Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομάδα δράσης από την Αθήνα θα διαβουλεύεται με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τα κοινοτικά κονδύλια
  • [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Μ. Σουλτς
  • [03] Καταργούνται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού
  • [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα δεν πρέπει να κατηγορεί τη Γερμανία για τα προβλήματά της
  • [05] Έκκληση Ι. Στουρνάρα να μη χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού
  • [06] ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδο 0,8% κατέγραψε το ΑΕΠ το 2014
  • [07] Ελληνικό «χρώμα» στην Ισπανία, με την έκθεση: «Θεοί, ήρωες και αθλητές. Η εικόνα του σώματος στην αρχαία Ελλάδα»

  • [01] Ομάδα δράσης από την Αθήνα θα διαβουλεύεται με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τα κοινοτικά κονδύλια

    Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφερόμενος στη σημερινή δίωρη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, είπε ότι κεντρικό θέμα των συζητήσεων ήταν η επιτάχυνση των εκροών των κοινοτικών κονδυλίων, που η Ελλάδα έχει λαμβάνειν από τις Βρυξέλλες.

    Προς τον σκοπό αυτόν η Ελλάδα δεσμεύθηκε ότι θα δημιουργήσει μια ομάδα δράσης (Task Force), επικεφαλής της οποίας θα είναι υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος θα συνομιλεί για το θέμα, απευθείας με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως σε ότι,τι αφορά τις εργασίες τού λεγόμενου Brussels Group, θα συνεχιστούν, ενώ παράλληλα επισήμανε πως σε ό,τι αφορά τις επαφές των κοινοτικών υπηρεσιών με τις ελληνικές Αρχές, ρόλο θα διαδραματίσουν και τα στελέχη της υπάρχουσας Task Force που είναι εγκατεστημένα στην Αθήνα.

    [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Μ. Σουλτς

    Μήνυμα ελπίδας ότι δεν υπάρχουν μόνο η εφαρμογή αποφάσεων και οι υποχρεώσεις, αλλά και η ανάγκη για στήριξη και αλληλεγγύη με συγκεκριμένους τρόπους για να επιλυθεί η πολύ δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα, απέστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, στις Βρυξέλλες. «Συζητήσαμε την ατζέντα της ανάπτυξης ώστε να εξεταστεί η απαράδεκτη κατάσταση της υψηλής ανεργίας των νέων και να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» είπε ο Α. Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι έγιναν παραγωγικές συζητήσεις και είναι αναγκαίο να εφαρμοστού ιδέες για την επίλυση της κρίσης.

    «Περνάω το 90% του χρόνου μου για την εξεύρεση άμεσων λύσεων αλλά τώρα ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε για το μέλλον, αλλά μέλλον με 60% ανεργία νέων δεν είναι το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας του Γιουρογκρούπ της 20ης Φεβρουαρίου και «αναμένουμε από τους εταίρους να πράξουν το μερίδιο που τους αναλογεί».

    Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθούν λύσεις που είναι προς το κοινό μας συμφέρον, σημείωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει ελληνικό πρόβλημα αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα» και στο τέλος του δρόμου θα επιλυθούν όλες οι παρεξηγήσεις και θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή της ειλικρινούς συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου». Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφού ανέφερε ότι «είχαμε εντατικές συζητήσεις και ζούμε σε δύσκολους καιρούς» τόνισε: « Συζητήσαμε τι μπορούμε να κάνουμε μέσα από τη συνεργασία μας για να επιλύσουμε μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα προβλήματα με μια στρατηγική για την ανάπτυξη».

    [03] Καταργούνται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού

    Καταργούνται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού (τύπου Γ΄), με ρύθμιση σε πολυνομοσχέδιο που θα δώσει στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

    Στο ίδιο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται και άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα παραβατικά ανήλικα άτομα, την αποφυλάκιση ατόμων της τρίτης ηλικίας και ασθενών κρατουμένων, τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, κ.λπ.

    Οι φυλακές υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, θα καταργηθούν και θα διατηρηθεί μια μικρή πτέρυγα ασφαλείας, ενώ και στα άλλα καταστήματα κράτησης θα δημιουργηθούν τμήματα υψίστης ασφαλείας για ορισμένες περιπτώσεις κράτησης καταδικασθέντων.

    [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα δεν πρέπει να κατηγορεί τη Γερμανία για τα προβλήματά της

    Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι οι Έλληνες κάνουν λάθος να κατηγορούν τη Γερμανία για τα προβλήματά τους.

