Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Δεν κάνουμε πίσω στα όσα έχουμε εξαγγείλει
  • [02] Κακουργηματική δίωξη σε βάρος υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για κακή διαχείριση ακινήτων ιδιοκτησίας του ΟΣΕ
  • [03] ΟΔΔΗΧ: Αμετάβλητο το επιτόκιο στη σημερινή άντληση
  • [04] Π. Μοσκοβισί: Δεν τίθεται με κανένα τρόπο θέμα άσκησης βέτο στο ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση
  • [05] Υπεγράφη η συμφωνία με την Total για τη διεξαγωγή ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Δεν κάνουμε πίσω στα όσα έχουμε εξαγγείλει

    Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο, να τις υλοποιήσει και είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει και τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

    «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι εκλογές στην Ελλάδα δεν άλλαξαν τίποτα και ονειρεύονται ότι η χώρα μας θα ξαναγυρίσει στην εποχή των Μνημονίων, ας κρατήσουν τις απειλές τους για εκεί που περνάνε. Όχι απειλές σε αυτή την κυβέρνηση και κυρίως όχι απειλές στον ελληνικό λαό» είπε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τη λαϊκή εντολή που έλαβε, εντολή να βάλει τέλος στα μνημόνια και τη λιτότητα, να υπάρξει διαδικασία ανάκτησης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλες τις πτέρυγες να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση «το πρώτο νομοσχέδιο που δεν μεταφράστηκε αλλά γράφτηκε εδώ».

    [02] Κακουργηματική δίωξη σε βάρος υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για κακή διαχείριση ακινήτων ιδιοκτησίας του ΟΣΕ

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία κατά των υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της περιόδου 2006-2008, για υπόθεση κακοδιαχείρισης ακινήτων που ανήκουν στον ