Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ζητάμε από την Ευρώπη να δώσει μια ευκαιρία στην Ελλάδα»
  • [02] Σε διαβούλευση τίθεται το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο Δημόσιο
  • [03] Μαξίμου: Περίσσευμα θράσους από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τα δημοσιονομικά
  • [04] Ο Στ. Θεοδωράκης κρίνει θετικά την επικείμενη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Άγγ. Μέρκελ
  • [05] Τ. Βίζερ: Η Ελλάδα θα παραμείνει μέρος της ευρωζώνης
  • [06] Moody's: Ενδεχόμενο Grexit θα μπορούσε να θέσει υπό πίεση την πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας
  • [07] Έκτακτη συνεδρίαση του EuroWorking Group με θέμα την Ελλάδα

  • [01] «Ζητάμε από την Ευρώπη να δώσει μια ευκαιρία στην Ελλάδα»

    Άρθρο του αντιπροέδρου της Ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, υπό τον τίτλο, "Το μόνο που ζητάμε από την Ευρώπη είναι να δώσει μια ευκαιρία στην Ελλάδα", (All we ask is that Europe give Greece a chance) φιλοξενεί σήμερα η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times.

    Στη συγγραφή του άρθρου, όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    [02] Σε διαβούλευση τίθεται το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο Δημόσιο

    Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί εντός της ημέρας, προκειμένου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» με το οποίο θα επιστρέψουν οι απολυμένοι υπάλληλοι ή όσοι βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας στο δημόσιο.

    Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται η πρόσληψη των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν να τεθούν σε κινητικότητα, λόγω των αυξημένων αναγκών σε προσωπικό σε ορισμένες υπηρεσίες αιχμής.

    Επίσης, μεταξύ άλλων, μονιμοποιούνται οι υπάλληλοι του δημοσίου με συμβάσεις αορίστου χρόνου, επανασυστήνεται η δημοτική αστυνομία, καθώς και η ειδικότητα των σχολικών φυλάκων, δημιουργείται το πλαίσιο για την εκποίηση των κρατικών αυτοκινήτων, ενώ καταργείται η πολιτική επιστράτευση ή οποιαδήποτε μορφή επίταξης προσωπικών υπηρεσιών ως μέτρο αντιμετώπισης απεργίας.

    Τέλος, επανέρχονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η αποκατάσταση του τεκμηρίου της αθωότητας στην πειθαρχική διαδικασία, υπάρχουν ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ενώ προωθείται η κάρτα του πολίτη, σε πιλοτική, αρχικά, εφαρμογή, κυρίως στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

    [03] Μαξίμου: Περίσσευμα θράσους από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τα δημοσιονομικά

    «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επιδεικνύουν περίσσευμα θράσους τις τελευταίες ημέρες, ασκώντας κριτική σε μια νέα κυβέρνηση λίγων εβδομάδων για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και τονίζουν ότι η κυβέρνηση «με σταθερότητα και αποφασιστικότητα, ξεπερνά όλα τα εμπόδια που της έχει κληροδοτήσει η αξιωματική αντιπολίτευση».

    Οι ίδιες πηγές σημειώνουν: «Στην προσπάθειά τους, όμως, αποκαλύπτουν επί της ουσίας το σχέδιο που είχαν εξυφάνει για τη δημοσιονομική και πιστωτική ασφυξία της νέας κυβέρνησης, ποντάροντας σε μια "αριστερή παρένθεση". Υποστηρίζει, λοιπόν, η ΝΔ ότι μέχρι τον Νοέμβριο τα πράγματα ήταν καλά. Υπενθυμίζεται ότι στους πρώτους 11 μήνες του 2014, τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ήταν χαμηλότερα κατά 920 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Έναν μήνα μετά, στο τέλος του 2014, η υστέρηση των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού έφτασε τα 3,5 δισ. ευρώ. Σε έναν μήνα, δηλαδή, η "μαύρη τρύπα" των εσόδων αυξήθηκε κατά 2,6 δισ. ευρώ. Είναι αστείο να υποστηρίζει κανείς ότι αυτή η τρομακτική αύξηση οφείλεται στην πολιτική αβεβαιότητα -τι έχει να κάνει για παράδειγμα η αβεβαιότητα με την απώλεια 400 εκατ. από τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων; ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναζητήσουν ευθύνες στον ίδιο τους τον εαυτό για την κατάρρευση των εσόδων πριν ακόμα και από την προκήρυξη εκλογών».

    [04] Ο Στ. Θεοδωράκης κρίνει θετικά την επικείμενη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Άγγ. Μέρκελ

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κρίνει θετικά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τη Δευτέρα στο Βερολίνο.

    «Θα ήταν καλύτερα να είχε ήδη γίνει» ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βουλή μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού.

    Σημείωσε δε ότι «κάποιοι δεν θα χαίρονται και είναι όλοι εκείνοι που προσπαθούν να τορπιλίσουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις».

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε, εξάλλου, ότι συναντήθηκε με ομάδα Γερμανών δημοσιογράφων στους οποίους επισήμανε την ανάγκη και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να κάνει ένα βήμα πίσω, περιορίζοντας τις δηλώσεις του για να μην δημιουργείται κλίμα έντασης.

    [05] Τ. Βίζερ: Η Ελλάδα θα παραμείνει μέρος της ευρωζώνης

    «Το γενικό σενάριο είναι ότι η Αθήνα θα παραμείνει μέρος της Νομισματικής Ένωσης» τονίζει ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Αυστριακός Τόμας Βίζερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "Τιρόλερ Τάγκες Τσάιτουνγκ", απαντώντας με ένα κατηγορηματικό "όχι" στην ερώτηση αν αληθεύουν σενάρια και εικασίες περί μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

    Στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του EuroWorking Group, δηλώνει «απολύτως αισιόδοξος» για μια επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, παρατηρώντας συγχρόνως πως οι τελευταίες δύο εβδομάδες πέρασαν μάλλον με παρασκηνιακές αντιπαραθέσεις παρά με σκληρή εργασία.

    [06] Moody's: Ενδεχόμενο Grexit θα μπορούσε να θέσει υπό πίεση την πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας

    Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να προκαλέσει πιέσεις στην πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας και άλλων χωρών, επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

    Εκτιμά πάντως, ότι ο κίνδυνος για κάτι τέτοιο είναι σαφώς περιορισμένος σε σχέση με το 2012.

    Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά, ότι ένα «grexit» θα ήταν αρνητικό για την πιστοληπτική εικόνα της Γερμανίας, και προσθέτει, ότι «η άμεση επιβάρυνση από μια ελληνική έξοδο είναι πράγματι μικρή, αλλά η πιστοληπτική ικανότητα της κυβέρνησης θα μπορούσε να επηρεαστεί αρνητικά εάν οι μεγαλύτερες χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Ιταλία ή η Ισπανία, αντιμετωπίσουν και πάλι μεγαλύτερες δυσκολίες».

    [07] Έκτακτη συνεδρίαση του EuroWorking Group με θέμα την Ελλάδα

    Συνεδριάζει σήμερα, εκτάκτως, στις 17:30 (ώρα Ελλάδος), το Euro Working Group, με αντικείμενο την Ελλάδα, επιβεβαιώνουν πηγές της κυβέρνησης.

    Η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group αναμένεται να επικεντρωθεί στα έως τώρα ευρήματα των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 March 2015 - 16:30:26 UTC