Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγή πλαισίου για τον τραπεζικό δανεισμό κομμάτων εξετάζει η κυβέρνηση
  • [02] Έρχονται αλλαγές στη δομή της Ελληνικής Αστυνομίας
  • [03] Αναβλήθηκε η δίκη των Κορκονέα - Σαραλιώτη στο Εφετείο
  • [04] «Η αγορά τίτλων χρέους από την ΕΚΤ είναι πιθανόν ότι θωρακίζει τις χώρες της ευρωζώνης»

  • [01] Αλλαγή πλαισίου για τον τραπεζικό δανεισμό κομμάτων εξετάζει η κυβέρνηση

    Θέμα αλλαγής του ισχύοντος πλαισίου για τον τραπεζικό δανεισμό των κομμάτων ανοίγει η κυβέρνηση την ίδια ώρα που δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου, ζητούν εκ νέου τα στοιχεία για τις δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

    «Το ζήτημα του τραπεζικού δανεισμού των πολιτικών κομμάτων είναι μείζον και συνδέεται ευθέως με την πάταξη της διαπλοκής και την ποιότητα της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος» αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    «Προσανατολιζόμαστε - στο πλαίσιο μιας συνολικής νομοθετικής πρωτοβουλίας για το καθεστώς των πολιτικών κομμάτων, από κοινού με τα συναρμόδια υπουργεία- στη μεταρρύθμιση του ισχύοντος για τον τραπεζικό δανεισμό των πολιτικών κομμάτων πλαισίου, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης των πολιτικών κομμάτων και της κατοχύρωσης της ανεξαρτησίας τους» σημειώνει.

    Το έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος, με την οποία ζητούσε στοιχεία για το αν χαρίστηκαν δάνεια στα ελληνικά κόμματα εξουσίας που τα πληρώνει ο ελληνικός λαός.

    Στον βουλευτή απάντησε και ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, ενημερώνοντας ότι «στον κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση προς τους Ευρωπαίους εταίρους και τα θεσμικά όργανα περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η περαιτέρω αυστηροποίηση της νομοθεσίας που αφορά στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων με την καθιέρωση ανωτάτων επιπέδων δανεισμού από χρηματοπιστωτικά και άλλα ιδρύματα».

    [02] Έρχονται αλλαγές στη δομή της Ελληνικής Αστυνομίας

    Για τις πρωτοβουλίες που θα εκδηλωθούν στο προσεχές διάστημα και αφορούν στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Όπως αναφέρει ο υπουργός στο έγγραφο που διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, οι δράσεις αυτές συνίστανται, μεταξύ άλλων:

    -στην αξιολόγηση της δομής και της λειτουργίας του Σώματος, με σκοπό την πραγματοποίηση των παρεμβάσεων που απαιτούνται για την ουσιαστική του αναβάθμιση

    -στην άμεση αξιοποίηση του υφιστάμενου θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου και στην εκδήλωση επιπλέον πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της αξιοπιστίας της Ελληνικής Αστυνομίας, και την ανάπτυξη σχέσεων καθημερινής επικοινωνίας, συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την κοινωνία και τους πολίτες

    -στην αναβάθμιση της συμμετοχής της Ελληνικής Αστυνομίας στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος με στόχο την προστασία της εθνικής οικονομίας, και κατ΄επέκταση, τη μέγιστη φορολογική ελάφρυνση των πολιτών.

    [03] Αναβλήθηκε η δίκη των Κορκονέα - Σαραλιώτη στο Εφετείο

    Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, των δύο ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλ Σαραλιώτη που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Όπως υπογραμμίστηκε, κατά τη διάρκεια της σύντομης συζήτησης στο δικαστήριο, η ημερομηνία για την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα και όπως ειπώθηκε θα γίνει είτε νωρίς το φθινόπωρο του 2015, είτε νωρίς την άνοιξη του 2016. Σημειώθηκε ακόμη ότι, η υπόθεση θα πρέπει να εξελιχθεί μέχρι το τέλος το 2015 καθώς όπως είπαν υπάρχουν ορισμένα πλημμελήματα τα οποία έχουν χρόνο παραγραφής το τέλος του 2016.

    Στο μεταξύ, εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονται έξω από το δικαστήριο, ελέγχοντας κάθε πρόσβαση στο Εφετείο. Επίσης, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας έγινε η μεταγωγή του Ε. Κορκονέα από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται, εκτίοντας την ισόβια ποινή που του έχει επιβληθεί, ενώ στο δικαστήριο παρέστη και ο Β. Σαραλιώτης, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος από το 2012.

    [04] «Η αγορά τίτλων χρέους από την ΕΚΤ είναι πιθανόν ότι θωρακίζει τις χώρες της ευρωζώνης»

    Η αγορά κρατικών και άλλων τίτλων χρέους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πιθανόν ότι θωρακίζει τις χώρες της ευρωζώνης από επιπτώσεις που θα προέρχονται από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια διάσκεψης στην Φραγκφούρτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

    «Διαπιστώσαμε επίσης περαιτέρω πτώση των αποδόσεων των ομολόγων της Πορτογαλίας και άλλων μέχρι σήμερα σε δυσμενή οικονομική θέση χωρών παρά την ανανέωση της ελληνικής κρίσης. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα αγοράς τίτλων χρέους μπορεί να θωρακίζει τις χώρες της ευρωζώνης απέναντι στη μετάδοση» είπε.

    Αναφερόμενος στις οικονομικές προβλέψεις για την ευρωζώνη, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η τάση επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης έχει ανατραπεί και ότι η ανάκαμψη αναμένεται να «διευρυνθεί και , ας ελπίσουμε, να ενισχυθεί».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 March 2015 - 10:30:29 UTC