Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Βούτσης: «Δεν έχει καμιά ευθύνη» το αρμόδιο υπουργείο σχετικά με το έγγραφο για τους μετανάστες
  • [02] Ανακάλεσε τη διαταγή για τους μετανάστες και ζήτησε έρευνα και παραιτήσεις ο Ι. Πανούσης
  • [03] Γ. Σακελλαρίδης: Τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας την καθορίζουν οι συναρμόδιοι υπουργοί
  • [04] Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΕΚΤ
  • [05] Τουλάχιστον 32 οι νεκροί από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο, στο Ντονέτσκ
  • [06] Τουλάχιστον 30 νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο του Ντονέτσκ
  • [07] Κρίσιμη κυβερνητική σύσκεψη για το ποδόσφαιρο

  • [01] Ν. Βούτσης: «Δεν έχει καμιά ευθύνη» το αρμόδιο υπουργείο σχετικά με το έγγραφο για τους μετανάστες

    «Δεν έχει καμιά ευθύνη το αρμόδιο υπουργείο για το έγγραφο που κυκλοφόρησε χθες και που φέρει την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να μη συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες, παρά μόνο να ελέγχονται» δήλωσε στο MEGA ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ν. Βούτσης.

    «Καμιά σχέση και ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είτε του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είτε του νέου υπουργείου Μετανάστευσης. Την ευθύνη του εγγράφου την έχει όποιος την υπογράφει και άρα υπάρχει θέμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

    [02] Ανακάλεσε τη διαταγή για τους μετανάστες και ζήτησε έρευνα και παραιτήσεις ο Ι. Πανούσης

    Παραιτήσεις αξιωματικών ζήτησαν ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτης Γιάννης Πανούσης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαταγή που κυκλοφόρησε χθες, σχετικά με απελευθέρωση κρατουμένων μεταναστών από τα Κέντρα Κράτησης, η οποία προκάλεσε «σάλο».

    Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι είχε άγνοια για τη διαταγή, την οποία ανακάλεσε σήμερα το πρωί και διέταξε έρευνα, ενώ ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων αξιωματικών.

    Ο αναπλ. υπουργός είπε ότι για το κείμενο αυτό δεν είχε ενωμερωθεί η ηγεσία του υπουργείου και της αστυνομίας, και «δεν μπορεί ένας ταξίαρχος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις». Διευκρινίζοντας ότι ακομα δεν ανακοινωθεί η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις». Επίσης, ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για «ζούγκλα παραπληροφόρησης», γι αυτό, όπως υπογράμμισε, ότι δεν θα δίνει συνεντεύξεις στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά θα ενημερώνει με ανακοινώσεις τους δημοσιογράφους.

    Διαβάστε επίσης: Ν. Βούτσης: «Δεν έχει καμιά ευθύνη» το αρμόδιο υπουργείο σχετικά με το έγγραφο για τους μετανάστες

    [03] Γ. Σακελλαρίδης: Τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας την καθορίζουν οι συναρμόδιοι υπουργοί

    To έγγραφο για τους μετανάστες εκδόθηκε με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντα χωρίς να έχει ενημερωθεί ο υπουργός και έχει ανακληθεί, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει πολιτική όταν το αποφασίσει η ίδια.

    Πρόσθεσε ότι επί της ουσίας, για τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας θα αποφασίσουν, σήμερα, οι κ.κ.Ι.Πανούσης και Τ.Χριστοδουλοπούλου. «Τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας την καθορίζουν οι συναρμόδιοι υπουργοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [04] Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΕΚΤ

    Στη Λευκωσία, όπου θα συνεδριάσει σήμερα και αύριο το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στρέφονται οι προβολείς του διεθνούς οικονομικού ενδιαφέροντος. Κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης είναι το πρόγραμμα του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, για την ποσοτική χαλάρωση στις χώρες της ευρωζώνης, το οποίο προβλέπει αγορές κρατικών και μη ομολόγων, ύψους 1,1 τρισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, θα γίνονται αγορές ομολόγων ύψους 60 δισ. ευρώ το μήνα. Η αγορά κρατικών και μη ομολόγων αναμένεται να αρχίσει αυτή την εβδομάδα. Κατά την συνεδρία της ΕΚΤ αναμένεται να ορισθεί η διάρκεια και το είδος των τίτλων που θα αγοράζει η κάθε Κεντρική Τράπεζα. Το ζήτημα της αγοράς ομολόγων είναι σημαντικό τόσο για τη Λευκωσία όσο και για την Αθήνα.

    Στο περιθώριο της διήμερης συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΚΤ ο Μάριο Ντράγκι θα συναντηθεί με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη για να συζητήσουν το πάγωμα από το περασμένο Σεπτέμβριο του προγράμματος προσαρμογής της Κύπρου, λόγω της δυσκολίας της κυπριακής κυβέρνησης να προωθήσει το προαπαιτούμενο για συνέχιση της επίσημης χρηματοδότησης, που είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων.

    [05] Τουλάχιστον 32 οι νεκροί από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο, στο Ντονέτσκ

    Τουλάχιστον 32 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στο ανθρακωρυχείο Ζασιάντκο, στο προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, ενώ δεκάδες εκτιμάται ότι έχουν παγιδευτεί και 14 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

    Περίπου 70 ανθρακωρύχοι εργάζονταν στο ανθρακωρυχείο την ώρα του δυστυχήματος, δήλωσε αξιωματούχος του τοπικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών στην υπηρεσία Τύπου των αυτονομιστών. Συγγενείς των ανθρακωρύχων έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του Ζασιάντκο και ζητούν απεγνωσμένα να πληροφορηθούν για την τύχη των οικείων τους, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς που βρίσκεται επί τόπου.

    [06] Τουλάχιστον 30 νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο του Ντονέτσκ

    Περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο στο προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

    «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι. Οι διασώστες δεν έχουν φτάσει ακόμη στο σημείο της έκρηξης, απομακρύνουν το δηλητηριώδες αέριο και στη συνέχεια θα κατέβουν» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Τσιμπαλένκο, ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας ασφάλειας των ανθρακωρυχείων.

    [07] Κρίσιμη κυβερνητική σύσκεψη για το ποδόσφαιρο

    Κρίσιμη ημέρα η σημερινή για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

    Πριν τη συνάντηση το μεσημέρι (15:00) του υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρου Κοντονή, με τους φορείς του αθλήματος,έχει σύσκεψη με μέλη της κυβέρνησης, προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση τους.

    Όπως σχετικά ανακοινώθηκε, έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο και τον υπουργό Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκο Φλαμπουράρη, για να συζητήσουν τα θέματα που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

    Στη συνέχεια θα γίνει η συνάντηση με τους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκα, της Φούτμπολ Λιγκ και της ΕΠΟ, προκειμένου να συζητηθεί κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα ξεκινήσει και πάλι η αγωνιστική δράση στα πρωταθλήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 March 2015 - 9:30:21 UTC