Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα αίτια θανάτου του Β. Γιακουμάκη
  • [03] Στην κυκλοφορία από σήμερα ο αυτοκινητόδρομος Μαλιακού
  • [04] Η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία και τη Γαλλία και γίνεται τρίτος εξαγωγέας όπλων παγκοσμίως
  • [05] Ζ. Γκάμπριελ: Περιμένουμε σεβασμό και ευπρεπή συμπεριφορά

  • [01] Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί στις 12:30 ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Η επίσκεψή του στο Πεντάγωνο είναι η πρώτη σε υπουργείο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και υπό την έννοια αυτή είναι και άκρως συμβολική κίνηση.

    Τον νέο Πρόεδρο θα υποδεχτεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου καθώς και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η επίσκεψη περιλαμβάνει ενημέρωση για τη κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και παράθεση γεύματος.

    [02] Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα αίτια θανάτου του Β. Γιακουμάκη

    Υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένω να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά τη Δευτέρα, κατά το μεσημέρι, οπότε και θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την αιτία θανάτου του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, δήλωσε την Κυριακή ο καθηγητής ιατροδικαστικής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος διενεργεί την νεκροψία - νεκροτομή του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο.

    Η σορός βρέθηκε το πρωί της Κυριακής σε περιοχή που απέχει 800 μέτρα από την Γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων. Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να δώσει φως στην αιτία θανάτου και απάντηση στο ερώτημα εγκληματική ενέργεια ή αυτοχειρία .

    [03] Στην κυκλοφορία από σήμερα ο αυτοκινητόδρομος Μαλιακού

    Στην κυκλοφορία θα ξεκινήσει να παραδίδεται το σύνολο των έργων του αυτοκινητόδρομου που εκκρεμούν στο Πέταλο του Μαλιακού.

    Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα αναμένεται να παραδοθεί το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού από Λάρισα προς Λαμία στην παράκαμψη της Στυλίδας ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να παραδοθεί και το ρεύμα από Λαμία προς Λάρισα.

    Πρόκειται για έναν νέο αυτοκινητόδρομο μήκους 20 χιλιομέτρων με τούνελ και κοιλαδογέφυρες που εκτελέστηκε ως δημόσιο έργο που έχει ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στον παραχωρησιούχο που έχει αναλάβει την κατασκευή του Ε65. Συγχρόνως ολοκληρώνονται τα έργα στην είσοδο της Λαμίας τα οποία έχουν παραδοθεί εν μέρει, και μέσα στη βδομάδα αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία συνολικά το συγκεκριμένο έργο.

    Ωστόσο από σήμερα ξεκινά η λειτουργία των διοδίων που έχουν εγκατασταθεί ανάμεσα σε Λαμία και Στυλίδα στο 217 χλμ της ΠΑΘΕ Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε θα λειτουργήσει ένας μετωπικός σταθμός διοδίων στο 217 χλμ όπου τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 1,75 ευρώ και θα λειτουργήσουν και δύο πλευρικοί σταθμοί αυτός της Αγίας Μαρίνας όπου τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 1,2 ευρώ και στον Καραβόμυλο όπου τα ΙΧ θα πληρώνουν 0,65 ευρώ.

    [04] Η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία και τη Γαλλία και γίνεται τρίτος εξαγωγέας όπλων παγκοσμίως

    Η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία και τη Γαλλία για να γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI). Τα στοιχεία, που αφορούν περίοδο πέντε ετών (2010-2014) για να αντανακλούν τις γενικές τάσεις, δείχνουν ότι στην αγορά όπλων «οι ΗΠΑ έχουν σαφώς την πρωτιά» (31% των εξαγωγών) και ακολουθεί η Ρωσία (27%), με τις δύο χώρες να έχουν καταγράψει αύξηση των πωλήσεων κατά 23% και 37% αντίστοιχα.

    Σε μεγάλη απόσταση ακολουθούν το Πεκίνο, το Βερολίνο και το Παρίσι, με περίπου 5% των εξαγωγών το καθένα. Σύμφωνα με το SIPRI, "η Γαλλία θα ήταν τρίτη" αν είχε παραδώσει στα τέλη του 2014 ένα πολεμικό πλοίο Mistral το οποίο η Ρωσία δεν έλαβε εξαιτίας της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία.

    [05] Ζ. Γκάμπριελ: Περιμένουμε σεβασμό και ευπρεπή συμπεριφορά

    Υπό τον τίτλο «ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ασκεί κριτική στην επίθεση Καμμένου» και υπότιτλο «Ο επικεφαλής του SPD προς την κυβέρνηση της Ελλάδας: Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι», η εφημερίδα BILD δημοσιεύει συνέντευξη του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην οποία ο Αντικαγκελάριος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η Γερμανία θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά περιμένει «σεβασμό και ευπρεπείς τόνους συμπεριφοράς».

    Ο κ. Γκάμπριελ επισημαίνει ότι έχει κάθε κατανόηση για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση υποβάλλει δικές της προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης, αλλά τονίζει: «Δεν έχω πλέον καμία απολύτως κατανόηση για τις συνεχείς επιθέσεις στην Γερμανία και τις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές προς τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης». Θεωρεί ότι το ποτήρι ξεχείλισε και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά, φτάνει πια! Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Δεν μπορείς να φέρεσαι έτσι στον άλλον! Θέλουμε όλοι μια κοινή λύση και βοήθεια για την Ελλάδα. Και θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Οι γερμανοί φορολογούμενοι έχουν αναλάβει για αυτό στο παρελθόν ρίσκο δισεκατομμυρίων ευρώ».

    Σημειώνει ακόμη ότι μπορεί κανείς να συζητήσει λογικά για τους όρους υπό τους οποίους δόθηκε αυτή η βοήθεια και προσθέτει: «Δεν ζητάμε πολλά, να περιμένουμε στη συζήτηση για οικονομική βοήθεια σεβασμό και έναν ευπρεπή τόνο συμπεριφοράς».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 March 2015 - 6:30:23 UTC