Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 20 Απριλίου ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [02] Επτά συν τρεις νέες προτάσεις καταθέτει η Ελλάδα στο Eurogroup
  • [03] Πτώση 4,18% στο Χρηματιστήριο
  • [04] Διαψεύδει η αντιπροεδρία τις δηλώσεις Μ. Νούναν
  • [05] Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα να εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε ότι θα κάνει
  • [06] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Eurogroup
  • [07] Στο Ελεγκτικό Συνέδριο συζητήθηκε η ανάπλαση του γηπέδου του Παναθηναϊκού

  • [01] Στις 20 Απριλίου ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Για τις 20 Απριλίου προσδιορίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

    Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών (215/2015), θα καθίσουν συνολικά 69 πρόσωπα, καθώς μεταξύ των 70, που παραπεμφθηκαν σε δίκη, είναι και μια ανήλικη, η οποία θα λογοδοτήσει σε δικαστήριο ανηλίκων. Αρχικά, για τη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και της σωρείας κακουργημάτων που της αποδίδονται, όπως ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιων, οι κατηγορούμενοι 83.

    Υπενθυμιζεται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, τα μέλη της οποίας θα λογοδοτήσουν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της οπλοφορίας, απόπειρας ανθρωποκτονιών κ.ά.

    [02] Επτά συν τρεις νέες προτάσεις καταθέτει η Ελλάδα στο Eurogroup

    Το Eurogroup δεν πρόκειται να συζητήσει κανένα νέο κείμενο και, υπό αυτό το πρίσμα, το ζητούμενο είναι «να έχουμε πολιτική πρόοδο», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στην αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ σημειώνουν ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα παρουσιάσει επτά μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

    Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να εμπλουτίσει την λίστα και με άλλες μεταρρυθμίσεις που θα αφορούν μεταξύ άλλων, τη μελέτη για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος παρελθόντων ετών και την κατάθεση τροπολογίας προκειμένου να ελεγχθούν οι «τριγωνικές συναλλαγές».

    Ειδικότερα με αναφορά την συνεδρίαση του Eurogropup, η κυβέρνηση επισημαίνει:

    1. Το Eurogroup πρέπει να παραμείνει πολιτικό σώμα. Δεν πρέπει να συζητάει τεχνικές λεπτομέρειες. Το ζητούμενο είναι να έχουμε πολιτική πρόοδο. Δεν θα συζητηθεί κανένα νέο κείμενο. Υπάρχει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εξειδικεύσει το πλαίσιο της εφαρμογής της.

    2. Ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει σήμερα επτά μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Παράλληλα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εμπλουτίσει τη λίστα και με άλλες μεταρρυθμίσεις, ορισμένες από τις οποίες θα κατατεθούν άμεσα στα τεχνικά κλιμάκια.

    3. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις, μαζί με δεκάδες άλλες, θα αποτελέσουν μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση μέχρι τον Απρίλιο. Εθνικό σχέδιο που θα αλλάξει την πορεία της χώρας, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη.

    4. Η ελληνική πλευρά υλοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους, σεβόμενη ταυτόχρονα την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και την ετυμηγορία της 25ης Ιανουαρίου. Μάλιστα οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει αφορούν τον προϋπολογισμό του 2015. Είναι, δηλαδή, κινήσεις που θα αποφέρουν έσοδα μέσα στο χρόνο, χωρίς καμία επιβάρυνση για την ελληνική κοινωνία.

    5. Οι τρεις, για παράδειγμα, μεταρρυθμίσεις που θα κατατεθούν στα τεχνικά κλιμάκια και δεν περιλαμβάνονται στην πρώτη λίστα αφορούν:

    α. Μελέτη για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος παρελθόντων ετών. Αυτό θα γίνει χωρίς κανένα πρόστιμο μόνο με συμπληρωματική φορολογική δήλωση. Μια πρακτική που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη περίπου κάθε πέντε χρόνια.

    β. Την κατάθεση τροπολογίας προκειμένου να ελεγχθούν οι «τριγωνικές συναλλαγές» που έχουν ως στόχο τη φοροαποφυγή. Απαραίτητη μεταρρύθμιση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και φοροαποφυγή.

    γ. Επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας ώστε οι αποδείξεις λιανικής πώλησης να μπαίνουν σε «λοταρία». Αυτή η πρακτική θα επιβραβεύει την καλή φορολογική συνείδηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Eurogroup

    Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα να εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε ότι θα κάνει

    [03] Πτώση 4,18% στο Χρηματιστήριο

    Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος και στην αγορά ομολόγων, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup, προεξοφλώντας ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 814,70 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,18%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 812,18 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 4,48%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 71,79 εκατ. ευρώ.

