Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την αποφυλάκιση των Ν.Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά προτείνουν οι εισαγγελείς, λόγω παρέλευσης του 18μηνου
  • [02] Διάψευση από το υπουργείο Παιδείας για τα περί κατάργησης των ΤΕΙ
  • [03] Στις 6 Μαρτίου η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ
  • [04] Αύριο θα συνεχιστεί η απολογία του Παν. Βλαστού
  • [05] Την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος» ανέλαβε ο Χρ. Τσάκαλος
  • [06] Γ. Ντάισελμπλουμ: Πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το δανειακό πρόγραμμα στο Eurogroup
  • [07] Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ
  • [08] Δόσεις δανείων, μερίσματα και ασφαλιστήρια συμβόλαια στο μικροσκόπιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων
  • [09] Ξεκινά στις 13 Μαρτίου το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ
  • [10] Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Μπενάκη, κάθε Πέμπτη

  • [01] Την αποφυλάκιση των Ν.Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά προτείνουν οι εισαγγελείς, λόγω παρέλευσης του 18μηνου

    Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του αρχηγού της «Χρυσής Αυγής» Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή του κόμματος Χρήστου Παππά με περιοριστικούς όρους, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, στις 29 Μαρτίου, εισηγούνται στο Συμβούλιο Εφετών οι αρμόδιοι εισαγγελείς. Με τις προτάσεις τους οι εισαγγελείς Εφετών Ιωάννης Προβατάρης και Δημήτρης Ασπρογέρακας, ζητούν από τους Εφέτες να διατάξουν την αποφυλάκιση των δύο στελεχών της «Χρυσής Αυγής».

    Συγκεκριμένα, για τον αρχηγό του κόμματος ο κ. Προβατάρης προτείνει την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ και τη διατήρηση των όρων που του έχουν επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Βάσει και του παραπεμπτικού βουλεύματος για τη ΧΑ, στον Νίκο Μιχαλολιάκο, μετά την έξοδο του από τη φυλακή, τίθεται σε ισχύ ο αναφερόμενος από τον κ. Προβατάρη όρος του κατ? οίκον περιορισμού.

    Για τον φερόμενο ως υπαρχηγό της οργάνωσης Χρήστο Παππά, ο κ. Ασπρογέρακας προτείνει αποφυλάκιση με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παράδοσης διαβατηρίου, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, της απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα και της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην οικία του.

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών για τους όρους που θα επιβληθούν στους δύο κατηγορουμένους, ενώ αντίστοιχο βούλευμα αναμένεται και για τον Γιάννη Λαγό, ενόψει της συμπλήρωσης 18μηνου κράτησής του στα τέλη του μήνα.

    Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να προσδιοριστεί η ημερομηνία έναρξης της δίκης για την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής» πιθανότατα αμέσως μετά το Πάσχα.

    [02] Διάψευση από το υπουργείο Παιδείας για τα περί κατάργησης των ΤΕΙ

    Διαψεύδει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χασάπης δημοσιεύματα που τον φέρουν να δηλώνει, ότι είναι στις προθέσεις του υπουργείου, η κατάργηση των ΤΕΙ.

    Σε ανακοίνωσή του, ο κ.Χασάπης επισημαίνει, ότι δεν έχει προβεί ποτέ σε ανάλογη δήλωση. «Στη σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ της περασμένης Παρασκευής, διατυπώθηκαν σκέψεις για αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων ουδέποτε περιελήφθη το ζήτημα της κατάργησης των ΤΕΙ. Τίτλοι επομένως σε εφημερίδες ή ιστοσελίδες που επικεντρώνονται στη κατάργηση των ΤΕΙ δεν αντιστοιχούν στη πραγματικότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, είχε συνάντηση με την πρώην υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, έπειτα από πρόσκληση του νυν υπουργού και ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό πνεύμα, ενώ υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα θέματα της εκπαιδευτικής πολιτικής.

