Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ στη σημερινή συνέντευξη Γ. Βαρουφάκη στον Real Fm
  • [02] Κατατέθηκε από το ΚΚΕ η πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων
  • [03] Ερώτηση για τη διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας τετράμηνης παράτασης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
  • [04] Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο, θα επιδιώξουν οι ΑνΕλ
  • [05] Επαφές του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στις Βρυξέλλες
  • [06] Το Δουβλίνο είναι ανοικτό στην ιδέα των συνδεδεμένων με την ανάπτυξη ομολόγων για την Ελλάδα, λέει ο ΥΠΟΙΚ Νούναν
  • [07] Γ. Βαρουφάκης στην Charlie Hebdo: Η λιτότητα είναι νοσηρή
  • [08] Για διεύρυνση της οικονομικής τους συνεργασίας μίλησαν Ν. Αναστασιάδης - Β. Πούτιν
  • [09] Η Ζωή πήρε τον χειμέριο... υπνάκο της και θα ξυπνήσει ελεύθερη στη φύση!
  • [10] Επ' αόριστον διακοπή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου

  • [01] Απάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ στη σημερινή συνέντευξη Γ. Βαρουφάκη στον Real Fm

    «Τώρα, όμως, αρχίζουν να τον καταλαβαίνουν, ακόμα και οι δικοί του...» δήλωσε για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Καραγκούνης με αφορμή σημερινή συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στον ραδιοσταθμό Real Fm.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μίλησε για αντιφατικό παραλήρημα του κ. Βαρουφάκη και ανέφερε τα εξής: «Εξακολουθεί να αμφισβητεί την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Του θυμίζουμε πως όλοι οι διεθνείς οργανισμοί τη βεβαιώνουν. Ευρωπαϊκοί και μη. Και, βεβαίως, η ανάκαμψη μετριέται σε όρους πραγματικού ΑΕΠ, όχι ονομαστικού. Όπως τόσα χρόνια, η ύφεση μετριόταν σε όρους πραγματικού ΑΕΠ, όχι ονομαστικού. Και τώρα αποφάσισε ο κ. Βαρουφάκης, να αλλάξει τη βάση μέτρησης? Αποσιωπά ότι στα δικά του non-papers που κατέθεσε προ ημερών στα δύο Eurogroup και ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα, επαινεί τα δημοσιονομικά επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης και παραδέχεται την "εύθραυστη ανάκαμψη" που έχει ξεκινήσει. Άλλα λέει στα ελληνικά ραδιόφωνα κι άλλα στους Ευρωπαίους ομολόγους του».

    [02] Κατατέθηκε από το ΚΚΕ η πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων

    Κατατέθηκε, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η πρόταση νόμου «Κατάργηση των Μνημονίων, των Μεσοπρόθεσμών Πλαισίων Δημοσιονομικής Στρατηγικής και των Εφαρμοστικών τους Νόμων- Καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των Μνημονίων». Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου, «το ΚΚΕ, συνεπές στην πολιτική του και τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση, για μια ακόμη φορά καταθέτει πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εν συνεχεία. Με την ίδια πρόταση νόμου, το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια, των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων». Όλα αυτά τα μέτρα, αναφέρει επίσης το ΚΚΕ, «εκπορεύονται από την στρατηγική της ΕΕ, τη στρατηγική του κεφαλαίου για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Είναι μέτρα που προωθούνται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, ανεξάρτητα από το χρέος και τα ελλείμματα. Επομένως, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και τα κόμματα εκείνα που διακηρύσσουν τη δέσμευσή τους για τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, επί της ουσίας αφήνουν άθικτο το αντεργατικό-αντιλαϊκό οπλοστάσιο».

    [03] Ερώτηση για τη διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας τετράμηνης παράτασης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Ερώτηση για το πότε και με ποια διαδικασία θα επικυρώσει η κυβέρνηση την παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης («Master Financial Assistance Facility Agreement») κατά τέσσερις (4) μήνες, κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει να πληροφορηθεί «πώς συνδέονται οι γενικές δεσμεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, όπως αποτυπώνονται στο mail του Υπουργού Οικονομικών, με τις λεπτομερείς δράσεις και υποχρεώσεις που προκύπτουν από το υφιστάμενο πρόγραμμα, δεδομένου ότι το τελευταίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης ("Master Financial Assistance Facility Agreement")».

