Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βροχές και αφρικανική σκόνη
  • [02] Τέσσερις σκιέρ νεκροί από χιονοστιβάδας
  • [03] Συμφωνία Κιέβου φιλορώσων ανταρτών για απομάκρυνση των βαρέων όπλων
  • [04] Δεκάδες αγνοούμενοι στο Μπαγκλαντές, μετά από ναυάγιο πορθμείου

  • [01] Βροχές και αφρικανική σκόνη

    Bροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και νότιοι άνεμοι στα πελάγη 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 9 μποφόρ, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

    Για αύριο Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοούν και αύριο τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

    [02] Τέσσερις σκιέρ νεκροί από χιονοστιβάδας

    Τέσσερις σκιέρ έχασαν τη ζωή τους κι ένας τραυματίστηκε από χιονοστιβάδα που έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου τις ελβετικές Άλπεις, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό της αστυνομίας στο καντόνι του Βαλέ. Τα θύματα είναι δύο άνδρες και δύο γυναίκες, όλοι τους Ιταλοί, ηλικίας 51-52 ετών. Ο πέμπτος σκιέρ φέρει ελαφρά τραύματα και δεν κινδυνεύει η ζωή του, ενώ ένα έκτο μέλος της συντροφιάς των Ιταλών εκδρομέων δεν παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα και δεν έπαθε απολύτως τίποτα.

    Οι Ιταλοί έκαναν σκι κοντά στα σύνορα μεταξύ Ελβετίας και Ιταλίας όταν παρασύρθηκαν από τη χιονοστιβάδα. Βρέθηκαν όλοι τους ζωντανοί και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε κοντινά νοσοκομεία όμως η κατάσταση των τεσσάρων ήταν πολύ σοβαρή και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τους κρατήσουν στη ζωή.

    Σύμφωνα με τις αρχές του Βαλέ, η διάσωσή καθυστέρησε επειδή οι διασώστες χρειάστηκε να καλύψουν μεγάλη απόσταση με τα πόδια ενώ και τα ελικόπτερα, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αναγκάστηκαν να προσγειωθούν σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το σημείο του δυστυχήματος για να παραλάβουν τους τραυματίες.

    [03] Συμφωνία Κιέβου φιλορώσων ανταρτών για απομάκρυνση των βαρέων όπλων

    Η Ουκρανία και οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στα ανατολικά υπέγραψαν μια συμφωνία για να ξεκινήσει η απομάκρυνση των βαρέων όπλων από τη γραμμή του μετώπου, δήλωσε ένας Ουκρανός αξιωματικός του στρατού. Αν και κάποια μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αυτό θα ξεκινήσει ήδη από σήμερα, ο στρατηγός Ροζμάζιν εκτίμησε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς κάτι τέτοιο.

    Από την πλευρά του ο Έντουαρντ Μπασούριν διοικητής των φιλορώσων ανταρτών δήλωσε ότι οι αυτονομιστές θα ξεκινήσουν σήμερα τη διαδικασία απομάκρυνσης των βαρέων όπλων, που αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.Πάντως και ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο επεσήμανε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν επιβεβαίωση ότι οι αντάρτες έχουν αρχίσει τη διαδικασία.

    Η απομάκρυνση των όπλων περιλαμβάνεται στην ειρηνευτική συμφωνία Μινσκ 2, που υπεγράφη στις 12 Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας. Η διαδικασία αυτή, που προϋποθέτει την πλήρη παύση των πυρών, αναμενόταν να ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου και να ολοκληρωθεί στις 3 Μαρτίου, όμως ακόμη δεν έχει αρχίσει εξαιτίας της επίθεσης των ανταρτών στην πόλη Ντεμπάλτσεβε, την οποία κατέλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα.

    [04] Δεκάδες αγνοούμενοι στο Μπαγκλαντές, μετά από ναυάγιο πορθμείου

    Ένα πορθμείο που μετέφερε δεκάδες επιβάτες βυθίστηκε σήμερα στο κεντρικό Μπανγκλαντές, στον ποταμό Πάντμα, 70 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Ντάκα, μετά από σύγκρουση με φορτηγό πλοίο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Όπως δήλωσαν οι διασωθέντες το MV Mostofa μετέφερε 70 με 150 ανθρώπους. «Περίπου 50 άνθρωποι κατάφεραν να φτάσουν στις όχθες του ποταμού κολυμπώντας ή διασώθηκαν από άλλα πλοία», επεσήμανε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίαςΡακιμπούζ Ζάμαν.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης με συμμετοχή και παραπλεόντων σκαφών. Τα σωστικά συνεργεία έχουν προς το παρόν ανασύρει από τον ποταμό τη σορό ενός μωρού και αναζητούν τυχόν άλλους επιζώντες. Ένας άλλος αστυνομικός, ο Μπίντχαν Τριπούρα, δήλωσε ότι η αστυνομία έχει κατασχέσει το φορτηγό πλοίο και έχει συλλάβει δύο μέλη του πληρώματός του.

    Τα δυστυχήματα με φέρι είναι συχνά στο Μπανγκλαντές, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία περισσότερα από το 95% των μικρών επιβατικών πλοίων δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 February 2015 - 11:30:20 UTC