Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον γγ του ΑΚΕΛ Άν. Κυπριανού, συναντήθηκε ο γγ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας
  • [02] Ιατροδικαστής: «Τα ευρήματα συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της αυτοχειρίας»
  • [03] Εισαγγελέας για τις υβριστικές αναρτήσεις σε βάρος του Β. Γιακουμάκη - Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τον θάνατο του σπουδαστή
  • [04] Ευ. Τσακαλώτος: Η Ελλάδα ζητεί ίση μεταχείριση, σε μια Ευρώπη ισότιμων εταίρων
  • [05] Βερολίνο: Πολιτικός στόχος η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

  • [01] Με τον γγ του ΑΚΕΛ Άν. Κυπριανού, συναντήθηκε ο γγ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας

    «Είχαμε, όπως πάντα, μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και συζήτηση και ανταλλάξαμε απόψεις και γνώμες σχετικά με την κατάσταση των λαών μας, της Ελλάδας, της Κύπρου, της περιοχής και ευρύτερα της Ευρώπης και ως ΚΚΕ εκφράσαμε, για μια ακόμα φορά, την αλληλεγγύη μας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στα πλαίσια των επανειλημμένα εκφρασμένων σταθερών θέσεων, αρχών που έχει το κόμμα μας, που έχουν τα κόμματά μας» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον γγ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή.

    «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Κουτσούμπα για την πάρα πολύ παραγωγική συζήτηση που είχαμε. Είμαστε δύο κόμματα που παραδοσιακά έχουμε αδελφικές σχέσεις και μια πολύ μεγάλη συναντίληψη για το πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος και για το πόσο αντιλαϊκές είναι οι πολιτικές που προωθούνται αυτήν την στιγμή από τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ» είπε, από την πλευρά του, ο Άντρος Κυπριανού.

    [02] Ιατροδικαστής: «Τα ευρήματα συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της αυτοχειρίας»

    «Το σύνολο των ευρημάτων συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της αυτοχειρίας»ανέφερε, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης στις αρμόδιες Αρχές, μετά τη νεκροτομία στη σορό του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, στα Γιάννενα, ο θάνατος του οποίου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε«μία προθανάτια κάκωση (τομή από μαχαίρι) στον δεξιό καρπό. Πλην αυτής, δεν βρέθηκε άλλη προθανάτια κάκωση, ενώ όλες οι άλλες είναιμεταθανάτιες και συγκεκριμένα στο πρόσωπο και τον θώρακα, που έχουν προκληθεί από ζώα».

    Όσον αφορά τον χρόνο του θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, συμβαδίζει με τον χρόνο εξαφάνισης του 20χρονου. Συγκεκριμένα, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε και περιεχόμενο στομάχου, δηλαδή ο Βαγγέλης δεν είχε χωνέψει καν το φαγητό που είχε φάει λίγο πριν εξαφανιστεί.

    Η εκδοχή της αυτοχειρίας, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, δημιουργεί, δικαστικά, ένα σοβαρό κώλυμα ως προς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα άτομα για τον θάνατο του νεαρού σπουδαστή. Και αυτό γιατί, όπως προβέπεται από τη νομοθεσία, για να διατυπωθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου για συμμετοχή σε αυτοκτονία, πρέπει να αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία ότι«με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει, με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ».Αυτό πρακτικά είναι πολύ δύσκολο.

    Ωστόσο, ή έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιστολογικής και τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια του θανάτου.

    Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 14:00, αναχώρησε από τα Γιάννενα η πομπή με τη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, προκειμένου να φύγει με πλοίο από τον Πειραιά, στις 21:00, για την ιδιαίτερη πατρίδα του παιδιού, τους Αρμένους Ρεθύμνου, όπου θα γίνει η κηδεία.

    [03] Εισαγγελέας για τις υβριστικές αναρτήσεις σε βάρος του Β. Γιακουμάκη - Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τον θάνατο του σπουδαστή

    Ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης, ο οποίος διενεργεί τη νεκροψία - νεκροτομή στον άτυχο σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, δήλωσε χθες ότι βρίσκεται σε αναμονή των αποτελεσμάτων για κάποια εργαστηριακά ευρήματα και μετά θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την αιτία θανάτου του νεαρού.

    Η σορός του σπουδαστή βρέθηκε το πρωί της Κυριακής, σε περιοχή που απέχει περίπου 800 μέτρα από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

    Σήμερα, υπήρξε κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για σειρά διαδικτυακών αναρτήσεων από χθες, οι οποίες προσέβαλαν τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας, στην οποία αναρτήθηκαν υβριστικά σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

    Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Ηλία Ζαγοραίου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για «δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου» από κοινού και κατ' εξακολούθηση, σε βάρος των διαχειριστών της επίμαχης ιστοσελίδας.

    Ο εισαγγελέας διαβίβασε τη δικογραφία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την εντολή να εντοπίσει τους δράστες.

