Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελετή για την υποδοχή πλοίων του 18ου στόλου της Κίνας, στον Πειραιά, θα παραστεί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας
  • [02] WSJ: Το αίτημα της Ελλάδας θα αποτελέσει τη βάση γεφύρωσης των διαφορών της με την Ευρωζώνη
  • [03] «Το ελληνικό αίτημα δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε
  • [04] Ως «θετικό πρώτο βήμα» κρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ελληνικό αίτημα

  • [01] Στην τελετή για την υποδοχή πλοίων του 18ου στόλου της Κίνας, στον Πειραιά, θα παραστεί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας

    Στην τελετή για την υποδοχή πλοίων του 18ου στόλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και συμμετέχουν σε διεθνείς επιχειρήσεις κατά της πειρατείας, θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Τον Αλέξη Τσίπρα θα υποδεχθεί ο ναύαρχος Zhang Chuanshu στη φρεγάτα CHANGBAI SHAN 989, στις 19:30 (Ακτή Μιαούλη 50, Πειραιάς).

    Ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία και ο πρέσβης της Κίνας Zou Xiali, θα απευθύνει χαιρετισμό.

    [02] WSJ: Το αίτημα της Ελλάδας θα αποτελέσει τη βάση γεφύρωσης των διαφορών της με την Ευρωζώνη

    Η Ελλάδα και οι πιστωτές της από την Ευρωζώνη θα πρέπει να εργασθούν για να γεφυρώσουν τις διαφορές τους όσον αφορά τους όρους της παράτασης του προγράμματος στήριξης, δήλωσαν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος από την Αθήνα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

    Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ συγκάλεσε για αύριο το συμβούλιο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ενώ αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι το θέμα θα αντιμετωπιζόταν με μία τηλεδιάσκεψη, υποδηλώνει ότι οι διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της παραμένουν σημαντικές, σημειώνει ωστόσο το δημοσίευμα.

    Το ελληνικό αίτημα προτείνει να «προχωρήσουμε από κοινού σε μία επιτυχή ολοκλήρωση της παρούσας συμφωνίας», δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης που το έχει δει, προσθέτοντας ότι «δεν είναι πολύ κακό για αρχή».

    Ωστόσο, το αίτημα αφήνει «ακόμη κάποια απόσταση» μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, δήλωσε άλλος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

    Η Γερμανία και οι άλλες πιο σκληρές χώρες - μέλη της Ευρωζώνης θα θέλουν πιθανόν, σημειώνει το δημοσίευμα, περισσότερες λεπτομέρειες από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, προτού συμφωνήσουν για την παράταση του προγράμματος.

    Για παράδειγμα, η επιστολή δεν αναφέρει ποιος θα είναι ο στόχος της Ελλάδας όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015, δήλωσε αξιωματούχος.

    [03] «Το ελληνικό αίτημα δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε

    «Η επιστολή από την Αθήνα δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γέγκερ, ενώ σημείωσε ότι στην πραγματικότητα στοχεύει σε μία χρηματοδότηση-γέφυρα, χωρίς να εκπληρώνει τις απαιτήσεις του προγράμματος. «Το έγγραφο δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια, τα οποία συμφωνήθηκαν στο Eurogroup την Δευτέρα» ανέφερε.

    [04] Ως «θετικό πρώτο βήμα» κρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ελληνικό αίτημα

    Ως θετικό πρώτο βήμα κρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα εξάμηνης παράτασης που υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερουν Νταισελμπλουμ, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

    Σύμφωνα με τον κ.Σχοινά, η ελληνική κυβέρνηση ζητά εξάμηνη παράταση του λεγόμενου «master financial assistance facility agreement».

    Όπως εξήγησε ο κ. Σχοινάς, ο όρος αυτός περιγράφει το ισχύον πρόγραμμα.

    Το αίτημα έχει τη μορφή δισέλιδης επιστολής, ανέφερε στη συνέχεια.

    O κ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ως πρώτο θετικό βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για ένα λογικό συμβιβασμό. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο κ. Γιούνκερ χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί είχε εντατικές συζητήσειες με τον Γ. Ντάισελμπλουμ και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μ. Σχοινάς, επανέλαβε ότι η απόφαση επί του ελληνικού αιτήματος θα ληφθεί από τα 19 κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

    Ο Μ. Σχοινάς διευκρίνισε, τέλος, ότι οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν την εξάμηνη παράταση θα συζητηθούν σήμερα στο EWG και αύριο στο Εurogroup.

    Διαβάστε επίσης: Εστάλη το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, Ο Γ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε ότι έλαβε το αίτημα της Ελλάδας , Εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και όχι του μνημονίου, ζητά η κυβέρνηση , «Το ελληνικό αίτημα δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 February 2015 - 13:30:22 UTC