Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχίζει στις Βρυξέλλες η συζήτηση των τεχνικών κλιμακίων
  • [02] Πάντοαν: Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ
  • [03] Ανώτατο Δικαστήριο Ρώμης: Αθώος ο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ»

  • [01] Αρχίζει στις Βρυξέλλες η συζήτηση των τεχνικών κλιμακίων

    Ξεκινούν σήμερα, στις Βρυξέλλες, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, οι συζητήσεις με τους θεσμούς για την αποσαφήνιση και εξειδίκευση των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο σημαντικές θεωρούνται και οι συναντήσεις που θα έχει ο Αλ. Τσίπρας αύριο με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άν. Γκουρία και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες με τον Ζ.Κ.Γιούνκερ, αλλά και τον Μάρτιν Σουλτς. Ο πρωθυπουργός, επίσης, θα παρευρεθεί σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ όπου θα μιλήσει για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημόσια διοίκηση για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.

    Στο μεταξύ, κυβερνητικές πηγές διέψευσαν χθες δημοσιεύματα περι εγκατάστασης, από σήμερα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τεχνικών συμβούλων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, τονίζοντας ότι «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

    [02] Πάντοαν: Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ

    Στις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους θεσμούς αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σε δηλώσεις του προς την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai Tre και το πολιτικό τοκ -σόου Ballaro. Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός υπουργός οικονομικών δήλωσε:

    «H Ευρώπη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αμοιβαίας οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναφέρει τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις της που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του τωρινού προγράμματος, για να περάσουμε στην συνέχεια, σε ένα πρόγραμμα με μεγαλύτερη ανάσα, μέσης διάρκειας, που είναι αναγκαίο ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να επιστρέψει στον δρόμο της αύξησης του εισοδήματος και δημιουργίας θέσεων εργασίας».

    Σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ, ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, τέλος, απάντησε: «Είμαι πεπεισμένος πως δεν θα βγει από το Ευρώ. Η Ευρώπη πηγαίνει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, δεν πρέπει να αλλάξει πορεία».

    [03] Ανώτατο Δικαστήριο Ρώμης: Αθώος ο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ»

    Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης επιβεβαίωσε την αθώωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ».

    Όπως μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση Rai, οι Ιταλοί ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν, μετά από οκτώ ώρες συνεδρίασης, ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί η αθώωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τις κατηγορίες συνέργιας σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και κατάχρησης εξουσίας.

    Η πρωτοβάθμια δικαιοσύνη, αντιθέτως, είχε καταδικάσει τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό και μεγιστάνα σε επτά χρόνια φυλάκισης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέρρευσαν μέχρι αυτή την στιγμή, ο Μπερουσκόνι αθωώθηκε, πριν λίγο από τους ανώτατους δικαστές, διότι θεωρήθηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι ο «πρώην Καβαλιέρε» γνώριζε ότι η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ ήταν ανήλικη την περίοδο κατά την οποία άρχισε να συναναστρέφεται μαζί της .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 March 2015 - 6:30:23 UTC