Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συνιστούν πρώτη προτεραιότητα
  • [02] «Θετική η ανταπόκριση του Γ. Ντάισελμπλουμ στις προτάσεις του Γ. Βαρουφάκη»
  • [03] Τρεις τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση της Aegean
  • [04] Συναγερμός στον Λευκό Οίκο από ισχυρό κρότο στον κήπο
  • [05] Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-0

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συνιστούν πρώτη προτεραιότητα

    «Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συνιστούν πρώτη προτεραιότητα»τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με δημοσίευμα της Real News που αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, σχετικά με το πόθεν έσχες, του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

    Το θέμα αυτό, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο τον πρώην ΥΠ.ΟΙΚ, αλλά αυτούς που τον όρισαν να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα».

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ίδια στιγμή που ο κ. Χαρδούβελης έστελνε mail στην τρόικα, συμφωνώντας σε νέα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα, δεν δήλωνε τα εισοδήματά του και έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό. Η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συνιστούν πρώτη προτεραιότητα. Δεν γίνεται ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις αμαρτίες αυτών που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια και των φίλων τους».

    [02] «Θετική η ανταπόκριση του Γ. Ντάισελμπλουμ στις προτάσεις του Γ. Βαρουφάκη»

    Θετική είναι η ανταπόκριση του επικεφαλής του Εurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, στις προτάσεις που του έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Η απάντηση του κ. Ντάισεμπλουμ έφθασε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, στον κ. Βαρουφάκη και σύμφωνα με την κυβέρνηση, «με την επιστολή του ανταποκρίνεται θετικά στον Έλληνα υπουργό και επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες τόσο στο Euroworking Group όσο και ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου».

    Η κυβέρνηση συνεχίζει με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων με στόχο την ανακούφιση της κοινωνίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας, επισημαίνουν πηγές της κυβέρνησης.

    [03] Τρεις τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση της Aegean

    Δύο επιβάτες και μία αεροσυνοδός τραυματίστηκαν ελαφρά, εξ αιτίας ισχυρών αναταράξεων, στις οποίες έπεσε αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε την πτήση 829 της Aegean, από Ζυρίχη προς Αθήνα.

    Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 74 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα, προσγειώθηκε κανονικά στις 14.37, στην Αθήνα και στους τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για πληρέστερο προληπτικό έλεγχο της υγείας τους.

    [04] Συναγερμός στον Λευκό Οίκο από ισχυρό κρότο στον κήπο

    Ένας ισχυρός θόρυβος που ακούστηκε στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου λίγο πριν αναχωρήσουν με ελικόπτερο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του, προκάλεσε συναγερμό στις υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Η ίδια πηγή ανέφερε ότι εξαιτίας του θορύβου οι άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας οδήγησαν όλους τους δημοσιογράφους στην αίθουσα όπου γίνονται οι τακτικές ενημερώσεις και κλείδωσαν τις πόρτες, ενώ ο Ομπάμα και η οικογένειά του δεν βρίσκονται πλέον στον νότιο κήπο.

    [05] Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-0

    Ο Αστέρας Τρίπολης υποχρέωσε τον Ατρόμητο στην πρώτη ήττα από την ημέρα που στον πάγκο της ομάδας των δυτικών προαστίων βρίσκεται ο Νίκος Νιόπλιας, καθώς με το 13ο γκολ του Μπαράλες στη φετινή Σούπερ Λίγκα, στο 45ο λεπτό, επικράτησε 1-0 στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής και ταυτόχρονα διατήρησε αήττητη την έδρα της στο φετινό πρωτάθλημα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 March 2015 - 17:30:24 UTC