Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σώο ανασύρθηκε το ζευγάρι που έπεσε στον Κηφισό
  • [02] Νεκρός 54χρονος από πυρκαγιά στον Γέρακα
  • [03] Μηχανή με δύο άτομα εξετράπη της πορείας της και έπεσε στον Κηφισό
  • [04] Αποστολή του κειμένου των μεταρρυθμίσεων
  • [05] Ο Μαδούρο καλεί τον Ομπάμα να σταματήσει την «πολιτική του χάους» έναντι της Βενεζουέλας
  • [06] Αυστηρά μέτρα για τους Αυστραλούς με διπλή υπηκοότητα που ενέχονται σε τρομοκρατικές πράξεις
  • [07] Ένταση κοντά στη Μαριούπολη της Ουκρανίας - Τετραμερής συνάντηση στο Παρίσι
  • [08] Το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι προστατεύει τα παιδιά από αλλεργίες

  • [01] Σώο ανασύρθηκε το ζευγάρι που έπεσε στον Κηφισό

    Με ελαφρά τραύματα, ανασύρθηκε νεαρό ζευγάρι από τον Κηφισό, στο ύψος της Αγ. Αννης στου Ρέντη, έπειτα από επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οποία συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πώς βρέθηκαν σε εκείνο το σημείο, καθώς οι συνθήκες του ατυχήματος δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στον δρόμο βρέθηκε παρκαρισμένη μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ωστόσο στην τροχαία δεν υπήρξε καμιά αναφορά για ατύχημα.

    [02] Νεκρός 54χρονος από πυρκαγιά στον Γέρακα

    Έναν 54χρονο ανέσυραν νεκρό οι πυροσβέστες από φωτιά στον Γέρακα τα ξημερώματα. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Κλεισθένους 276. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο με τέσσερα οχήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης εντόπισαν εντός του διαμερίσματος τον άτυχο άνδρα.

    [03] Μηχανή με δύο άτομα εξετράπη της πορείας της και έπεσε στον Κηφισό

    Μηχανή εξετράπη της πορείας της και έπεσε στον Κηφισό, στο ύψος της οδού Αγ. Αννης στου Ρέντη, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη μηχανή επέβαιναν δύο άτομα, ενώ στο σημείο έσπευσε δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη επιχείρηση ανάσυρσής τους.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήδη έχει εντοπιστεί το ένα άτομο ενώ γίνονται έρευνες και για τον συνεπιβάτη της μηχανής. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

    [04] Αποστολή του κειμένου των μεταρρυθμίσεων

    Τη λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις αποστέλλει σήμερα στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, η κυβέρνηση. Διευκρινίζοντας το περιεχόμενο της λίστας που θα αποσταλεί αύριο στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά στην συμφωνία Τσίπρα -Γκουρία, για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

    Ειδικότερα , όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η λίστα περιλαμβάνει:

    1. Ολόκληρο τον πρώτο πυλώνα της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

    2. Μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

    3. Στη λίστα υπάρχουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως:

    A. Δίκαιο φορολογικό σύστημα

    B. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

    Γ. Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς

    Δ. Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό).

    Ε. Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα -μείωση της γραφειοκρατίας

    4. Στη λίστα γίνεται αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά με αναφορά στις συλλογικές συμβάσεις και διαπραγματεύσεις.

    5. Επίσης δεν γίνεται αναφορά στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά στη συμφωνία Γκουρία - Τσίπρα για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα.

    6. Τέλος δεν γίνεται αναφορά σε επαναπρόσληψη απολυμένων στο Δημόσιο, διότι όπως ο αρμόδιος υπουργός έχει δηλώσει, αυτό θα ενταχθεί στις ήδη προγραμματισμένες προσλήψεις που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σήμερα θα υπάρξει συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στις 12:00. Επίσης, αναμένεται να συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει σύγκληση και της Κεντρικής Επιτροπής.

    [05] Ο Μαδούρο καλεί τον Ομπάμα να σταματήσει την «πολιτική του χάους» έναντι της Βενεζουέλας

    Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ζήτησε σήμερα από τον Μπαράκ Ομπάμα «να βάλει τάξη στο χάος» της αμερικανικής πολιτικής έναντι της Βενεζουέλας, καλώντας τον να σταματήσει «να συνωμοτεί και να υποθάλπει πραξικοπήματα». «Πρόεδρε Ομπάμα, είναι καιρός να διορθώσετε (...) την εσφαλμένη πολιτική σας (...) έναντι της Βενεζουέλας και της επανάστασης του (Σιμόν) Μπολίβαρ και του (Ούγκο) Τσάβες. Αυτοί οι καταραμένοι γιάνκηδες (οφείλουν) να σέβονται την πατρίδα μας», δήλωσε ο Μαδούρο κατά την ομιλία του που αναμεταδόθηκε ραδιοτηλεοπτικά.