    [04] Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο, θα επιδιώξουν οι ΑνΕλ

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα επιδιώξουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο. Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑνΕλ, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Με ομόφωνη απόφαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑνΕλ αποφάσισε τη σύνταξη κειμένου για τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο».

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ ο κ. Καμμένος ενημέρωσε τους βουλευτές για τις εξελίξεις σε σχέση με το Eurogroup, είπε ότι ο κ. Βαρουφάκης διαπραγματεύτηκε υπό πολύ σκληρές και αντίξοες συνθήκες και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά η Γερμανία μπήκε στην άκρη. Σε λίγη ώρα επίκειται συνάντηση του κ. Καμμένου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για θέματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    [05] Επαφές του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στις Βρυξέλλες

    Συνάντηση γνωριμίας με τους ευρωβουλευτές που ανήκουν στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος θα έχει το απόγευμα συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Χθες, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκι Φέρχοφσταντ.

    Στη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον των Σοσιαλιστών ευρωβουλευτών, ο Σ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις στην οικονομία, στα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς στην Ελλάδα, αλλά και στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

    Ερωτηθείς για ποιον λόγο δεν συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση συμμαχικής κυβέρνησης, ο Στ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι μετά την απόφαση του Αλ. Τσίπρα να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ βρέθηκε προ τετελεσμένων. Ωστοσο, ανέφερε πως εφεξής όποιες απο τις αποφάσεις της νέας κυβέρνησης τις κρίνει θετικές θα τις υπερψηφίζει.

    [06] Το Δουβλίνο είναι ανοικτό στην ιδέα των συνδεδεμένων με την ανάπτυξη ομολόγων για την Ελλάδα, λέει ο ΥΠΟΙΚ Νούναν

    Η Ιρλανδία δεν έχει πρόβλημα κατ' αρχήν με την ιδέα να ανταλλαγεί το κρατικό χρέος της Ελλάδας με ομόλογα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη, αλλά θα πρέπει να δει τις λεπτομέρειες οποιασδήποτε πρότασης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν. «Υπάρχουν ζητήματα γύρω απ' αυτό, όμως δεν θα έλεγα κατ' αρχήν όχι» δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις έπειτα από μια ομιλία του στο Λονδίνο.

    «Όμως υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να συμπληρωθούν πριν μπορέσουμε να πούμε ναι ή όχι».

    [07] Γ. Βαρουφάκης στην Charlie Hebdo: Η λιτότητα είναι νοσηρή

    Με συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη επανακυκλοφορεί σήμερα η σατιρική «Charlie Hebdo» η οποία τυπώθηκε αυτήν τη φορά σε δυόμισι εκατομμύρια φύλλα. «Η Ευρώπη συνταγογραφεί τη λιτότητα όπως οι γιατροί στο παρελθόν συνταγογραφούσαν τις αφαιμάξεις (με βδέλλες)» είναι τα λόγια του υπουργού που τιτλοφορούν το δημοσίευμα. Προλογίζοντας τη συνέντευξη υπογραμμίζεται ότι το μήνυμα του κ. Βαρουφάκη είναι ότι «η λιτότητα είναι νοσηρή και η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος της παρά μόνον όταν η ανάπτυξη της το επιτρέψει. Πρόκειται για ένα μήνυμα που είναι δύσκολο αν εισακουσθεί στην Ευρώπη που έχει συνηθίσει να μην συζητά, όπως απέδειξε το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου». Σ' ένα πρώτο ερώτημα σχετικά με το εάν πέθανε ή όχι η τρόικα, ο Γ. Βαρουφάκης εξηγεί μεταξύ άλλων: «Το τεράστιο έργο που υψώνεται μπροστά μας, είναι να αποδιώξουμε το πνεύμα της τρόικας, να εξαφανίσουμε τη νοοτροπία της και να δώσουμε τέλος στην επιρροή της στην Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα».