    [04] Διαψεύδει η αντιπροεδρία τις δηλώσεις Μ. Νούναν

    Διαψεύδεται από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, η δήλωση του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών Μάικλ Νούναν σύμφωνα με την οποία, την ευθύνη για τις συζητήσεις με τους θεσμούς θα έχει το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

    Ειδικότερα, ο κ. Νούναν προσερχόμενος στο Eurogroup και αναφερόμενος στις τεχνικές συζητήσεις που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που έχει παρουσιάσει η Ελλάδα, δήλωσε: «Σήμερα το πρωί επρόκειτο να υπάρξει συνάντηση των θεσμών με τις ελληνικές Αρχές και η Ελλάδα αποφάσισε ότι στο επίκεντρο της ομάδας που θα έχει ευθύνη για τις συζητήσεις θα βρίσκεται το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης».

    [05] Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα να εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε ότι θα κάνει

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί το κεντρικό θέμα των συζητήσεων στο σημερινό Eurogroup.

    «Δε νομίζω ότι έχουμε πολλά νέα να συζητήσουμε για την Ελλάδα. Στην τελευταία μας συνάντηση υπήρξε μια κοινή δήλωση, αλλά μετά από αυτό δεν έχουν γίνει πολλά» ανέφερε ο Β. Σόιμπλε.

    Συνεχίζοντας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυτά που έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει και κυρίως πρέπει να απέχει από τη λήψη μονομερών αποφάσεων.

    Κληθείς να σχολιάσει τα περί δημοψηφίσματος ο Β. Σόιμπλε είπε: «Στην Ευρώπη υπάρχει ελευθερία έκφρασης. Όμως αυτό δεν αποτελεί θέμα της συνάντησής μας».

    [06] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Eurogroup

    Την ανάγκη να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι τεχνικές συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών, υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ευρωομάδας στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε πως «είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα αν συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και εφόσον σημειωθεί πρόοδος» και πρόσθεσε: «Οι συζητήσεις για το πρόγραμμα και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις πρέπει να ξεκινήσουν πολύ σύντομα. Χάνουμε πολύ χρόνο».

    Εξάλλου, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την έκθεση με αντικείμενο το Grexit από πολιτικές ομάδες της Ευρωβουλής, η οποία απορρίφθηκε από τον πρόεδρό της Μάρτιν Σουλτς, ο Γ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την αντίθεσή του, λέγοντας ότι τέτοιου είδους συζητήσεις κάθε άλλο παρά βοηθούν την κατάσταση, και σημείωσε ότι «εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ένα σταθερό μέλλον για την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης».

    Εκτίμησε, επίσης, ότι μετά το τελευταίο Eurogroup έχουν γίνει πολύ λίγα, αναφορικά με τις τεχνικές διαβουλεύσεις και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ σχετικά με τον κατάλογο των επτά μεταρρυθμίσεων που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση, είπε ότι προωθήθηκε για επεξεργασία στους θεσμούς και ότι θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών. Μιας συζήτησης η οποία, όπως είπε, πρέπει να ξεκινήσει πολύ σύντομα.

    «To κεντρικό μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι οι συζητήσεις πρέπει να ξεκινήσουν σήμερα, παρά αύριο. Έχει δοθεί παράταση μόνο για τέσσερις μήνες και ο χρόνος μετράει αντίστροφα» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

    Διαβάστε επίσης:

    Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα να εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε ότι θα κάνει

    [07] Στο Ελεγκτικό Συνέδριο συζητήθηκε η ανάπλαση του γηπέδου του Παναθηναϊκού

    Στη μείζονα επταμελή σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπό τον πρόεδρό της, Νίκο Αγγελάρα, συζητήθηκε σήμερα η αίτηση του Παναθηναϊκού που ζητάει να αναιρεθεί η απόφαση του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου η οποία δεν επέτρεψε στην πράξη να αναβαθμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Αναλυτικότερα, το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε «κόψει» ως παράνομο το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ που του είχε χορηγηθεί από τον τέως περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό για την αναβάθμιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» στους Αμπελοκήπους. Το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε κρίνει ότι η επίμαχη χορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα παραβιάζεται και η αρχή της οικονομικότητας. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός άσκησε έφεση επί της απόφασης που δεν ενέκρινε το κονδύλι για την αναβάθμιση του γηπέδου. Σήμερα, κατά τη συζήτηση της έφεσης του Παναθηναϊκού, ο επίτροπος Επικρατείας Μιχάλης Ζυμής έκανε θετική πρόταση για τον Παναθηναϊκό, δηλαδή να γίνει δεκτή η έφεσή του. Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του. Υπενθυμίζεται ότι στο Ελεγκτικό Συνέδριο είχε διαβιβαστεί για προέλεγχο η σύμβαση χορήγησης των 7 εκατ. ευρώ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 March 2015 - 16:30:25 UTC