Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το πρώτο νομοσχέδιο θα απονέμει την ιθαγένεια στα παιδιά δεύτερης γενιάς»
  • [02] Τρεις 'Ελληνες, τα μέλης της σπείρας που διέπρατε ληστείες σε οικίες βασανίζοντας τα θύματά τους
  • [03] Παρέμβαση Π.Σκουρλέτη ζητούν οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης
  • [04] Συνεχίζονται οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία
  • [05] Περισσότεροι από 40 τραυματίες σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία, στην ανατολική Ολλανδία

  • [01] «Το πρώτο νομοσχέδιο θα απονέμει την ιθαγένεια στα παιδιά δεύτερης γενιάς»

    Η απονομή ιθαγένειας στα παιδιά της δεύτερης γενιάς μεταναστών θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, όπως επιβεβαιώνει η ίδια σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Είναι μια μεγάλη υποχρέωση της χώρας»υπογραμμίζει και συμπληρώνει ότι το νομοσχέδιο αυτό θα λαμβάνει υπόψη του την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Ραγκούση και άλλα σχετικά νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί, με στόχο να συγκεντρώσει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

    Η κ. Χριστοδουλοπούλου αναφέρεται εκτενώς και στο ζήτημα των Κέντρων Κράτησης, για τα οποία -επισημαίνει- ότι θα ξεκινήσει από σήμερα η εξέταση των περιπτώσεων και η σταδιακή απελευθέρωση των κρατουμένων.

    Εξάλλου, ασκώντας έντονη κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, η αναπληρώτρια υπουργός σχολιάζει:«Είναι τραγωδία ότι τόσα λεφτά από τα ευρωπαϊκά ταμεία σπαταλήθηκαν στα Κέντρα Κράτησης και δεν αφιερώθηκε ούτε ένα ευρώ για να φτιάξουμε ανοιχτές δομές φιλοξενίας για τους ασυνόδευτους ανήλικους».

    Ειδικότερα για την Αμυγδαλέζα, όπου χαρακτηρίζει τις συνθήκες που επικρατούν«ντροπή και για τον πολιτισμό και την ανθρωπότητα»,δηλώνει ότι θα κλείσει πολύ σύντομα.

    [02] Τρεις 'Ελληνες, τα μέλης της σπείρας που διέπρατε ληστείες σε οικίες βασανίζοντας τα θύματά τους

    Τουλάχιστον 3 ληστείες έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής ότι είχαν διαπράξει την τελευταία εβδομάδα σε Καμίνια και Κερατσίνι, τα μέλη της σπείρας, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη βίαιη συμπεριφορά, καθώς δεν δίσταζαν να τραυματίσουν αλλά και να βασανίζουν επί ώρα τα θύματά τους χρησιμοποιώντας αιχμηρά αντικείμενα και βαριοπούλα.

    Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής τρεις Έλληνες, δύο άντρες ηλικίας 27 και 36 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 31ετών που είναι υπάλληλος σε ενεχυροδανειστήριο στον Πειραιά και στην οποία οι δράστες διέθεταν τα κλοπιμαία για πώληση.

    Από την αστυνομία αναζητούνται άλλοι δύο Έλληνες ηλικίας 31 και 37 ετών.

    Ο 31χρονος φέρεται ως συνεργός της σπείρας, ενώ ο 37χρονος είναι ο ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου.

    Οι δύο ληστείες που έχουν εξακριβωθεί έγιναν σε οικίες στα Καμίνια και στο Κερατσίνι.

    Οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισέβαλαν παραβιάζοντας παράθυρα και πόρτες και με χρήση σωματικής βίας σε βάρος των ηλικιωμένων ενοίκων, αφαιρούσαν κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

    Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πειραιά.

    [03] Παρέμβαση Π.Σκουρλέτη ζητούν οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης

    Την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη, για την αποτροπή απολύσεων στο μετρό Θεσσαλονίκης, ζητούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία.

    Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες με τον κ. Σκουρλέτη, «οι ανάδοχοι κατασκευής του έργου έχουν σταματήσει τις εργασίες και αξιώνουν ομαδικές απολύσεις».

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει τα όρια των θεσμικών του αρμοδιοτήτων, προκειμένου να αξιοποιηθεί κάθε περιθώριο διαβούλευσης με στόχο την πλήρη προστασία της απασχόλησης.

    Ανέφερε, επίσης, ότι έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για την πιστή εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου προστασίας των εργαζομένων σε περιπτώσεις ομαδικών απολύσεων και ότι μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, θα αναλάβουν πρωτοβουλία για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου.

    [04] Συνεχίζονται οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία

    Οι μάχες συνεχίζονται σήμερα στην ανατολική Ουκρανία παρά τις νέες ευρωπαϊκές προσπάθειες με στόχο να εξασφαλισθεί η εφαρμογη μιας κατάπαυσης του πυρός. Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως φιλορώσοι αυτονομιστές επιτέθηκαν σε θέσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων 49 φορές μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, χρησιμοποιώντας ρουκέτες, πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα.

    «Ο αριθμός των επιθέσεων δείχνει πως οι τρομοκράτες δεν θέλουν να σιγήσουν εντελώς τα πυροβόλα τους», δήλωσε ο ουκρανός στατιωτικός εκπρόσωπος Ανατόλι Στέλμαχ.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως οβίδες έπεσαν στην περιφέρεια της Μαριούπολης, μια περιοχή στην Αζοφική Θάλασσα το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχουν τα κυβερνητικά στρατεύματα και για την οποία εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να γίνει ο στόχος της επόμενης επίθεσης των αυτονομιστών.

    Οι αντάρτες κατηγόρησαν τις κυβερνητικές δυνάμεις ότι πραγματοποιούν κι αυτές επιθέσεις, μεταξύ άλλων και εναντίον κατοικημένων περιοχών του Ντονέτσκ, προπύργιου των ανταρτών. Μια γυναίκα σκοτώθηκε από το βομβαρδισμό χθες, Πέμπτη, μετέδωσε η υπηρεσία Τύπου των αυτονομιστών DAN.

    [05] Περισσότεροι από 40 τραυματίες σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία, στην ανατολική Ολλανδία

    Τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε μεγάλη πολυκατοικία της πόλης Ναϊμέχεν στην ανατολική Ολλανδία, ανακοίνωσε το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων του νότιου Χέλντερλαντ.

    Ανάμεσα στους τραυματίες, τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση, άλλοι έξι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και περίπου 30 λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες μετά τα αναπνευστικά προβλήματα που εκδήλωσαν από την εισπνοή καπνών.

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες.

    Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, που διαμένουν στην πολυκατοικία απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ορισμένοι με τη βοήθεια γερανών.

    Ζωντανά πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Omroep Gelderland έδειχναν πυροσβέστες και ασθενοφόρα να έχουν σπεύσει στην περιοχή.

    Η φωτιά έχει κατασβεστεί και η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 February 2015 - 11:30:24 UTC