    [03] Στις 6 Μαρτίου η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

    Την Παρασκευή, 6 Μαρτίου, θα καταβληθούν από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), σε 36.383 δικαιούχους, τα Οικογενειακά Επιδόματα (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) που αφορούν τροποποιητικές αιτήσεις (A21) για τα έτη 2013 και 2014.

    Συγκεκριμένα, το επίδομα θα λάβουν οι 33.347 δικαιούχοι που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2014 και 3.036 δικαιούχοι που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος2013.

    Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 23.051.939 ευρώ. Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΓΑ υπενθυμίζει, ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21», που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

    [04] Αύριο θα συνεχιστεί η απολογία του Παν. Βλαστού

    Αύριο θα συνεχιστεί η απολογία, ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού για την υπόθεση του κυκλώματος «νονών» που φέρεται να είχε «στρατηγείο» τις φυλακές Κορυδαλλού.

    Ο Παν. Βλαστός, που φέρεται, κατά τη δικογραφία, να ήταν στην ηγετική ομάδα του κυκλώματος μαζί με τους Ιω. Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο, είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες, που αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατ' εξακολούθηση, ηθικής αυτουργίας σε εκρήξεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών, εκβίασης κ.α.

    Η απολογία του, που σήμερα διήρκεσε περίπου πέντε ώρες, θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι.

    [05] Την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος» ανέλαβε ο Χρ. Τσάκαλος

    Την πολιτική ευθύνη για το αποκαλούμενο σχέδιο «Γοργοπόταμος» φέρεται να ανέλαβε ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» (ΣΠΦ) Χρήστος Τσάκαλος. Ο Χρ. Τσάκαλος που έδωσε τυπική απολογία νωρίτερα σήμερα για την υπόθεση Ξηρού και την επιχείρηση απόδρασης κρατουμένων για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης μελών, φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη σχεδιαζόμενη επίθεση στις φυλακές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Τσάκαλος κατά τη διάρκεια της τυπικής απολογίας που έδωσε, αρνούμενος να δώσει απαντήσεις και λεπτομέρειες στον δικαστικό λειτουργό, θέλησε μόνο να δηλώσει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος». Τόνισε επίσης στην απολογία του πως η μητέρα του, η 26χρονη σύντροφος του αδελφού του, Γεράσιμου Τσάκαλου, που απολογείται σήμερα, αλλά και η 36χρονη γυναίκα που συνελήφθη το Σάββατο, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις πράξεις που τους αποδίδει η ανάκριση.

    Αυτή την ώρα απολογείται στον ανακριτή ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη ΣΠΦ, Γιώργος Πολύδωρος, για κατηγορίες που αφορούν το σχέδιο απόδρασης έγκλειστων μελών των «Πυρήνων».

    [06] Γ. Ντάισελμπλουμ: Πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το δανειακό πρόγραμμα στο Eurogroup

    Μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση του δανειακού προγράμματος για την Ελλάδα θα γίνει στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμά του προς την ολλανδική Κάτω Βουλή ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Ο Ντάισελμπλουμ, αφού παραθέτει όλα τα βήματα που έγιναν για να εγκριθεί η παράταση της δανειακής σύμβασης, επισημαίνει ότι όπως αναφέρθηκε στην έκθεση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων, τον οποίον υπέβαλε η ελληνική πλευρά χρησιμεύει ως σημείο εκκίνησης.

    «Οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αναπτύξουν αυτόν τον κατάλογο και θα τον υποβάλουν με τη μορφή της τροποποιημένης συμφωνίας στο Eurogroup, στα τέλη Απριλίου» επισημαίνει ο Ολλανδός υπουργός, υπογραμμίζοντας πως η ολλανδική κυβέρνηση πιστεύει ότι ο κατάλογος των μεταρρυθμιστικών μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης παρέχει μια έγκυρη βάση για περαιτέρω εργασίες για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

    [07] Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ

    Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη ΔΕΗ επεξεργάζεται για το επόμενο διάστημα σχέδιο για τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ενώ με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των διοικήσεων των επιχειρήσεων και των συνδικάτων.