    [08] Για διεύρυνση της οικονομικής τους συνεργασίας μίλησαν Ν. Αναστασιάδης - Β. Πούτιν

    Την πρόθεσή του να συμβάλει και προσωπικά στη διεύρυνση των κυπρορωσικών σχέσεων εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, υποδεχόμενος τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη στην κατοικία του στο Νόβο-Αγκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας.

    «Δεν χρειάζεται να δώσω χαρακτηρισμό στις κυπρορωσικές σχέσεις: έχουν ιστορικό, φιλικό και πολυμερή χαρακτήρα», είπε ο κ. Πούτιν, καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αμέσως μετά τη συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ. «Είμαι πεπεισμένος ότι συζητήθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα της συνεργασίας μας, πρωτίστως στον οικονομικό τομέα. Από πλευράς μου είμαι έτοιμος όχι μόνο να υποστηρίξω αυτές τις συμφωνίες, αλλά και να συζητήσω και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος» σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος κατά την έναρξη των διμερών συνομιλιών, που συνεχίστηκαν με γεύμα εργασίας.

    Στις διαχρονικές, ιστορικές σχέσεις που συνδέουν την Κύπρο και τη Ρωσία, τις δύο κυβερνήσεις και τους δύο λαούς, αναφέρθηκε στην αντιφώνησή του ο κ. Αναστασιάδης, προσκαλώντας τον Πρόεδρο Πούτιν στη Λευκωσία.

    [09] Η Ζωή πήρε τον χειμέριο... υπνάκο της και θα ξυπνήσει ελεύθερη στη φύση!

    Στην αγκαλιά του... Μορφέα παραδόθηκε η μικρή Ζωή με την ελπίδα, όταν ανοίξει τα μάτια της, να είναι πλέον ελεύθερη στη φύση. Πρόκειται για το αρκουδάκι που βρέθηκε σε ηλικία μόλις τριών μηνών σε δασική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Αυγής και παρά την επίμονη αναζήτηση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του "Αρκτούρου", η μητέρα αρκούδα δεν βρέθηκε. Έτσι, το αρκουδάκι,βάρους 4 κιλών, μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριας Ζωής της οργάνωσης και ακολουθήθηκε ειδικό πρόγραμμα περίθαλψης, με περιορισμένη ανθρώπινη παρουσία.

    Σήμερα, 10 μήνες μετά, ζυγίζει 42 κιλά, έχει μάθει να ψάχνει μόνη της για τροφή, να αποφεύγει τον άνθρωπο και εκδηλώνει τη φυσιολογική συμπεριφορά ενός άγριου ζώου.

    Κρίνοντας πως είναι έτοιμη πια για επανένταξη στη φύση, η επιστημονική ομάδα του "Αρκτούρου", με τη συνδρομή των καθηγητών της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νατάσας Κομνηνού και Γιώργου Καζάκου, νάρκωσαν και μετέφεραν την αρκούδα σε φωλιά που διαμορφώθηκε στα πρότυπα αυτών που φτιάχνουν οι αρκούδες στη φύση. Η Ζωή τοποθετήθηκε σε σημείο που βρίσκεται σε φυσικό βιότοπο αρκούδας για να περάσει την περίοδο του χειμέριου ύπνου και όταν ξυπνήσει, περίπου στα μέσα Μαρτίου, να είναι μία ελεύθερη αρκούδα. Παράλληλα, οι κινήσεις του ζώου θα παρακολουθούνται μέσω δορυφόρου από ένα ειδικό κολάρο-πομπό, που έχει τοποθετηθεί πάνω της και μεταδίδει το στίγμα της ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να την παρακολουθούν ολόκληρο το 24ωρο.

    [10] Επ' αόριστον διακοπή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου

    Την επ΄ αόριστον αναβολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους προέδρους της Σούπερ Λίγκας, της Φούτμπολ Λιγκ και με εκπρόσωπο της ΕΠΟ. Τα πρωταθλήματα θα επαναρχίσουν μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την τοποθέτηση καμερών σε όλα τα γήπεδα, καθώς και για τη μετατροπή των συνδέσμων οπαδών σε λέσχες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 February 2015 - 13:30:22 UTC