Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Στρατούλης: Απαράδεκτη η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ
  • [02] Σε αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής των διοδίων προσανατολίζεται η κυβέρνηση
  • [03] Στην εποπτεία του υπουργείου Παιδείας επιστρέφουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί
  • [04] Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 32-42 στο ημίχρονο

  • [01] Δ. Στρατούλης: Απαράδεκτη η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ

    «Κατάσταση ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, και μάλιστα χωρίς λόγο» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, τις ουρές των ασφαλισμένων σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ για τη θεώρηση βιβλιαρίων υγείας «όταν η χορήγηση της ασφαλιστικής ικανότητας έχει υλοποιηθεί ηλεκτρονικά από το ίδιο το ΙΚΑ». «Για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται η φυσική παρουσία των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ» σημειώνει ο κ. Στρατούλης και προσθέτει:

    «Θα αναζητήσουμε άμεσα ευθύνες από όσους δεν αντιμετώπισαν ή δεν αντιμετωπίζουν έγκαιρα αυτή την κατάσταση. Έχουμε ήδη ζητήσει από τους κατά τόπους διευθυντές του ΙΚΑ να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους, που σχηματίζουν ουρές, ότι έχουν ήδη ασφαλιστική ικανότητα και ότι τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να έχουν τις παροχές υγείας τους μόνο με την επίδειξη του ατομικού ή οικογενειακού βιβλιαρίου τους, χωρίς να χρειάζεται να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να απογραφούν. Οι δημόσιες ανακοινώσεις και οι εκκλήσεις της Διοίκησης του ΙΚΑ επ' αυτών είναι συνεχείς και καθημερινές.

    Επαναλαμβάνουμε, ότι οι μόνοι που πρέπει να έχουν φυσική παρουσία, είναι οι μακροχρόνια άνεργοι. Και αυτό, γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση καθυστέρησε αδικαιολόγητα την διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων ΙΚΑ-ΟΑΕΔ. Ήδη, όμως, έχω δώσει εντολή να ολοκληρωθεί άμεσα -χθες θα έλεγα- αυτή η διασύνδεση, για να σταματήσει η ταλαιπωρία αυτού του τμήματος των πολιτών.

    [02] Σε αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής των διοδίων προσανατολίζεται η κυβέρνηση

    Στη θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων (χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου), καθώς και στην καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τα διόδια, που θα εξυπηρετούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και πολίτες που ζουν κοντά σε περιοχές με διόδια, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

    Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού μετά τη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού, Γ. Σταθάκη, με τους βουλευτές Μαγνησίας, Πιερίας και Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, με κύριο αντικείμενο την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση αναφορικά με τα διόδια και τους αυτοκινητόδρομους.

    [03] Στην εποπτεία του υπουργείου Παιδείας επιστρέφουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

    Τη δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ότι θα υπαχθούν και πάλι στην εποπτεία του ίδιου υπουργείου, από το υπουργείο Εργασίας όπου είχαν υπαχθεί επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, έλαβαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

    Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς τόνισε στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ότι τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει να λειτουργούν σε πνεύμα άμιλλας, ώστε να γίνουν όλα άριστα. Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, μάλιστα, ο νέος υπουργός Παιδείας σχολίασε την μεταφορά της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων στο υπουργείο Εργασίας ως «παράξενη και παρανοϊκή», ενώ πρότεινε να συγκροτηθούν επιτροπές διαλόγου με ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς για να αναλυθούν όλες οι πτυχές της λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων.

    [04] Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 32-42 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 March 2015 - 21:30:22 UTC