    Οι ΗΠΑ κατηγορούνται τακτικά από το Καράκας ότι υποστηρίζουν απόπειρες πραξικοπήματος και έχουν δηλώσει πως ανησυχούν «βαθιά» για «την κλιμάκωση των εκφοβισμών» εναντίον των αντιπάλων της κυβέρνησης.

    [06] Αυστηρά μέτρα για τους Αυστραλούς με διπλή υπηκοότητα που ενέχονται σε τρομοκρατικές πράξεις

    Η Αυστραλία θα αφαιρεί την αυστραλιανή υπηκοότητα από Αυστραλούς που διατηρούν διπλή υπηκοότητα και εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτό είναι ένα από τα πολλά αυστηρά νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τόνι 'Αμποτ σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι εγχώριοι τζιχαντιστές. Παράλληλα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε και πιο αυστηρή νομοθεσία για τους μουσουλμάνους κληρικούς που με τα κηρύγματά τους «σπρώχνουν τους νέους προς το τζιχάντ».

    «Θα δώσουμε κάθε στήριξη στην αστυνομία για να ελέγξει τους δικούς μας τζιχάντ» είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως η αστυνομία θα μπορεί να κάνει επιδρομές και συλλήψεις ακόμα και αν δεν διαθέτει αρκετά στοιχεία. «Προτιμώ να χάσω μια υπόθεση, από μια ζωή» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. 'Αμποτ τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλει πιο αυστηρούς ελέγχους στους μετανάστες μετά τη δημοσιοποίηση της πρώτης έκθεσης για την ομηρεία τον Δεκέμβριο σε ένα καφέ του Σίδνεϊ, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν δύο όμηροι και ο δράστης.

    ΟΑυστραλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε περιορισμούς και την παροχή κοινωνικών επιδομάτων σε μια έκθεση για την εθνική ασφάλεια. Από τους 57 Αυστραλούς που ταξίδεψαν πέρυσι στη Μέση Ανατολή για να πολεμήσουν στο πλευρό των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους οι 55 λάμβαναν κοινωνικά επιδόματα.

    [07] Ένταση κοντά στη Μαριούπολη της Ουκρανίας - Τετραμερής συνάντηση στο Παρίσι

    Παρά τη σχετική ηρεμία στην ανταρτοκρατούμενη ανατολική Ουκρανία, οι συγκρούσεις συνεχίσθηκαν κοντά στη Μαριούπολη, ενισχύοντας τους φόβους ότι το λιμάνι αυτό μπορεί να είναι ο επόμενος στόχος των αυτονομιστών, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας πρόκειται να συναντηθούν σήμερα στο Παρίσι.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «σεναρίου αποκάλυψης» για την Ουκρανία. «Ένα σενάριο αποκάλυψης δεν είναι πιθανό και ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ποτέ» δήλωσε μιλώντας στο δημόσιο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossia-1.

    Αν οι συμφωνίες του Μινσκ για μια κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία και την αποχώρηση των βαρέων όπλων από τη γραμμή του μετώπου γίνουν «σεβαστές, αυτός είναι ένας σίγουρος δρόμος για την εξομάλυνση της κατάστασης σ' αυτή την περιοχή», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος. Πολλές δυτικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απουσία πλήρους κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.

    [08] Το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι προστατεύει τα παιδιά από αλλεργίες

    Οι γονείς που πλένουν τα πιάτα στον νεροχύτη με τα χέρια τους, αντί να τα βάζουν σε πλυντήριο πιάτων, προστατεύουν τα παιδιά τους από την εκδήλωση αλλεργιών, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι, αν κανείς υιοθετήσει τον παραδοσιακό -και πιο κουραστικό- τρόπο για το πλύσιμο των πιάτων, μπορεί τα πιάτα να μην πλένονται τόσο καλά, αλλά -ακριβώς γι' αυτό- ο κίνδυνος παιδικής αλλεργίας μειώνεται κατά περίπου 40%.

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου Παίδων του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Μπιλ Χέσελμαρ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Pediatrics» της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και τους «Λος Άντζελες Τάιμς», μελέτησαν 1.029 παιδιά ηλικίας επτά και οκτώ ετών, καθώς και τους γονείς τους.

    Η ανάλυση έδειξε ότι όσα παιδιά είχαν μεγαλώσει σε νοικοκυριά όπου τα πιάτα πλένονταν πάντα στο χέρι, είχαν σχεδόν τις μισές αλλεργίες (23%) από ό,τι τα άλλα παιδιά, των οποίων οι γονείς χρησιμοποιούσαν πλυντήριο πιάτων (38%). Άσθμα είχε εκδηλωθεί στο 1,7% των παιδιών που ζούσαν σε οικογένειες χωρίς πλυντήριο πιάτων, έναντι ποσοστού 7,3% μεταξύ των οικογενειών που έκαναν μηχανική πλύση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 February 2015 - 7:30:23 UTC