Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβέρνηση: Καμία αναφορά στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ δεν γίνεται στη λίστα προς την ευρωζώνη
  • [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα- Μίκη Θεοδωράκη αύριο το πρωί
  • [03] Κρ. Λαγκάρντ: «Το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη δεν συζητείται»

  • [01] Κυβέρνηση: Καμία αναφορά στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ δεν γίνεται στη λίστα προς την ευρωζώνη

    Διευκρινίζοντας το περιεχόμενο της λίστας που θα αποσταλεί αύριο στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά στην συμφωνία Τσίπρα -Γκουρία, για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Ειδικότερα , όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η λίστα περιλαμβάνει:

    1. Ολόκληρο τον πρώτο πυλώνα της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 2. Μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. 3. Στη λίστα υπάρχουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως: a. Δίκαιο φορολογικό σύστημα b. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής c. Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς d. Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό). e. Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα -μείωση της γραφειοκρατίας 4. Στη λίστα γίνεται αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά με αναφορά στις συλλογικές συμβάσεις και διαπραγματεύσεις. 5. Επίσης δεν γίνεται αναφορά στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά στη συμφωνία Γκουρία - Τσίπρα για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα. 6. Τέλος δεν γίνεται αναφορά σε επαναπρόσληψη απολυμένων στο Δημόσιο, διότι όπως ο αρμόδιος υπουργός έχει δηλώσει, αυτό θα ενταχθεί στις ήδη προγραμματισμένες προσλήψεις που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό.

    [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα- Μίκη Θεοδωράκη αύριο το πρωί

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μίκη Θεοδωράκη είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τον συγχαρεί για το άρθρο του, σε συνέχεια ανταλλαγής επιστολών μεταξύ των δύο ανδρών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Μίκη Θεοδωράκη αύριο το πρωί στις 10:30.

    [03] Κρ. Λαγκάρντ: «Το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη δεν συζητείται»

    «Το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη δεν συζητείται», τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που συζητείται είναι πως θα εμπιστευτεί ο ένας τον άλλον για να προχωρήσουμε μαζί».

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφο και επιχειρηματία, Αριάννα Χάφινγκτον, για την ιστοσελίδα Χάφινγκτον Ποστ και απαντώντας, ανάμεσα σε άλλα θέματα και σε ερωτήσεις για την Ελλάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ υποστήριξε ότι «έφτασε η ώρα να ακούσουμε ο ένας τον άλλον. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα έχουμε πρόοδο».

    Σύμφωνα με την κα Λαγκάρντ, «αυτή τη στιγμή, το θέμα αφορά αυτή καθ' αυτήν την ελληνική οικονομία. Το ζητούμενο», όπως σημείωσε, «είναι η ελληνική οικονομία, μέσα από ένα συνολικό σχέδιο, να μπορέσει να γίνει πιο ισχυρή και πιο αποτελεσματική, ώστε να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας».

    Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι πολλοί νέοι και τα «καλά μυαλά» εγκαταλείπουν την Ελλάδα και «ενδεχομένως, δεν θα επιστρέψουν ξανά», η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ανέφερε ότι «τώρα, το ζήτημα δεν είναι μόνο δημοσιονομικό ή μόνο αναπτυξιακό. Τις επόμενες ώρες και τους επόμενους μήνες», τόνισε, «η ελληνική κυβέρνηση έχει να κάνει πολύ δουλειά» και ότι «σ' αυτή τη διαδικασία πρέπει οι πιστωτές να λάβουν υπόψιν τις προσπάθειες του Ελληνικού λαού, τις δυσκολίες και τις θυσίες κι αυτές πρέπει να αναγνωριστούν και πρέπει να καταλήξουμε σε ένα αποτελεσματικό και βιώσιμο σχέδιο για να βοηθηθεί η Ελλάδα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 February 2015 - 21:30:22 UTC