Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακιστέες η μητέρα και η σύντροφος του Γερ. Τσάκαλου
  • [02] Ο Άσαντ κατηγορεί τον Ερντογάν ότι προάγει τον εξτρεμισμό
  • [03] Την Τετάρτη η απόφαση Κοντονή για τη Σούπερ Λίγκα

  • [01] Προφυλακιστέες η μητέρα και η σύντροφος του Γερ. Τσάκαλου

    Στην φυλακή οδηγούνται οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν χθες, μετά τη σύλληψη της καταζητούμενης Αγγελικής Σπυροπούλου που θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση της επιχείρησης απόδρασης που σχεδίαζαν από κοινού οι έγκλειστοι για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και ο Χριστόδουλος Ξηρός.

    Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν τις δύο γυναίκες, την 60χρονη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου και την 26χρονη σύντροφο του Γεράσιμου Τσάκαλου, προφυλακιστέες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

    Οι δύο κατηγορούμενες, που βαρύνονται επιπλέον και με την πλημμεληματική κατηγορία για υπόθαλψη εγκληματία που αφορά την «κάλυψη» που φέρονται να είχαν δώσει στην Αγγελική Σπυροπούλου, απολογήθηκαν νωρίτερα στον Εφέτη, αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας, και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν την κατηγορία που τους αποδίδεται για εμπλοκή τους σε τρομοκρατική οργάνωση.

    [02] Ο Άσαντ κατηγορεί τον Ερντογάν ότι προάγει τον εξτρεμισμό

    O πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ κατηγόρησε σήμερα τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι προάγει τον εξτρεμισμό, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στη Δαμασκό με μία αντιπροσωπεία της τουρκικής αντιπολίτευσης.

    «Ο Ερντογάν ασκεί μια καταστροφική πολιτική που δεν εξυπηρετεί διόλου το συμφέρον των πολιτών προσφέροντας υποστήριξη στους ακραίους μουσουλμάνους» δήλωσε ο Άσαντ, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

    Άλλοτε σύμμαχος της Δαμασκού, η Τουρκία διέκοψε τις σχέσεις της με την κυβέρνηση Άσαντ μετά την εξέγερση στη Συρία το 2011, που εξελίχθηκε σε εμφύλιο πόλεμο και έχει στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 210.000 ανθρώπους.

    Η Τουρκία, που τάσσεται στο πλευρό της συριακής αντιπολίτευσης, φιλοξενεί 1,6 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες. Η Δαμασκός κατηγορεί την Άγκυρα ότι εκπαιδεύει τους Σύρους αντάρτες και διευκολύνει τη διέλευσή τους στη Συρία.

    [03] Την Τετάρτη η απόφαση Κοντονή για τη Σούπερ Λίγκα

    Τις δικές του απόψεις σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, θα θέσει αύριο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στη συνάντησή του με τις διοργανώτριες αρχές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας θα ξεκινήσει ξανά το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς θα υπάρξει "ψήφος ανοχής" του υφυπουργού προς τα μέτρα της Λίγκας που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, με την δέσμευση για πλήρη εφαρμογή τους στο επόμενο πρωτάθλημα. Αλλωστε, ο ίδιος ο κ. Κοντονής σε δηλώσεις του έχει επισημάνει πως δεν είναι δυνατόν να "τιναχθεί στον αέρα" το πρωτάθλημα, εννέα αγωνιστικές πριν από το τέλος του. Παράλληλα, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι και οι αρχές από την πλευρά τους δεν πρόκειται να πουν "όχι" στις θέσεις του κ. Κοντονή.

    Μετά τη σημερινή συνάντηση με τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζο, το υφυπουργείο σε ανακοίνωσή του επεσήμανε:

    «Αναλυτικά συζητήθηκαν τα προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η βούληση όλων είναι ότι θα πρέπει να καταβληθεί μια εργώδης προσπάθεια για να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας και νομιμότητας στους αγωνιστικούς χώρους. Προς τούτο συμφώνησαν σε ένα πλέγμα μέτρων το οποίο πρότεινε ο Υφυπουργός. Τα μέτρα αυτά θα θέσει ο κ. Κοντονής ενώπιον των διοργανώτριων αρχών στην αυριανή τους συνάντηση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 March 2015 - 21:30:20 UTC