Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν ζητήθηκε καμιά συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ, πριν από το Eurogroup της Δευτέρας»
  • [02] Ξεκίνησε η συζήτηση του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση - Αλλαγή του άρθρου 10 ανακοίνωσε ο Π. Νικολούδης
  • [03] Σε ισχύ απαγόρευση απόπλου από Ραφήνα-Λαύριο
  • [04] Λ. Κανέλλη: Δεν θέλησα να κάνω μήνυση στον Κασιδιάρη γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική
  • [05] Τετράποδη... ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη. Σκυλιά ποζάρουν μπροστά σε μνημεία και «αφηγούνται» την ιστορία τους
  • [06] Στα χέρια Ντάισελμπλουμ η επιστολή Βαρουφάκη
  • [07] Κλ. Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει το σύνολο των δανείων που πήρε
  • [08] Ρόιτερς: Η Ελλάδα αποπλήρωσε δόση 310 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ
  • [09] Οι ρωσικές Αρχές απελευθέρωσαν τον Αλεξέι Ναβάλνι
  • [10] Η ΕΕ θα προετοιμάσει νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας

  • [01] «Δεν ζητήθηκε καμιά συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ, πριν από το Eurogroup της Δευτέρας»

    Δεν ζητήθηκε καμιά συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ, πριν από το Eurogroup της Δευτέρας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

    «Με τον κ. Γιούνκερ ο πρωθυπουργός συνομιλεί τακτικά. Τελευταία τους επικοινωνία ήταν χθες, Πέμπτη, στη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. Στη συνάντησή τους, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες, θα συζητήσουν τo πως η Ελλάδα θα αξιοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανεργία» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

    [02] Ξεκίνησε η συζήτηση του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση - Αλλαγή του άρθρου 10 ανακοίνωσε ο Π. Νικολούδης

    Με τους εισηγητές των κομμάτων, άρχισε στη Βουλή η επεξεργασία του πρώτου νομοσχεδίου της νέας κυβέρνησης, που αφορά ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

    Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή του επίμαχου άρθρου 10, το οποίο είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και σύμφωνα με το οποίο οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος και εγκλημάτων διαφθοράς θα υπάγονται στη νεοσύστατη Γενική Γραμματεία του υπουργείου.

    Η συζήτηση του νομοσχέδιου, που είναι συναρμοδιότητα τριών υπουργείων, διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς οι αίθουσες των επιτροπών δεν είναι επαρκείς χωροταξικά για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των βουλευτών που συμμετέχουν στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

    [03] Σε ισχύ απαγόρευση απόπλου από Ραφήνα-Λαύριο

    Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας, λόγω ισχυρών ανέμων στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο που κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Από τον Πειραιά, τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά ενώ τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με απόφαση του πλοιάρχου. Κλειστές είναι, επίσης, οι γραμμές Πειραιάς-Παλούκια Σαλαμίνας, Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα και Πρίνου-Καβάλας.

    [04] Λ. Κανέλλη: Δεν θέλησα να κάνω μήνυση στον Κασιδιάρη γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική

    «Δεν θέλησα να κάνω μήνυση στον Ηλία Κασιδιάρη, γιατί από μόνη της η πράξη του είναι εξευτελιστική» κατέθεσε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη για τη χειροδικία σε βάρος της από τον κατηγορούμενο βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Η βουλευτής ξεκίνησε να καταθέτει στη δίκη για το «χαστούκι Κασιδιάρη» μέσα σε κατάμεστη αίθουσα, περιγράφοντας όσα συνέβησαν στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ το πρωί της 7ης Ιουνίου 2012.

    Η μάρτυρας κατέθεσε πως δέχθηκε τέσσερις μπουνιές από τον Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος, όπως είπε στο δικαστήριο η βουλευτής, ήταν εκτός ελέγχου με αφορμή αιτιάσεις της Ρένας Δούρου για δικαστικές του εκκρεμότητες.

    Η κ. Κανέλλη κατέθεσε επίσης πως εξαιτίας των χτυπημάτων που είχε δεχθεί τότε από τον προσωρινά κρατούμενο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βουλευτή, επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της. Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που έκανε να μείνει όρθια, μόλις ο Ηλίας Κασιδιάρης την χτύπησε: «Προσπάθησα να μην πέσω κάτω. Δεν ήθελα να γίνω ρεζίλι...». Όπως ανέφερε η βουλευτής στο δικαστήριο: «Ήμουν ένας άνθρωπος σε πλήρη οδύνη. Δεν θέλησα να κάνω μήνυση γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική».

    Με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο απέρριψε ένσταση που υπέβαλε η πλευρά του κατηγορουμένου περί ακυρότητας του κατηγορητηρίου επειδή, όπως είπε, δεν προηγήθηκε άρση ασυλίας για την πράξη που καλείται να λογοδοτήσει σήμερα.

