Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα θα συνεχιστεί η απολογία του Παν. Βλαστού
  • [02] Διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων για παλαιά ληξιπρόθεσμα, προανήγγειλε η Ν. Βαλαβάνη
  • [03] Στην περικοπή 14.000 θέσεων εργασίας έως το 2019 θα προχωρήσει η RBS
  • [04] Β. Σόιμπλε: Στην Ελλάδα το βάρος της ευθύνης για την καταβολή της δόσης
  • [05] Κολομβία: Ακινητοποιήθηκε πλοίο που μετέφερε παράνομα 100 τόνους πυρίτιδας
  • [06] Έρευνα στη Βραζιλία σε βάρος 54 προσώπων, για διαφθορά στην πετρελαϊκή Petrobras
  • [07] Ο Μελ Γκίμπσον «επιστρέφει» στην Αυστραλία
  • [08] Τα γονίδια του μπαμπά υπερισχύουν των γονιδίων της μαμάς

  • [01] Σήμερα θα συνεχιστεί η απολογία του Παν. Βλαστού

    Σήμερα θα συνεχιστεί η απολογία, ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού για την υπόθεση του κυκλώματος «νονών» που φέρεται να είχε «στρατηγείο» τις φυλακές Κορυδαλλού.

    Ο Παν. Βλαστός, που φέρεται, κατά τη δικογραφία, να ήταν στην ηγετική ομάδα του κυκλώματος μαζί με τους Ιω. Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο, είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες, που αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατ' εξακολούθηση, ηθικής αυτουργίας σε εκρήξεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών, εκβίασης κ.α.

    [02] Διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων για παλαιά ληξιπρόθεσμα, προανήγγειλε η Ν. Βαλαβάνη

    Την πρόθεσή της να φέρει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο εξέφρασε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία διαβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο δεν μπαίνει στη διαπραγμάτευση του Eurogroup τη Δευτέρα. Σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια καθώς πρόκειται για νομοσχέδιο που θα έχει δημοσιονομικό όφελος για το κράτος ενώ πρόσθεσε ότι είναι έτοιμο και απαιτούνται 1-2 μόνο νομοτεχνικές βελτιώσεις.

    Η κ. Βαλαβάνη, προανήγγειλε ρύθμιση βάσει της οποίας θα διαγράφεται το σύνολο των προστίμων και προσαυξήσεων παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε περίπτωση που αυτές εξοφληθούν εντός του μηνός Μαρτίου 2015. Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση, η οποία, όπως είπε, θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αναμένεται να αναρτηθεί εντός του Σαββατοκύριακου στη Διαύγεια, θα υπάρχει και πρόβλεψη για τη διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων χαμηλοτέρου ύψους, κατ'αντιστοιχία του εξοφλούμενου ποσού. Προανήγγειλε, επίσης, ευνοϊκές ρυθμίσεις και για το καθεστώς φορολόγησης ελευθέρων εισοδηματιών που είναι ταυτόχρονα και μισθωτοί.

    Δεν θα περιλαμβάνει, ωστόσο, το μέρος που προέβλεπε κούρεμα κεφαλαίου, με την κ. Βαλαβάνη να τονίζει ότι δεν πρόκειται για ήττα της αλλά για παραδοχή ότι πρέπει να εισακουστεί και η γνώμη των επιχειρησιακών παραγόντων του υπουργείου αλλά και των ειδικών που εκτιμούσαν ότι δεν ήταν σωστό μέτρο, σε αντίθεση με την ίδια αλλά και πολλούς στην κυβέρνηση.

    [03] Στην περικοπή 14.000 θέσεων εργασίας έως το 2019 θα προχωρήσει η RBS

    Η τράπεζα της Σκωτίας, Royal Bank of Scotland, σκοπεύει να μειώσει το ενεργητικό προσωπικό της κατά 14.000 υπαλλήλους στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία, αναφέρει σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα Financial Times.

    Από το σύνολο των 18.000 υπαλλήλων που εργάζονται στο επενδυτικό τραπεζικό τμήμα της RBS, η τράπεζα σκοπεύει να περικόψει 4 ανά κάθε 5 θέσεις έως το 2019, ενώ σχεδιάζει να προβεί στην αυτοματοποίηση των συστημάτων της, αναφέρεται στο άρθρο της εφημερίδας που επικαλείται πηγές προσκείμενες στο θέμα. Η τράπεζα είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι σκοπεύει να συρρικνώσει τις επενδυτικές τραπεζικές της δραστηριότητες σε 25 χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

    [04] Β. Σόιμπλε: Στην Ελλάδα το βάρος της ευθύνης για την καταβολή της δόσης

    Εμμένει στη σκληρή του στάση έναντι της Ελλάδας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνοντας σε γερμανική εφημερίδα ότι το βάρος της ευθύνης για την καταβολή των προβλεπόμενων κεφαλαίων βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης η οποία θα πρέπει να υλοποιήσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης.

