Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο η λίστα των μεταρρυθμίσεων στα χέρια των εταίρων
  • [02] Αισιοδοξία Βαρουφάκη για «ναι» των εταίρων στη λίστα μεταρρυθμίσεων
  • [03] Τρεις σκιέρ νεκροί από πτώση χιονοστιβάδας

  • [01] Αύριο η λίστα των μεταρρυθμίσεων στα χέρια των εταίρων

    "Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στα λαϊκή εντολή" ανέφεραν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

    Κατά τη διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου έγινε διεξοδική ενημέρωση των υπουργών από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με την απόφαση του Eurogroup.

    Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συμπεριληφθούν στη λίστα δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση και το πακέτο των μεταρρυθμίσεων επικεντρώνεται στις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί και αφορούν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την βελτίωση της δημόσιας διοίκησης. Για να ισχύσει τελικά η συμφωνία θα πρέπει να πάρει την έγκριση από τους εκπροσώπους των θεσμών την Τρίτη. Θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με τους κ.κ. Λαγκάρντ, Ντράγκι και Μοσκοβισί.

    Χθες το βράδυ σε συζήτηση του με τους δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση είναι σε πλήρη συνεννόηση με τους εταίρους της. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταρτιστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και τη Δευτέρα θα σταλθεί». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάλι κ. Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε ότι "δεν είναι κάτι πολύπλοκο, είναι μια εύκολη διαδικασία".

    Διαβάστε επίσης: www.amna.gr/blogview/73278/«Petuchame-simantiki-diapragmateutiki-epituchia-stin-Europi»«Πετύχαμε σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία στην Ευρώπη»

    [02] Αισιοδοξία Βαρουφάκη για «ναι» των εταίρων στη λίστα μεταρρυθμίσεων

    Αισιόδοξος εμφανίστηκε μετά την λήξη του Κυβερνητικού Συμβουλίου, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ο οποίος ανέφερε ότι Ελπίζουμε και είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι θα εισπράξουμε το "ναι" από τους θεσμούς. Σημείωσε δε ότι αν οι εκπρόσωποι των θεσμών πουν όχι στις μεταρρυθμίσεις την Δευτέρα, θα συγκληθεί νέο Eurogroup την Τρίτη.

    [03] Τρεις σκιέρ νεκροί από πτώση χιονοστιβάδας

    Τρεις Ιταλοί σκιέρ έχασαν τη ζωή τους και ένας τέταρτος είναι σε σοβαρή κατάσταση, στις Ελβετικές Άλπεις δήλωσε η τοπική αστυνομία. Οι σκιέρ παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα πλάτους 80 μέτρων και μήκους 300 μέτρων, το Σάββατο το μεσημέρι και κατέληξαν σε κοντινό νοσοκομείο ,όπου μεταφέρθηκαν. Ένας ακόμη σκιέρ τραυματίστηκε ελαφρά.

    Οι πέντε Ιταλοί - δύο γυναίκες και τρεις άνδρες ? έκαναν σκι στα σύνορα μεταξύ της Ελβετίας και της Ιταλίας, όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα περίπου στις 13:40 τοπική ώρα (14:40 ώρας Ελλάδας), κοντά στο Κολ ντε Γκραντ Σαντ, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι πέντε σκιέρ εντοπίστηκαν αρχικά ζωντανοί. Οι τέσσερις από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκαν αεροπορικώς σε κοντινά νοσοκομεία.

    «Δυστυχώς, λάβαμε την έκθεση του νοσοκομείου που δείχνει ότι οι τρεις έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαν Μαρί Μπορνέ εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι χιονοστιβάδες έχουν στοιχίσει πολλές ζωές στις Ελβετικές Άλπεις αυτό το χειμώνα. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της σεζόν, σύμφωνα με αναφορές του ελβετικού πρακτορείου ειδήσεων ATS.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 February 2015 - 9:30:20 UTC