    [04] Ευ. Τσακαλώτος: Η Ελλάδα ζητεί ίση μεταχείριση, σε μια Ευρώπη ισότιμων εταίρων

    Πίστωση χρόνου και χώρου ως αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσει να αποδείξει η ελληνική κυβέρνηση ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τις βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές που χρειάζεται η Ελλάδα ζήτησε από τους εταίρους ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σε θέματα Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα του συνεδρίου του Economist με θέμα «Η Ελλάδα και οι δανειστές της: μια επωφελής συμφωνία, η στρατηγική, ο κίνδυνος, το αποτέλεσμα», στο οποίο ήταν ο κύριος ομιλητής. Η Ελλάδα, όπως τόνισε, αντιθέτως ξοδεύει πολύ χρόνο σε βραχυπρόθεσμα θέματα, ενώ ασφυκτιά οικονομικά λόγω της σκληρής γραμμής που έχει υιοθετήσει η ΕΚΤ, μία «δύσκολη κατάσταση που δεν υπονομεύει μόνο το συμβιβασμό, αλλά έχει ανοίξει για μια ακόμη φορά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του ευρώ». Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νέα κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, έχουν στρατηγική υπέρ της Ευρώπης επισημαίνοντας ότι δεν είναι θέμα τακτικισμού, καθώς «το χειρότερο αποτέλεσμα θα ήταν η κατάρρευση του ευρώ, η αύξηση των αντίπαλων εθνικισμών, ανταγωνιστικές υποτιμήσεις, μια ευθεία επανάληψη της δεκαετίας του 1930», λόγοι για τους οποίους χρειάζεται ένας συμβιβασμός τον οποία αναζητά η ελληνική κυβέρνηση. «Η δημοκρατική νομιμότητα είναι σημαντική για κάθε οικονομική και χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική και η ζώνη του ευρώ δεν αποτελεί εξαίρεση» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι η συμβιβαστική λύση τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και πολιτικής προϋποθέτει προοπτική ανάκαμψης και ανάπτυξης. «Το προηγούμενο μνημόνιο έχει τελειώσει» τόνισε, αναφέροντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα συμφέρον να γυρίσει πίσω στα μνημόνια και αν ποτέ συνέβαινε αυτό, κερδισμένοι θα ήταν μόνο οι εθνικιστές και οι ακροδεξιοί», γεγονός που «πρέπει να προσέξει η Ευρώπη», ενώ επισήμανε ότι «η Ελλάδα δεν ζητά ειδική μεταχείριση αλλά ίση μεταχείριση, σε μια Ευρώπη ισότιμων εταίρων».

    [05] Βερολίνο: Πολιτικός στόχος η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

    Καμμία αλλαγή δεν έχει σημειωθεί στον πολιτικό στόχο της γερμανικής κυβέρνησης για διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ και επισήμανε ότι αυτός ο στόχος αποτελεί θέση ολόκληρης της κυβέρνησης. «Για την κυβέρνηση ισχύει απαράλλαχτη η θέση ότι πολιτικός στόχος παραμένει να κρατηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Η κυβέρνηση έχει εργαστεί και συνεχίζει να εργάζεται για αυτόν τον στόχο» δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και υπογράμμισε ότι υπάρχει απόλυτη ομοφωνία γι αυτό στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

    Επανέλαβε δε ότι το κεντρικό ζήτημα είναι ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας, το οποίο έχει επανειλημμένα παραταθεί και η επιτυχής ολοκλήρωσή του αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω εκταμίευση κεφαλαίων. «Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί για συγκεκριμένα βήματα και τώρα βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ειδικούς της τρόικας. Σε αυτό επικεντρώνουμε την προσοχή μας και σε αυτό θα έπρεπε να επικεντρώσει την προσοχή της και η Αθήνα» πρόσθεσε. Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γιέγκερ, ερωτώμενος σχετικά με πρόσφατη τοποθέτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπου απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ότι η δήλωση θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν στο πλαίσιο της συζήτησης, αλλά τόνισε και ότι «η δήλωση μένει ως έχει, δεν υπάρχει κάτι για να ερμηνεύσουμε ή να πάρουμε πίσω» και ανέφερε ότι ο κ. Σόιμπλε «δεν συμμετέχει σε εικασίες, μόνο πού και πού σε συζητήσεις».

    Ερωτηθείς εάν εξετάστηκε για την Ελλάδα μια λύση στο πρότυπο της Κύπρου, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι υπάρχουν στην ΕΕ οι γενικοί κανόνες για την αντιμετώπιση της κρίσης, οι οποίοι, όμως, εφαρμόζονται λαμβάνοντας υπ' όψιν και την ειδική κατάσταση καθε χώρας.«Εικασίες για παραλληλισμούς δεν οδηγούν πουθενά», τόνισε. Ο κ. Γιέγκερ πρόσθεσε σε αυτό ότι η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και δεν λαμβάνει εντολές από κανένα κράτος - μέλος.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλωσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο ARD, ο κ. Γιέγκερ διευκρίνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση λαμβάνει υπ' οψιν της τη θετική εκτίμηση του Έλληνα υπουργού για την ταμειακή κατάσταση της χώρας, αλλά πρόσθεσε ότι το Βερολινο δεν σχολιάζει τέτοια θέματα. Σε ό,τι αφορά, πάντως, την διαβεβαίωση του κ. Βαρουφακη ότι η Ελλάδα θα πληρώσει όλους τους πιστωτές της, υπενθύμισε ότι αυτό προκύπτει και από την συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, ενώ επανέλαβε ότι στις προσωπικές συναναστροφές των δυο υπουργών υπήρχε πάντα σεβασμός.

    Ερωτηθείς, πάντως, αν ο κ. Σόιμπλε διεξάγει «ψυχολογικό πόλεμο» στην Ελλάδα, όπως τον κατηγόρησε ο Πάνος Καμμένος, ο κ. Γιέγκερ δήλωσε «όχι, αυτά είναι ανοησίες και το γνωρίζετε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 March 2015 - 14:30:24 UTC