Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Μέρκελ: Αυτό που προέχει για την Ελλάδα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup
  • [02] Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ επιμένει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτη δανειακή σύμβαση

  • [01] Α. Μέρκελ: Αυτό που προέχει για την Ελλάδα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup

    Αυτό που προέχει για την Ελλάδα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λίγο μετά τη συνάντησή τους στην έδρα της Επιτροπής.

    Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα κατά πόσο η Γερμανία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί το καλοκαίρι ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, η Άγγελα Μέρκελ δεν θέλησε να απαντήσει και είπε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup.

    Επισήμανε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή έκβαση του δεύτερου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι οι τρεις θεσμοί θα προβούν στην αξιολόγηση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων. Η καγκελάριος Μέρκελ επέμεινε ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά ως την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος. Υπενθύμισε, πάντως, ότι η γερμανική ομοσπονδιακή κάτω Βουλή υπερψήφισε την παράταση του ελληνικού προγράμματος με μεγάλη πλειοψηφία.

    Από την πλευρά του, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ότι, επί του παρόντος, οποιαδήποτε συζήτηση για ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα είναι πρόωρη. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup. Ο Γιούνκερ επισήμανε επίσης ότι τους επόμενους μήνες η Ελλάδα δεν θα πρέπει να λαμβάνει μονομερείς αποφάσεις και υπενθύμισε ότι η λήψη των όποιων κοινωνικών μέτρων θα πρέπει να συνοδεύεται από ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα.

    [02] Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ επιμένει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτη δανειακή σύμβαση

    Ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίνδος υποστήριξε σήμερα ότι η Ελλάδα είναι απίθανο να μπορέσει να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές δανεισμού ως τον Ιούνιο, όταν η παράταση της δανειακής της σύμβασης εκπνέει, και άρα είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της.

    Ο Ντε Γκίνδος - οι δηλώσεις του οποίου περί διαπραγμάτευσης για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Αθήνα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα διαψεύσθηκαν από την εκπρόσωπο του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ - επέμεινε ότι κάποια μορφή προγράμματος μοιάζει όλο και πιο πιθανό να υπάρξει. Ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας επανέλαβε εξάλλου την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα αυτό θα κυμαίνεται από τα 30 δισ. ευρώ ως τα 50 δισ. ευρώ, ένα ποσό που είχε αναφέρει και στις προηγούμενες δηλώσεις του. «Εάν η Ελλάδα δεν ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές μέχρι τον Ιούνιο (...) θα χρειαστεί να καταλήξουμε σε κάποιο άλλο είδος συμφωνίας με την Ελλάδα, είτε το αποκαλέσετε σύμφωνο, είτε συμφωνία, ή πρόγραμμα» είπε ο Ντε Γκίνδος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη Βαρκελόνη και πρόσθεσε ότι του φαίνεται απίθανο η Αθήνα να καταφέρει να εξασφαλίσει μόνη της την αναχρηματοδότησή της σύντομα. «Δώσαμε στους εαυτούς μας τέσσερις μήνες προκειμένου να δούμε ποια είναι η αληθινή κατάσταση, να δούμε πώς η Ελλάδα τηρεί τους όρους και να προσπαθήσουμε να εξακριβώσουμε τι θα ακολουθήσει (...), που βασικά είναι μια τρίτη συμφωνία διάσωσης» πρόσθεσε ο Ντε Γκίνδος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 March 2015 - 15:30:22 UTC