    «Προτού καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια, η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung. «Πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί η Ελλάδα για να εκπληρώσει τους όρους, αυτό εξαρτάται από την Αθήνα».

    Ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε επίσης τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι δεν θα πρέπει να αποπειραθεί να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας. «Εάν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δηλώσει ότι η συμφωνία του Eurogroup με την Ελλάδα είναι ασαφής, θα σημαίνει ότι το κάνει γνωρίζοντας ότι είναι λάθος».

    [05] Κολομβία: Ακινητοποιήθηκε πλοίο που μετέφερε παράνομα 100 τόνους πυρίτιδας

    Οι αρχές της Κολομβίας ακινητοποίησαν ένα πλοίο το οποίο έφερε κινέζικη σημαία και είχε προορισμό την Κούβα, μεταφέροντας παράνομα 100 τόνους πυρίτιδας και άλλων υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. Ο καπετάνιος του πλοίου συνελήφθη και οδηγήθηκε για ανάκριση.

    Το πλοίο ακινητοποιήθηκε το Σάββατο στο λιμάνι Καρτάτζενα της Καραϊβικής, αφότου εντοπίστηκε το παράνομο φορτίο, το οποίο ήταν καταγεγραμμένο στο μητρώο του πλοίου ως προϊόντα δημητριακών. Ο καπετάνιος του πλοίου, Γου Χονγκ, θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου κατηγορούμενος για παράνομη μεταφορά στρατιωτικού υλικού.

    [06] Έρευνα στη Βραζιλία σε βάρος 54 προσώπων, για διαφθορά στην πετρελαϊκή Petrobras

    Η εισαγγελία της Βραζιλίας ζήτησε χθες, Τρίτη, από το Ανώτατο Δικαστήριο να αρχίσει μια έρευνα σε βάρος 54 προσώπων, μεταξύ των οποίων εν ενεργεία εκλεγμένοι πολιτικοί, για να προσδιορίσει αν εμπλέκονται σ' ένα δίκτυο διαφθοράς, η αποκάλυψη του οποίου συγκλονίζει την πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras, τη μεγαλύτερη της χώρας.

    Η εισαγγελία είχε αρχικά ανακοινώσει πως τα 54 εμπλεκόμενα πρόσωπα έχαιραν κοινοβουλευτικής ασυλίας, αλλά στη συνέχεια διευκρίνισε πως αυτό δεν ισχύει για ορισμένα εξ αυτών, τα οποία ωστόσο συνδέονται με εκλεγμένους εν ενεργεία πολιτικούς. Τα ονόματα των προσώπων που θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας, αν το Ανώτατο Δικαστήριο το εγκρίνει, δεν έχουν αποκαλυφθεί, όμως ο γενικός εισαγγελέας Ροντρίγκο Ζανό, ο οποίος κατέθεσε το αίτημα, ζήτησε την άρση του ανακριτικού απορρήτου.

    Η αστυνομική επιχείρηση με την ονομασία «Lava Jato» (Γρήγορο πλύσιμο) έφερε στο φως ένα δίκτυο διαφθοράς στους κόλπους της Petrobras.

    [07] Ο Μελ Γκίμπσον «επιστρέφει» στην Αυστραλία

    Ο ηθοποιός Μελ Γκίμπσον «επιστρέφει» στην Αυστραλία όπου θα γυρίσει τη νέα του κινηματογραφική ταινία Hacksaw Ridge. Πρόκειται για μια δραματική ταινία που αναφέρεται στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Αυτή θα είναι η πρώτη ταινία που γυρίζει ο Μελ Γκίμπσον στην Αυστραλία από το 1985 όταν τελείωσε τα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας Mad Max με σκηνοθέτη τον ομογενή Τζορζ Μίλερ (Μηλιώτη).

    [08] Τα γονίδια του μπαμπά υπερισχύουν των γονιδίων της μαμάς

    Στην αιώνια διελκυστίνδα που «παίζεται» στη φύση ανάμεσα στα γονίδια του πατέρα και σε εκείνα της μητέρας, φαίνεται πως τα πρώτα επικρατούν, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Αυτό σημαίνει, κατά τους επιστήμονες, πως ακόμη κι αν ένα παιδί μοιάζει εξωτερικά περισσότερο στη μαμά του, θα είναι γενετικά μάλλον πιο όμοιο με τον μπαμπά του.

    Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Β. Καρολίνα, με επικεφαλής τον καθηγητή Φερνάνδο Πάρδο Μανουέλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής «Nature Genetics» σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική «Τέλεγκραφ», πραγματοποίησαν πειράματα με διάφορες ομάδες ποντικιών, που είχαν σκοπίμως μεταλλαχθεί, ώστε να εμφανίζουν γενετικές διαφορές μεταξύ τους. Μετά από την αναπαραγωγή διαδοχικών γενεών πειραματόζωων, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα γονίδια εκείνα που ήσαν πιο ενεργά («εκφρασμένα»), προέρχονταν αναλογικά περισσότερο από την πλευρά του πατέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 March 2015 - 7:30:25 UTC