Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π.Μοσκοβισί:«Δεν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης»
  • [02] Εξαρθρώθηκε σπείρα για προϊόντα μαϊμού μέσω ιντερνετ
  • [03] Κύμα ψύχους σαρώνει τις νότιες και δυτικές ΗΠΑ
  • [04] Δεν αποσύρει τα βαρέα όπλα ο ουκρανικός στρατός
  • [05] Με ελληνικό χρώμα τα φετεινά Όσκαρ

  • [01] Π.Μοσκοβισί:«Δεν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης»

    «Οχι μόνο δεν μελετώ ένα σχέδιο πιθανής εξόδου της Ελλάδας, αλλά και απαγορεύω το να μελετηθεί κάτι τέτοιο» δήλωσε το πρωί, ο Γάλλος Επίτροπος , Πιέρ Μοσκοβισί, στην πρωϊνή εκπομπή του κρατικού καναλιού France 2. Η δήλωση έγινε απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν και ο ίδιος μελετά το πιθανό σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, που, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Σπήγκελ, υποτίθεται ότι προετοίμαζε η ΕΚΤ.

    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί πραγματικά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχει κανένα απολύτως άλλο σχέδιο. Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Περιμένω σήμερα το βράδυ το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ελπίζοντας ότι έχει γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να είμαστε συγχρόνως φιλόδοξοι αλλά και ρεαλιστές» κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.

    Ο Γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί,ανέπτυξε τις απόψεις του, για το τι ακριβώς περιμένει από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρόκειται να υποβάλλει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση.«Θα είναι μια πρώτη ανάγνωση μεταρρυθμίσεων, όχι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα» εξήγησε ο Επίτροπος και πρόσθεσε:«'Αλλωστε, δεν ανήκει στους Ευρωπαίους να δώσουν ένα εύσημο ή αντίθετα να απορρίψουν αυτό που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση. Θα πρέπει όμως-η ελληνική κυβέρνηση- να δώσει τη φιλοσοφία της για το σύνολο.Το σημαντικό είναι ότι, εφ' όσον συμπεριληφθούν νέα μέτρα προερχόμενα από το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αντικαταστήσουν άλλα μέτρα, ώστε το σύνολο να είναι δημοσιονομικά ισορροπημένο.

    [02] Εξαρθρώθηκε σπείρα για προϊόντα μαϊμού μέσω ιντερνετ

    Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για υπόθεση εισαγωγής, κατοχής και διάθεσης προϊόντων «μαϊμού» επώνυμων εταιριών του εξωτερικού, μέσω του διαδικτύου. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες δημιουργούσαν διάφορα προφίλ σε ιστοσελίδες δημοπρασιών και σε διαδικτυακές αγγελίες ειδικού τύπου και στη συνέχεια, παρουσίαζαν, ως γνήσια, και διέθεταν προς πώληση απομιμητικά προϊόντα, όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, επώνυμων εταιριών του εξωτερικού, σε ιδιαίτερα χαμηλές και ελκυστικές τιμές, παραπλανώντας έτσι τους υποψήφιους αγοραστές.

    Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις της νομοθεσίας για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών, την προστασία σημάτων, καθώς και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

    [03] Κύμα ψύχους σαρώνει τις νότιες και δυτικές ΗΠΑ

    Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις από τη νοτιοανατολική Καλιφόρνια έως τη Λουϊζιάνα καθώς το αρκτικό μέτωπο κατευθύνεται νότια και ανατολικά αφού προκάλεσε σφοδρές χιονοπτώσεις στο Κολοράντο, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στο Ντένβερ οι κάτοικοι προσπαθούν να απομακρύνουν τους όγκους χιονιού το ύψος του οποίου έχει φθάσει 15 έως 30 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερο υψόμετρο στα Βραχώδη Όρη έχει φθάσει τα 61 εκατοστά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

    Περισσότερες από 1000 πτήσεις ακυρώθηκαν προς και από το Διεθνές Αεροδρόμιο Fort Worth στο Ντάλας έως σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον ιστότοπο καταγραφής των πτήσεων FlightAware.Σε πολλές περιοχές περιμετρικά της περιοχής Ντάλας- Φορτ Ουόρθ τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

