΕ.

    «Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους, για πλήρη κάλυψη των απωλειών που συντελέστηκαν στα χρόνια της κρίσης, αλλά και από το δίκαιο αίτημα, να πληρώσουν το κράτος και το κεφάλαιο για τα ελλείμματα στα Ταμεία, που είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για το βούλιαγμά τους» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

    [04] Στους 54 οι νεκροί από τη γρίπη

    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας της εποχικής γρίπης που βρίσκεται στην κορύφωσή της στην Ελλάδα.

    Από την αρχή του φαινομένου οι νεκροί εξαιτίας των επιπλοκών έφτασαν σήμερα τους 54, με βάση τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Η γρίπη στην Ελλάδα που δείχνει να εντείνεται λόγω και του συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους εξαιτίας του κρύου, έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα 122 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 29 άτομα παραμένουν σε ΜΕΘ έως αυτή την ώρα.

    [05] Ομάδα Εργασίας αύριο ή Eurogroup μεθαύριο αν υπάρξει ελληνικό αίτημα

    Πηγή της ευρωζώνης δήλωσε πριν από λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση, προγραμματίζεται για αύριο η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) και για την Παρασκευή η σύγκληση ενός έκτακτου Eurogroup, με σκοπό να εξεταστεί σε βάθος το ελληνικό αίτημα. Στην αντίθετη περίπτωση, ανέφερε η ίδια πηγή, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε Eurogroup, ούτε η EWG.

    [06] Β. Σόιμπλε: Δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση, αλλά πρόγραμμα βοήθειας

    «Δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση. Υπάρχει πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα ήθελε να λάβει περαιτέρω πιστώσεις, αλλά όχι και τους όρους οι οποίοι όμως είναι απαραίτητοι για την οικονομική της ανάκαμψη.

    «Το ζήτημα δεν είναι η παράταση του δανειακού προγράμματος, το ζήτημα είναι αν το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοστεί ή όχι» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και σημείωσε ότι κανείς στην Ευρώπη δεν αρνείται τη βοήθεια προς την Ελλάδα και δεν θέλει αποχώρησή της από την ευρωζώνη, αλλά η στήριξη της Ελλάδας γίνεται στη βάση της αρχής «βοήθεια, για αυτοβοήθεια».

    Αναφερόμενος στους Έλληνες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι τον ενοχλεί το γεγονός ότι περνούν δύσκολα και ότι πρέπει να υποφέρουν εξαιτίας παραλείψεων των παλαιότερων κυβερνήσεων, ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρισκόταν στον σωστό δρόμο, καθώς μειώνεται η ανεργία και σημειώθηκε θετικός ρυθμός ανάπτυξης. «Τώρα ο κόσμος ξεσηκώνεται με ψεύτικες υποσχέσεις» δήλωσε και πρόσθεσε ότι δημιουργούνται ελπίδες και παράλληλα λέγεται ότι άλλοι φταίνε για τα προβλήματα. «Αυτό έχει μικρή σχέση με την πραγματικότητα» είπε, για να τονίσει ότι πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια στον ελληνικό λαό «και η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιος βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση, όπως αυτή στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα, δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος (...), ο δρόμος είναι μακρύς και κουραστικός».

    Σε ό,τι αφορά, πάντως, ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε και πάλι ότι οι εταίροι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο, αλλά διευκρίνισε ότι πρόκειται για απόφαση αποκλειστικά της Ελλάδας και επανέλαβε ότι οι δημοκρατικές αποφάσεις είναι σεβαστές, αλλά θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί και οι ψηφοφόροι των άλλων χωρών.

    Σχετικά μάλιστα με τα αποτελέσματα της λιτότητας στην Ελλάδα, τόνισε ότι και άλλοι συνάδελφοί του στην Ευρωζώνη διαμαρτύρονται διότι οι χώρες τους έχουν χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο από ό,τι οι Έλληνες, στους οποίους όμως δείχνουν αλληλεγγύη.

    [07] Τα «κόκκινα δάνεια» και η ρευστότητα στο μικροσκόπιο ΕΣΕΕ - Γ. Σταθάκη

    Επιτακτική προτεραιότητα για τη βιωσιμότητα του εγχώριου επιχειρείν, αποτελεί η θέσπιση ενός δίκαιου και λειτουργικού πλαισίου ρύθμισης των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.

    Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, όπως αναφέρει σήμερα σε σχετική ανακοίνωση, παρέδωσε στον υπουργό ενημερωτικό σημείωμα με στοιχεία για τα «κόκκινα» δάνεια, τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 85 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 27,5 δισ. είναι στεγαστικά, τα 12 δισ. καταναλωτικά και τα 45 δισ. ευρώ επιχειρηματικά.

    Το προεδρείο της ΕΣΕΕ κατέθεσε προς τον υπουργό υπόμνημα θέσεων που άπτονται ζητημάτων του εμπορίου αλλά και τον Εμπορικό Οδικό Χάρτη για Ανάπτυξη με Απασχόληση και σχετικό πίνακα με τα άμεσα και έμμεσα μέτρα που έπληξαν κατά τη διάρκεια της κρίσης τον εμπορικό κόσμο, ενώ επανέλαβε για άλλη μια φορά, ότι είχε από την αρχή διαφωνήσει με πολλές από τις επιλογές των Κυβερνήσεων από το 2010 και μετά, οι οποίες υιοθέτησαν μεγάλες μειώσεις μισθών σε μία μάταιη προσπάθεια τόνωσης της ανταγωνιστικότητας και διατήρησης της απασχόλησης.

    [08] Καμία παράταση χωρίς την εφαρμογή των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων, δηλώνει εκπρόσωπος του Σόιμπλε

    Κάθε παράταση της διεθνούς βοήθειας προς την Ελλάδα μετά τις 28 Φεβρουαρίου δεν διαχωρίζεται από την υλοποίηση, από την Αθήνα, των προβλεπομένων από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης μεταρρυθμίσεων, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

    «Δεν είναι αποδεκτή και δεν θα γίνει αποδεκτή μία παράταση χωρίς την εφαρμογή των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων, τα δύο αυτά πράγματα είναι αδιαχώριστα» δήλωσε ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Οι χώρες της Ευρωζώνης έθεσαν τη Δευτέρα πέντε όρους για τη συνέχιση της οικονομικής τους στήριξηςπρος την Αθήνα και «δεν τίθεται θέμα» νέας συζήτησης επ΄αυτών, πρόσθεσε.

    [09] Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ολάντ-Πούτιν-Ποροσένκο απόψε, μετά την κατάληψη του Ντεμπάλτσεβε

    Νέα τηλεφωνική επικοινωνία προγραμματίζεται για απόψε ανάμεσα στους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, καθώς η κατάπαυση του πυρός παραπαίει στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση για την κατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης και σιδηροδρομικού κόμβου Ντεμπάλτσεβε, τρεις ημέρες μεταξύ την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ.

    Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ ανακοίνωσε ότι οι Φρανσουά Ολάντ, Αγγελα Μέρκελ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Πέτρο Ποροσένκο θα έχουν το βράδυ τηλεφωνική συνομιλία υπό το φως των εξελίξεων, κάνοντας λόγο για «μία δυσκολία στην εφαρμογή ενός συγκεκριμένου σημείου» των συμφωνιών «Μινσκ 2».

    Στη Μόσχα αντίθετα, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εμφανίσθηκε ικανοποιημένος για την τήρηση, σχεδόν συνολικά, της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, με την εξαίρεση της στρατηγικής σημασίας πόλης Ντεμπάλτσεβε.

    Στο Κίεβο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε από τη Δύση να δώσει μία «αυστηρή» απάντηση στη Μόσχα έπειτα από την επίθεση των φιλορώσων ανταρτών κατά του Ντεμπάλτσεβε κατά παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός εδώ και τρεις ημέρες, κατά τη διάρκεια τηελφωνικής του συνομιλίας με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

    Στις Βρυξέλλες, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι κατηγόρησε τους φιλορώσους αντάρτες για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στο Ντεμπάλτσεβε και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι έτοιμη «να λάβει τα προσήκοντα μέτρα» εάν συνεχισθούν οι εχθροπραξίες.

    Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις αποχωρούν από το πολιορκημένο από τους φιλορώσους Ντεμπάλτσεβε κατά οργανωμένο τρόπο. Ο Πέτρο Ποροσένκο διευκρίνισε ότι το 80% των ουκρανικών δυνάμεων έχει αποσυρθεί από το Ντεμπάλτσεβε μαζί με τα όπλα τους και ότι δύο ακόμη φάλαγγες επρόκειτο να αναχωρήσουν.