    Το δικαστήριο αποφάσισε την προβολή του βίντεο με την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη. Η δίκη είχε διακοπεί για λίγη ώρα καθώς συγκεντρωμένοι προς συμπαράσταση του κατηγορούμενου αποδοκίμασαν την κ. Κανέλλη τη στιγμή που αυτή απάντησε στη συνήγορο υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη όταν την αποκάλεσε «πρώιμη κομμουνίστρια».

    Η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε αμέσως στη δικηγόρο ότι «οι κομμουνιστές, παλιοί και καινούργιοι ορθώνουν ανάστημα στον φασισμό», απάντηση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίεςκαι βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος της κ. Κανέλλη από τους υποστηρικτές του κατηγορουμένου.

    [05] Τετράποδη... ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη. Σκυλιά ποζάρουν μπροστά σε μνημεία και «αφηγούνται» την ιστορία τους

    Τετράποδη... ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη με χαρούμενες ουρές και παιχνιδιάρικη διάθεση επιχειρείται, μέσα από έκθεση φωτογραφίας, όπου σκυλιά ποζάρουν στον φακό, μπροστά σε εμβληματικά σημεία - μνημεία της πόλης. «City of dog» λέγεται η έκθεση του δημοσιογράφου Κωστή Ζαφειράκη, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 9 Μαρτίου και αποτελείται από 25 συνθέσεις με φωτογραφίες και κολάζ.

    «Στην ουσία πρόκειται για μια αφήγηση γύρω από ένα μνημείο, συντροφιά με τους σκύλους των φίλων μου, τον Ίμο, τη Μάγια, τον Μπλακ, τον Τίμο, τη Βέλβετ, τον Λούι, τη Μοίρα, την Ισαβέλλα, τον Κέιτο και την Κίκα» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζαφειράκης.

    Άλλωστε τα σκυλιά είναι για τον ίδιο, «απλώς η αφορμή για να ξαναβγούμε βόλτες στην πόλη, να ξαναθυμηθούμε και να ανακαλύψουμε τις μικρές και μεγάλες ιστορίες πίσω από τη Ροτόντα, τον Άγιο Δημήτριο, τον Λευκό Πύργο, την εκκλησία των 12 Αποστόλων, την οδό Ολύμπου, την Καμάρα, την πλατεία Ναυαρίνου, τον Αριστοτέλη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τα περιστέρια του, τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Θερμαϊκό και γενικώς όλα όσα συνθέτουν την πολυμορφική φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης».

    [06] Στα χέρια Ντάισελμπλουμ η επιστολή Βαρουφάκη

    Την επιστολή με τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα συζητήσει το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένουν από τον Έλληνα ομόλογό τους να τους παρουσιάσει λεπτομερώς το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, το Eurogroup αναμένει να ακούσει από τους θεσμούς και από τον Έλληνα υπουργό την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις τεχνικές συζητήσεις.

    Ο ίδιος αξιωματούχος, άφησε πάντως να εννοηθεί ότι στο δικό του επίπεδο οι επικοινωνίες με τις ελληνικές υπηρεσίες είναι περιορισμένες και ότι σε αυτή τη φάση δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι θα λάβουν μέρος στις τεχνικές διαβουλεύσεις, πότε και πού θα γίνουν αυτές.

    Ανέφερε, επίσης, ότι οι τεχνικές διαβουλεύσεις δεν αναμένεται να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα, όπως εκτιμούσαν οι υπηρεσίες της ευρωζώνης. Υπογράμμισε, επίσης, ότι οι τεχνικές συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο και γι' αυτόν τον λόγο τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών εκπροσώπων θα πρέπει να εντατικοποιηθούν.

    Ερωτηθείς εάν είναι εφικτή η τμηματική εκταμίευση των χρημάτων που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα από τους δανειστές, σημείωσε ότι εφόσον εκπληρωθούν ορισμένα από τα λεγόμενα προαπαιτούμενα, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστεί εφικτό υπό όρους και προϋποθέσεις. Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης σημείωσε παράλληλα ότι για να υπάρχει πλήρης εικόνα, απαραίτητη είναι η παρουσίαση όλων των μέτρων που περιέχονται στην απόφαση του προηγούμενου Eurogoroup. Και αυτό διότι όπως σημείωσε, η τμηματική αξιολόγηση ορισμένων μέτρων, χωρίς να είναι γνωστό το περιεχόμενο όλων των υπόλοιπων μεταρρυθμίσεων, δεν είναι δυνατή.

    Κληθείς να σχολιάσει τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, είπε ότι από τη στιγμή που στην Αθήνα δεν βρίσκονται εκπρόσωποι των θεσμών, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης. Σε ό,τι αφορά τις δανειακές ανάγκες για το επόμενο διάστημα, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης είπε ότι οι μεγαλύτερες πληρωμές αφορούν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και ανέρχονται σε 6,5 δισ. ευρώ.