    Στη Λουϊζιάνα ο κυβερνήτης Μπόμπι Τζίνταλ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή χθες το βράδυ λόγω της χιονοθύελλας και των επικίνδυνων συνθηκών στις μετακινήσεις. Τα σχολεία και οι κυβερνητικές υπηρεσίες σε 23 κοινότητες έκλεισαν, ανακοίνωσε το γραφείο του. Στη Νέα Υόρκη, η θερμοκρασία ενδέχεται να πέσει στους -15 βαθμούς κελσίου.

    [04] Δεν αποσύρει τα βαρέα όπλα ο ουκρανικός στρατός

    O ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα ξεκινήσει τη διαδικασία απόσυρσης των βαρέων όπλων από την πρώτη γραμμή του μετώπου στη ανατολική Ουκρανία, καθώς οι φιλορώσοι αυτονομιστές δεν έχουν σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών θέσεων, παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

    Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι αντάρτες και οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι επιτεύχθηκε μια συμφωνία προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία απόσυρσης των όπλων, όπως απαιτούσε η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που τέθηκε σε ισχύ την 15η Φεβρουαρίου.

    Οι εχθροπραξίες έχουν κοπάσει τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο οι αντάρτες βομβάρδισαν δύο φορές κυβερνητικές θέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος τύπου Ανατόλι Στέλμαχ.

    [05] Με ελληνικό χρώμα τα φετεινά Όσκαρ

    Με 4 Όσκαρ επικράτησε άνετα η ταινία «Birdman» ,στην 87η απονομή των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, επιβεβαιώνοντας πλήρως όλα τα προγνωστικά. Μεταξύ των 4 βραβείων και αυτό του Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου που απονεμήθηκε στον ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Ντινελάρη. Επίσης ελληνικής καταγωγής και ο συνθέτης Aλεξάντερ Ντεσπλά, ο οποίος βραβεύθηκε με το Όσκαρ για τη μουσική της ταινίας «The Grand Budapest Hotel».

    Ακολουθούν οι νικητές των χρυσών αγαλματιδίων ανά κατηγορία:

    ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

    Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας στην εντυπωσιακή τελετή των 87ων περίφημων βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου κατέκτησε η ταινία «Birdman». Το Όσκαρ στον νικητή απονεμήθηκε δια χειρός Σον Πεν.

    ΟΣΚΑΡ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

    Το βραβείο Όσκαρ για τον πρώτο γυναικείο ρόλο κατά την απονομή των 87ων βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που γίνεται στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες πήγε στη περίφημη Αμερικανίδα ηθοποιό Τζούλιαν Μουρ για την ερμηνεία της στην ταινία «Still Alice». Το βραβείο παρέδωσε ο περσινός μεγάλος νικητής των Όσκαρ Μάθιου ΜακΚόναχι.

    ΟΣΚΑΡ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

    Στον Έντι Ρέντμεϊν για την ερμηνεία του στην ταινία «Η θεωρία των πάντων» πήγε το βραβείο Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου. Την απονομή στον νικητή έκανε η διάσημη ηθοποιός Κέιτ Μπλανσέτ.

    ΟΣΚΑΡ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ

    Το Όσκαρ σκηνοθεσίας κατά την απονομή των 87ων βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που γίνεται στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες κατέκτησε ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου για την ταινία του «Birdman»

    ΟΣΚΑΡ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ Ο ηθοποιός Τζέι Κέι Σίμονς κατέκτησε το Όσκαρ δεύτερου αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Whiplash» κατά την απονομή των 87ων βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που γίνεται στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες. Ο Σίμονς επικράτησε τον Μάρκ Ρούφαλο για το "Foxcatcher», του Έντουαρντ Νόρτον για το "Birdman», του Ίθαν Χοκ για το Boyhood και του και Ρόμπερτ Ντιβάλ για το The Judge Ο Τζέι Κέι Σίμονς παρέλαβε το χρυσό αγαλματίδιο από τα χέρια της περσινής Οσκαρικής νικήτριας Λουπίτα Νιόνγκο.