    Διαβάστε επίσης:Γ. Βαρουφάκης: Φάκελος με έξι μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup

    [08] Δόσεις δανείων, μερίσματα και ασφαλιστήρια συμβόλαια στο μικροσκόπιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

    Δόσεις δανείων, μερίσματα και ασφαλιστήρια συμβόλαια μπαίνουν από φέτος στο μικροσκόπιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μαζί με καταθέσεις και μετοχές που αξιοποιούνται ήδη προκειμένου να σχηματίζει σαφή εικόνα για τα εισοδήματα και τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογούμενων.

    Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου οι τράπεζες, τα ΕΛΤΑ, η εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστήρια και οι εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών πρέπει να στείλουν έως τις 31 Μαρτίου τα στοιχεία αυτά που είναι απαραίτητα για το προφίλ των φορολογουμένων. Παράλληλα αυξάνονται τα όρια πάνω από τα οποία οι τράπεζες υποχρεούνται σε ετήσια αποστολή στοιχείων για καταθέσεις ( από 50.000 ευρώ σε 100.000 ευρώ ) και για τα χαρτοφυλάκια κινητών αξιών ( από 100.000 σε 200.000 ευρώ).

    [09] Ξεκινά στις 13 Μαρτίου το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

    Ταινίες τεκμηρίωσης απ' όλο τον κόσμο, 168 ταινίες για την πολιτική και τους ανθρώπους, για το περιβάλλον και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας σ' αυτό, για τις υπό διαμόρφωση νέες πολιτικές δράσεις και... αντιδράσεις των πολιτών, ταινίες για την Ελλάδα και την οικονομική - αλλά και της γενικότερης πραγματικότητας - κρίση, για τις δικτατορίες σε μακρινές ξεχασμένες χώρες, για τη Ρωσία, για τη Συρία και το Ιράκ, για την Ινδονησία και τη Βουλγαρία, για την Ευρώπη αλλά και την Ασία, τον Καναδά και τη Γερμανία, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα, που θα πραγματοποιηθεί φέτος από την επόμενη Παρασκευή 13 έως τις 22 Μαρτίου.

    Με διευθυντή τον διευθυντή και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου κ. Δημήτρη Εϊπίδη, αλλά χωρίς διοίκηση καθώς η θητεία του πενταμελούς Δ.Σ. με πρόεδρο τον σκηνοθέτη κ. Γιάννη Σμαραγδή έχει λήξει τον περασμένο Αύγουστο και παραμένει σε παράταση μέχρι τον ορισμό νέου Δ.Σ. ("είναι θέμα του υπουργείου πολιτισμού, θα έχουμε νέο Δ.Σ. τις αμέσως επόμενες μέρες" έλεγε σήμερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Εϊπίδης), το 17οΦεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, συνεχίζει την πολυετή πολιτισμική του παρέμβαση και ενημέρωση των σινεφίλ στη Θεσσαλονίκη.

    [10] Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Μπενάκη, κάθε Πέμπτη

    Η δωρεάν είσοδος σε όλα τα κτίρια και τις εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη, κάθε Πέμπτη, επαναλαμβάνεται από τις 5 Μαρτίου και για έναν χρόνο, χάρη στην ευγενική προσφορά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

    Είναι η δεύτερη χρονιά που το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν εισόδου, κάθε Πέμπτη, στα κεντρικά κτίρια και παραρτήματα του Μουσείου Μπενάκη, στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του.

    Πρώτη φορά και με επιτυχία εφαρμόστηκε από τις 15/7/2013 έως τις 15/7/2014, ανεβάζοντας την επισκεψιμότητα του Μουσείου Μπενάκη, αυτές τις ημέρες, σε ποσοστό 26% από 16% που ήταν πριν την εφαρμογή του προγράμματος. Δηλαδή, περίπου 700 επισκέπτες κάθε Πέμπτη σε όλα τα κτίρια του Μουσείου, σε σύνολο 34.000 επισκεπτών τη συγκεκριμένη ημέρα σε όλη τη διάρκεια του έτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 March 2015 - 17:30:25 UTC