Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έναν μήνα μετά τις εκλογές «βρισκόμαστε στο απόλυτο στρατηγικό κενό...» εκτίμησε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ντρέπεται» δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς
  • [03] Τις εγκαταστάσες του ΣΕΠ στον Πειραιά, επισκέφθηκε χθες ο Γ. Βαρουφάκης

  • [01] Έναν μήνα μετά τις εκλογές «βρισκόμαστε στο απόλυτο στρατηγικό κενό...» εκτίμησε ο Ευ. Βενιζέλος

    Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, και παράλληλα επανέλαβε τον οδικό χάρτη προς το πολιτικό, προγραμματικό και αξιακό συνέδριο του κόμματος στις 15-17 Μαίου.

    Ειδικότερα, υποστήριξε ότι έναν μήνα μετά τις εκλογές «βρισκόμαστε στο απόλυτο στρατηγικό κενό, είναι όλα στον αέρα..» και εκτίμησε ότι όλα αυτά οδηγούν μετά τον Ιούνιο «πλησίστιοι να μπούμε στο μνημόνιο 3 με νέο δάνειο». Είπε ότι βρισκόμαστε λοιπόν σε χειρότερο σημείο απ' ό,τι βρισκόμασταν, αν και, όπως πρόσθεσε, μπορεί να γλιτώσαμε την καταστροφή, την ασύντακτη χρεοκοπία μετά από πέντε χρόνια κρίσης.

    Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε το σχέδιο Β και πως κάθε προσπάθεια να αλλάξει το σχέδιο Α σε πηγαίνει σε χειρότερη θέση. Είπε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση αρκεί να είναι πραγματική και την κάλεσε να αποδεχτεί ότι δεν υπάρχει άλλη εθνική στρατηγική πέραν αυτής που υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ και να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος.

    [02] «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ντρέπεται» δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς

    «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ντρέπεται» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, σχετικά με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Με κατηγορεί για την ανακοίνωση του ΕΛΚ, της οποίας όμως το περιεχόμενο έχει προσυπογράψει ο ίδιος στην τελευταία απόφαση του Eurogroup!» συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνοντας ότι η ανακοίνωση του ΕΛΚ έλεγε ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έκανε μεγάλη πρόοδο και ότι πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Ανέφερε ότι τα δύο τα προσυπέγραψε ο κ. Τσίπρας, την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, και «πως αν δεν το έκανε θα έβλαπτε τη χώρα, ενώ όσο συνεχίζει να το αμφισβητεί βλάπτει τη διαπραγματευτική της θέση».

    «Πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλη απόγνωση και φόβο για να επικαλείται τέτοιες ανοησίες και να φτιάχνει φανταστικούς εχθρούς, προκειμένου να δικαιολογήσει τα δικά του ψέματα και αδιέξοδα...» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ σχετικά με τη δίμηνη παράταση της προηγούμενης κυβέρνησης, είπε για τον πρωθυπουργό πως κάνει οτι δεν ξέρει ότι «εμείς δεν χρειαζόμασταν μεγαλύτερη παράταση, γιατί βγαίναμε από το μνημόνιο, ενώ εκείνος χρειάζεται μεγαλύτερη παράταση γιατί μας ξαναβάζει σε μνημόνιο».

    [03] Τις εγκαταστάσες του ΣΕΠ στον Πειραιά, επισκέφθηκε χθες ο Γ. Βαρουφάκης

    Τις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), θυγατρική της cosco -όπου είχε συνομιλίες με τους εργαζόμενους, ενώ ξεναγήθηκε και στις προβλήτες- επισκέφθηκε χθες Παρασκευή (27/2) ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από τον Κινέζο πρέσβη Ζου Ξιαολί.

    Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώθηκε από τη διοίκηση του ΣΕΠ για τις νέες επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον κινεζικό όμιλο στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ σε δηλώσεις του σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης φέρεται να είπε ότι προχωράμε μπροστά και χτίζουμε τις βάσεις για μια πολύ μακρόχρονη κερδοφόρα συνεργασία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 February 2015 - 15:30:21 UTC