Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Άνχελ Γκουρία την επόμενη εβδομάδα
  • [02] Σε κρίσιμη κατάσταση η μαθήτρια που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου
  • [03] Μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής εντόπισε το ΣΔΟΕ
  • [04] Αύριο το πρωί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ι. Στουρνάρα
  • [05] Έκθεση αφιερωμένη στη Νίκη της Σαμοθράκης στο μουσείο του Λούβρου

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Άνχελ Γκουρία την επόμενη εβδομάδα

    Στη Γενική Συνέλευση του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι, θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την προσεχή Πέμπτη (12 Μαρτίου 2015), σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, αλλά και με ευρωπαίους αξιωματούχους.

    [02] Σε κρίσιμη κατάσταση η μαθήτρια που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

    Αδιευκρίνιστοι παραμένουν οι λόγοι της πτώσης μαθήτριας από μπαλκόνι του β΄ορόφου ξενοδοχείου στη Ρώμη, όπου βρισκόταν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής σχολικής εκδρομής, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Παιδείας.

    Όπως αναφέρεται, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 23.00 χθες. Από τα μεσάνυχτα, η άτυχη μαθήτρια νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας, καθώς φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

    Η νεαρή κοπέλα χειρουργήθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι γονείς της έχουν ήδη μεταβεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

    Τονίζεται, επίσης, ότι τα συναρμόδια υπουργεία, Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παιδείας και Εξωτερικών, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη και τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου της Ρώμης. Επιπλέον, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους με όποιο τρόπο χρειαστεί, ώστε να αποκατασταθεί η υγεία της νεαρής μαθήτριας και να υποστηριχθούν η οικογένειά της, οι συμμαθητές της και οι συνοδοί καθηγητές.

    [03] Μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής εντόπισε το ΣΔΟΕ

    Πολλές και μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής εντόπισαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ που έγιναν στο πρώτο δίμηνο του 2015. Επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κά) μισθωτοί στον ιδιωτικό, στον δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ απέκρυπταν εισοδήματα εκατομμυρίων ευρώ από την εφορία.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι πολλοί από αυτούς εντοπίστηκαν μέσω των διασταυρώσεων των φορολογικών τους δηλώσεων με τις καταθέσεις που έχουν στις τράπεζες ενώ μεγάλη φοροδιαφυγή εξακολουθεί να διαπράττεται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων όπως και με τη χρήση πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

    [04] Αύριο το πρωί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ι. Στουρνάρα

    Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές.

    [05] Έκθεση αφιερωμένη στη Νίκη της Σαμοθράκης στο μουσείο του Λούβρου

    Με μια νέα έκθεση που άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό σήμερα, το μουσείο του Λούβρου, καλεί τους επισκέπτες «να ανακαλύψουν εκ νέου ένα αριστούργημα», αυτό της Νίκης της Σαμοθράκης, «που είναι το διασημότερο μνημείο του μουσείου», όπως γράφει η σχετική πρόσκληση.

    Η λαμπρή σιλουέτα της Νίκης δεσπόζει περήφανη, ύστερα από την τελευταία της συντήρηση, στο κεφαλόσκαλο της μνημειώδους «σκάλας Daru», που με τα 32 σκαλοπάτια της οδηγεί στον πρώτο όροφο.

    Παραδίπλα, στην πτέρυγα «Sully» είναι η αίθουσα της έκθεσης: Με κείμενα, γραφικές απεικονίσεις, φωτογραφικό υλικό, μαρμάρινα ανάγλυφα και ευρήματα, αλλά και βίντεο με τρισδιάστατη απεικόνιση του Ιερού των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη, ξεδιπλώνεται η ιστορία ενός ελληνικού νησιού, με τα Μυστήρια στους θεούς του κατά τον 2ο προ Χριστού αιώνα και την περιπέτεια του εκπληκτικότερου αγάλματος των ελληνιστικών χρόνων, έως τον ερχομό του στο Λούβρο.

    Στο Παρίσι, έφθασε το πρώτο τμήμα του αγάλματος (το κάτω μέρος έως την αρχή του θώρακα) στις 11 Μαΐου του 1864, με την πρωτοβουλία του Γάλλου υποπρόξενου στην Κωνσταντινούπολη Σαρλ Σουαμπουαζό. Ο ίδιος επέστρεψε επανειλημμένα στο νησί για ανασκαφές, τις οποίες συμπλήρωσαν και άλλες αποστολές Αυστριακών και Αμερικάνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 March 2015 - 19:30:23 UTC