    «Το ζήτημα είναι ότι στην Ελλάδα μεγάλο μέρος των προβλημάτων της χώρας αποδίδεται (σε παράγοντες) εκτός Ελλάδας (?) Η Γερμανία είναι το πιο δημοφιλές θύμα αυτή την περίοδο» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ πριν από την έναρξη υπουργικού συμβουλίου της ολλανδικής κυβέρνησης στη Χάγη.

    [05] Έκκληση Ι. Στουρνάρα να μη χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού

    H αβεβαιότητα αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο κίνδυνο εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας και τη μεγαλύτερη απειλή να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού, που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοσιονομική ισορροπία και η ανταγωνιστικότητα. Aυτό υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας πριν από λίγο σε ημερίδα που διοργανώνει η Τράπεζα της Ελλάδος για την αγορά ακινήτων.

    Ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρθηκε και στις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων τονίζοντας ότι «η ταχεία δρομολόγηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, όπως η ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, των περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών, είναι πολύ σημαντική, καθώς οι συμφωνίες αυτές όχι μόνο προσελκύουν ξένα κεφάλαια, αλλά και θα δώσουν ένα άμεσο θετικό μήνυμα προς τους διεθνείς επενδυτές και τις αγορές».

    [06] ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδο 0,8% κατέγραψε το ΑΕΠ το 2014

    Αύξηση 0,8% σημείωσε το ΑΕΠ το 2014 και ανήλθε σε 186,54 δισ. ευρώ, έναντι 185,1 δισ. ευρώ το 2013. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η επάνοδος πέρυσι της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη, έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, οφείλεται στις εξής επιμέρους μεταβολές σε πραγματικούς όρους:

    - Η τελική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 0,9% (η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε 1,3%, ενώ των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης μειώθηκε 0,9%).

    - Ο ρυθμός μείωσης των ιδιωτικών επενδύσεων επιβραδύνθηκε στο -2,2%.

    - Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν 9% και οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν 7,4%.

    Παράλληλα, η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (σε βασικές τιμές) αυξήθηκε 0,5% και διαμορφώθηκε σε 166,24 δισ. ευρώ. Οι φόροι επί των προϊόντων σημείωσαν αύξηση 2,7% και οι επιδοτήσεις επί των προϊόντων αυξήθηκαν 3,7%.

    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, θα υπάρξει και δεύτερη εκτίμηση του ΑΕΠ για το 2014, η οποία είναι προγραμματισμένη να ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου.

    [07] Ελληνικό «χρώμα» στην Ισπανία, με την έκθεση: «Θεοί, ήρωες και αθλητές. Η εικόνα του σώματος στην αρχαία Ελλάδα»

    Ελληνικό «χρώμα» κατακλύζει από χτες την Αλκαλά ντε Ενάρες- στην αυτόνομη κοινότητα της Μαδρίτης- στο Περιφερειακό Αρχαιολογικό Μουσείο της οποίας, εγκαινιάστηκε η έκθεση «Θεοί, ήρωες και αθλητές. Η εικόνα του σώματος στην αρχαία Ελλάδα». Όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη, στα εγκαίνια παρέστησαν η αναπληρωτής περιφερειακή υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Κάρμεν Γκονθάλεθ, ο διευθυντής του Μουσείου Ενρίκε Μπακεδάνο, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ισπανία Φραγκίσκος Βέρρος και η διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Μαρία Λαγογιάννη-Γεωργακαράκου.

    Η περιοδική έκθεση, που θα διαρκέσει ως το τέλος Ιουλίου περιλαμβάνει 95 έργα τέχνης, 37 από τα οποία προέρχονται από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τρίπολης. Γλυπτά από μάρμαρο, τερακότα και χαλκό, ανάγλυφα, κεραμικά αγγεία και άλλα αντικείμενα κυρίως από την Αττική και τη Βοιωτία, αλλά και από τη νότια Ιταλία, την Ετρουρία και την ιβηρική χερσόνησο, που χρονολογούνται από τον 6ο αι. π.Χ. έως τον 1ο αι. μ.Χ., θα έχουν την τιμητική τους για έξι περίπου μήνες στο μουσείο της Αλκαλά ντε Ενάρες. Μιας πόλη που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαδρίτης, γνωστής ως η γενέτειρα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, αλλά και επειδή το ιστορικό της κέντρο έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO το 1998.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 March 2015 - 12:30:30 UTC