    ΟΣΚΑΡ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

    Η Πατρίσια Αρκέτ όπως αναμενόταν κατέκτησε το βραβείο Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου κατά την απονομή των 87ων βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

    Η ηθοποιός κατέκτησε το βραβείο για την ξεχωριστή ερμηνεία της στην ταινία «Boyhood».

    Το χρυσό αγαλματίδιο στην Αρκέτ παρέδωσε ο Τζάρεντ Λέτο που είχε πάρει το Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου κατά την περσινή απονομή των βραβείων. ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ Η ταινία «Ida» του Πολωνού σκηνοθέτη Πάβελ Παβλικόφσκι κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας κατά την απονομή των 87ων βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η ταινία που πραγματεύεται το δράμα μιας νεαρής δόκιμης μοναχής το 1962 στην Πολωνία, η οποία ανακαλύπτει ότι γεννήθηκε Εβραία και αναζητεί το παρελθόν της, θεωρείτο το φαβορί σε αυτήν την ειδική κατηγορία των Όσκαρ

    ΟΣΚΑΡ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

    Το φετινό Όσκαρ Μουσικής κατέκτησε ο Αλεξάντερ Ντεσπλά για την ταινία «The Grand Budapest Hotel». Το βραβείο έδωσε η περίφημη Τζούλι Άντριους.

    ΟΣΚΑΡ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ Το Όσκαρ τραγουδιού πηγαίνει στον Common και στον John Legend για το «Glory» από την ταινία Selma ΟΣΚΑΡ ΜΟΝΤΑΖ Το Όσκαρ στην κατηγορία του Μοντάζ κατέκτησε ο Τομ Κρος για την ταινία Whiplash ΟΣΚΑΡ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Το Όσκαρ φωτογραφίας κατέκτησε ο Εμάνουελ Λουμπέσκι για την ταινία «Birdman».

    ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ Η παραγωγή της Disney με πρωταγωνιστές τους υπέρ-ήρωες "Big hero 6"(Υπερέξι) κατέκτησε το βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων. ΟΣΚΑΡ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Το «CitizenFour» που αναφέρεται στις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν κατέκτησε το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ.

    ΟΣΚΑΡ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ Το Όσκαρ ενδυματολογίας κατέκτησε η Μιλένα Κανονέρο για τις δημιουργίες της στην ταινία «The Grand Budapest Hotel» . ΌΣΚΑΡ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΚΑΙ ΚΟΜΜΩΣΕΩΝ Το Όσκαρ και σε αυτήν την ειδική κατηγορία αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου κατέκτησε η ταινία «The Grand Budapest Hotel».

    ΟΣΚΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ Μια ακόμη ειδική κατηγορία των φετινών βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το Όσκαρ για το Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους κερδίζει το «Crisis Hotline:Veterans Press 1». ΌΣΚΑΡ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ Σε αυτήν την κατηγορία το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία Μικρού Μήκους κέρδισε η ταινία «The Phone Call».

    ΟΣΚΑΡ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΜΙΞΑΖ Το Όσκαρ καλύτερου ηχητικού μιξάζ κερδίζει η ταινία «Whiplash». ΟΣΚΑΡ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΑΖ Το Όσκαρ ηχητικού Μοντάζ κερδίζει η ταινία «American Sniper». ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΕΦΕ Σε αυτήν την ειδική κατηγορία το βραβείο Όσκαρ για τα καλύτερα κινηματογραφικά οπτικά εφέ κατέκτησε η ταινία «Interstellar».

    ΟΣΚΑΡ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

    Το Όσκαρ κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους κατέκtησε η παραγωγή Feast

    ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Το Όσκαρ καλλιτεχνικής διεύθυνσης κερδίζει και πάλι η ταινία «The Grand Budapest Hotel»

    ΟΣΚΑΡ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

    Το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου πήγε στην ταινία «Birdman»

    ΟΣΚΑΡ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ Το Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου πηγαίνει στην ταινία «Το παιχνίδι της μίμησης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 February 2015 - 11:30:30 UTC