    Εξάλλου, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι δε θεωρεί καθόλου πιθανό οι ελληνικές αρχές να ζητήσουν μετά τον Ιούνιο και νέα παράταση, σημειώνοντας ότι και το ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον, δεν θα ευνοούσε κάτι τέτοιο.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά ενδεχόμενο τρίτο πρόγραμμα προς την Ελλάδα, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε ότι η πρώτη προϋπόθεση είναι αυτό να ζητηθεί. Αν δεν υπάρξει σχετικό αίτημα δεν μπορεί να υπάρξει και προσφορά, είπε χαρακτηριστικά.

    [07] Κλ. Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει το σύνολο των δανείων που πήρε

    Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις «μία προς μία» δηλώνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ και, αναφερόμενος στις δηλώσεις αξιωματούχων της νέας ελληνικής κυβέρνησης για «κούρεμα» του χρέους, κάνει λόγο για επικοινωνία «μερικές φορές εκνευριστική». Μια ονομαστική άφεση χρέους για την Ελλάδα θα ήταν οικονομικά ανέφικτη και πολιτικά αδύνατη, δηλώνει ο κ. Ρέγκλινγκ στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και τονίζει ότι «η Ευρωζώνη δεν είναι ζώνη μεταβίβασης χρέους». Θα μπορούσε ωστόσο να διανοηθεί κανείς μια ακόμη επιμήκυνση των χρόνων αποπληρωμής, υπογραμμίζει ο ίδιος και προειδοποιεί για τον κίνδυνο να ακυρωθεί η πρόοδος σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Η αλλαγή πορείας στην Αθήνα «με ανησυχεί πολύ» επισημαίνει ο κ. Ρέγκλινγκ.

    Ο επικεφαλής του EMΣ χαρακτηρίζει ακόμη «απαράδεκτη» την κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη στάση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας κατά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις και πρόσθεσε ότι μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης υπάρχει «θεμελιώδης διαφορά» σχετικά με την οικονομικοπολιτική στρατηγική.

    Ο κ. Ρέγκλινγκ τονίζει ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου όσο το δυνατόν συντομότερα και να ενθαρρύνει τους φορολογούμενους να πληρώσουν τους φόρους τους προκειμένου να συντηρήσουν τα κρατικά ταμεία, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το σημείο λείπει μια ξεκάθαρη δέσμευση εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

    [08] Ρόιτερς: Η Ελλάδα αποπλήρωσε δόση 310 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ

    Η Ελλάδα αποπλήρωσε εμπρόθεσμα την πρώτη δόση, ύψους 310 εκατ. ευρώ, δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) που λήγει αυτό τον μήνα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

    Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει συνολικά 1,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ σε διάστημα δύο εβδομάδων από σήμερα.

    [09] Οι ρωσικές Αρχές απελευθέρωσαν τον Αλεξέι Ναβάλνι

    Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι αφέθηκε σήμερα ελεύθερος από κέντρο κράτησης της Μόσχας μία εβδομάδα μετά την δολοφονία του έτερου ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ-- μία δολοφονία που σύμφωνα με τους συμμάχους του έχει πολιτικό υπόβαθρο και στόχο τον εκφοβισμό τους.

    Ο Ναβάλνι αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 15ήμερη κράτηση για την διανομή φυλλαδίων στο μετρό της Μόσχας που καλούσαν τους πολίτες σε πορεία διαμαρτυρίας την 1η Μαρτίου. Η πορεία αυτή μετατράπηκε τελικά σε πορεία στη μνήμη του Νεμτσόφ, του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού επί προεδρίας Γέλτσιν, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από τις σφαίρες αγνώστου σε απόσταση αναπνοής από το Κρεμλίνο.

    Τον Ναβάλνι περίμεναν έξω από το κέντρο κράτησης στη δυτική Μόσχα ο εκπρόσωπος Τύπου του και ένας ακόμη συνεργάτης του και όπως είπε ο ίδιος θα επέστρεφε στο σπίτι του.

    [10] Η ΕΕ θα προετοιμάσει νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προετοιμάσει νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας για την ανάμειξή της στην ουκρανική κρίση, οι οποίες θα μπορούν να εφαρμοστούν γρήγορα αν καταρρεύσει η συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ.

    «Η ΕΕ θα παραμείνει ενωμένη όσον αφορά τις κυρώσεις, οι οποίες θα πρέπει να εξακολουθήσουν να υφίστανται μέχρι να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση (με τη συμφωνία του Μινσκ)» δήλωσε ο Φίλιπ Χάμοντ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του στην Βαρσοβία.

    Σύμφωνα με τον Χάμοντ, η Βρετανία δεν σχεδιάζει να προμηθεύσει με όπλα το Κίεβο, αλλά «δεν αποκλείει τίποτα για το μέλλον» καθώς η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία είναι «ρευστή».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 March 2015 - 11:30:28 UTC