    [10] Νέα στοιχεία δείχνουν ακόμα πιο αρχαία τη νεολιθική θέση της Κουτρουλού Μαγούλας

    Αρχαιότερος κατά τουλάχιστον τέσσερις αιώνες, είναι ο νεολιθικός οικισμός της Κουτρουλού Μαγούλας στη Φθιώτιδα, ο οποίος σύμφωνα με τις νεότερες έρευνες, χρονολογείται γύρω στο 5900 πΧ και όχι στο 5500 πΧ, όπως αρχικά πιστευόταν.

    Την παραπάνω πληροφορία έδωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η επίτιμη διευθύντρια του υπουργείου Πολιτισμού, Νίνα Κυπαρίσση, που ερευνά την περιοχή από το 2001, ενώ από το 2010 (ανεπίσημα από το 2009) συνδιευθύνει με τον Γιάννη Χαμηλάκη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, τις έρευνες που υλοποιούνται στο πλαίσιο προγράμματος συνεργασίας της αρχαιολογικής υπηρεσίας και του αγγλικού πανεπιστημίου, μέσω της Βρετανικής Σχολής Αθηνών.

    Και οι δύο μίλησαν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ με αφορμή την ομιλία για την Κουτρουλού Μαγούλα που θα δοθεί αύριο Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, ώρα 7 μμ, από τον κ. Χαμηλάκη στην Αίθουσα Τελετών της Αρχαιολογικής Εταιρείας (Πανεπιστημίου 22), στο πλαίσιο της ετήσιας παρουσίασης του επιστημονικού έργου της Βρετανικής Σχολής Αθηνών.

    «Ο οικισμός είναι σημαντικός για πολλούς λόγους» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Χαμηλάκης, επισημαίνοντας τους κυριότερους: «Η Κουτρουλού Μαγούλα είχε πολύ μεγάλη έκταση, γύρω στα 37 στρέμματα, ενώ ξέρουμε από τη βιβλιογραφία ότι οι περισσότερες μαγούλες της εποχής αυτής είναι γύρω στα 20 στρέμματα. Εντυπωσιακή είναι και η διατήρηση των λιθόκτιστων σπιτιών. Έχουμε τοίχους από πέτρες όχι μόνο στα θεμέλια όπως συνηθίζεται, αλλά και άνω του ενός μέτρου, όπως μαρτυρούν τα σωζόμενα κατάλοιπα. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η οργάνωση του χώρου. Κατά την τοπογραφική και γεωφυσική έρευνα βρέθηκαν αναβαθμοί και περιμετρικοί τάφροι, έργα μάλλον κοινοτικά, καθώς απαιτούν πολλή δουλειά για να γίνουν. Δηλαδή, μιλάμε για μια οργάνωση συλλογική και κοινοτική, που απαιτούσε πολλή εργασία και αφιέρωση από όλη την κοινότητα» τονίζει.

    [11] Βόλτα σε μονοπάτια της...αρκούδας για μαθητές

    «Παρέα» με τις αρκούδες θα κάνουν... βόλτα σε μονοπάτια, μέσα στην προστατευόμενη περιοχή της Βόρειας Πίνδου, μαθητές οι οποίοι θα συμμετέχουν σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης!

    Πρόκειται για τη δράση «Χάραξη - χαρτογράφηση - σήμανση ενός θεματικού μονοπατιού για την αρκούδα» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Γρεβενών και την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» στο πλαίσιο του προγράμματος «LIFE ARCPIN».

    «Στην ουσία, προτείνονται δύο παλιοί δασικοί δρόμοι για την αξιοποίησή τους ως θεματικά μονοπάτια για την αρκούδα, βάσει των οποίων σχεδιάζονται δύο προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Έφη Γελαστοπούλου, συνεργάτρια της «Καλλιστώ».

    Η επιλογή των μονοπατιών έγινε μετά την αξιολόγηση των κριτηρίων που είχαν τεθεί περί ασφάλειας των μαθητών/επισκεπτών, προσβασιμότητας στο μονοπάτι, μήκους της διαδρομής, ποιότητας του τοπίου, παρουσίας αρκούδας και τύπων οικοτόπων και ενδιαιτημάτων, ανθρώπινης παρουσίας και ένταξης του στο συνολικότερο δίκτυο διαδρομών της περιοχής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 February 2015 - 13:30:26 UTC