Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη η Αγγελική Σπυροπούλου, που φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση Ξηρού
  • [02] Eurostat: Σταθερή στο 25,8% παρέμεινε η ανεργία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2014
  • [03] Τριμερή διαπραγμάτευση για τον κατώτερο μισθό, προτείνει ο ΣΕΒ
  • [04] Π.Κ. Πάντοαν: Συμμερίζομαι πλήρως το μήνυμα Τσίπρα ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η κοινωνική κρίση στην Ελλάδα
  • [05] Οι φετινοί υποψήφιοι για το Βραβείο «Δημήτρης Χορν»

  • [01] Συνελήφθη η Αγγελική Σπυροπούλου, που φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση Ξηρού

    Συνελήφθη το πρωί στη Σαλαμίνα, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Χρ. Ξηρού, η καταζητούμενη 22χρονη φοιτήτρια Αγγελική Σπυροπούλου, που φέρεται ως βασικός συνεργάτης του Ξηρού και ως συνδετικός κρίκος του ίδιου με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Η Σπυροπούλουοδηγείται σήμεραενώπιον του εισαγγελέα Εφετών.

    [02] Eurostat: Σταθερή στο 25,8% παρέμεινε η ανεργία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2014

    Σταθερή στο 25,8% παρέμεινε η ανεργία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2014, σε σχέση με τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Εξάλλου, τον Ιανουάριο του 2015 το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 11,2% (από 11,3% τον Δεκέμβριο του 2014), καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη από τον Απρίλιο του 2012, σύμφωνα με τη Eurostat.

    Στην «ΕΕ των 28», η ανεργία μειώθηκε στο 9,8% από 9,9% το Δεκέμβριο του 2014.

    [03] Τριμερή διαπραγμάτευση για τον κατώτερο μισθό, προτείνει ο ΣΕΒ

    Υπέρ της τριμερούς διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδοτών, εργαζομένων και της κυβέρνησης για τον προσδιορισμό του κατώτερου μισθού τάχθηκε με δήλωσή του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Θ.Φέσσας, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας Π. Σκουρλέτη.

    «Ο ΣΕΒ εκπροσωπεί μεγάλες μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, και ενδιαφέρεται να υπάρχουν σωστές εργασιακές σχέσεις» ανέφερε ο κ. Φέσσας και πρόσθεσε, ότι «η ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων είναι προς όφελος όλων, των εργαζομένων της πολιτείας και φυσικά των επιχειρήσεων».

    «Το θέμα του κατώτερου μισθού έχει μεγάλη κλαδική εξάρτηση» σημείωσε και τόνισε ότι «υπάρχουν κλάδοι οι οποίοι καταβάλλουν μεγαλύτερο μισθό από τον σημερινό κατώτερο μισθό και κλάδοι οι οποίοι δεν θα είναι ανταγωνιστικοί καταβάλλοντας έναν υψηλό κατώτερο μισθό».

    [04] Π.Κ. Πάντοαν: Συμμερίζομαι πλήρως το μήνυμα Τσίπρα ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η κοινωνική κρίση στην Ελλάδα

    Αναλυτική αναφορά στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης έκανε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια της εκπομπής Presa Diretta, του ιταλικού δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre.

    «Κατά πρώτο λόγο σας λέω ότι η Ευρώπη έδειξε περισσότερη εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα. Δεν το πετύχαμε εύκολα, και η Ελλάδα πρέπει να κάνει, τώρα, την καλύτερη δυνατή χρήση της εμπιστοσύνης αυτής» τόνισε ο Ιταλός υπουργός.

    Με αναφορά στην κοινωνική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν πρόσθεσε: «Κατά δεύτερο λόγο συμμερίζομαι πλήρως το κύριο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη μια σοβαρότατη κοινωνική κρίση. Τα μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας απαιτείται να ενώσουν την οικονομική προσαρμογή με την κοινωνική δικαιοσύνη. Διαφορετικά θα χάσουμε όλοι τον αγώνα».

    Σε ερώτηση, τέλος, του Ιταλού δημοσιογράφου Ρικάρντο Ιάκονα, σχετικά με το ότι οι περιορισμοί που θέτουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες μπορεί να λειτουργήσουν ως μπούμερανγκ, ο Ιταλός τεχνοκράτης υπουργός Οικονομικών, τέλος, απάντησε: «Η Ευρώπη πρέπει να δώσει απαντήσεις, να κατανοήσει τις δυσκολίες των κατοίκων της. Ζούμε μέσα σε έλλειμμα εμπιστοσύνης, που αφορά όλους μας. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τους Γερμανούς, όπως και το αντίθετο. Και όταν δεν εμπιστεύομαι κάποιον, ακολουθώ κατά γράμμα τους κανόνες, τις συνθήκες. Αν το κάνουμε με μηχανικό τρόπο, από τη στιγμή που οι κανόνες αυτοί επινοήθηκαν για μια διαφορετική κατάσταση, παράγεται ένας φαύλος κύκλος, με νέες αρνητικές, βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις, και περισσότερη έλλειψη εμπιστοσύνης. Ο κίνδυνος είναι να αποφασίσει, κάποιος, ότι η μη Ευρώπη είναι καλύτερη από την Ευρώπη και να θελήσει να αποχωρήσει. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος που διατρέχουμε. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε την ελληνική κρίση για να αυξήσουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη, θα βγούμε όλοι χαμένοι, τόνισε.

    [05] Οι φετινοί υποψήφιοι για το Βραβείο «Δημήτρης Χορν»

    Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν» που απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο.

    Το φετινό βραβείο θα απονεμηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10).

    Οι τέσσερις υποψήφιοι για τη σεζόν 2013- 2014 (φθινόπωρο 2013- καλοκαίρι 2014), είναι οι ακόλουθοι: Ο Μάνος Καρατζογιάννης για τον ρόλο του Κρίστοφερ στο έργο του Σάιμον Στέφενς «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά (Αγγέλων Βήμα).

    Ο Ντένης Μακρής για τον ρόλο του Άμλετ, στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Άμλετ» σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, από την «Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων» (Πορεία).

    Ο Γιάννης Παπαδόπουλος για την ερμηνεία του στο έργο των John Murray και Allen Boretz, «Room service» σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) και στο έργο της ομάδας «Kursk», «Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δε θέλει να πεθάνει» σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων- Λευτέρης Βογιατζής).

    Ο Μιχάλης Σαράντης για τον ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν, «Φλαντρώ» σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ- Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος») και για τον ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος» σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Επίδαυρος).

    Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή.

    Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.

    Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 March 2015 - 11:30:25 UTC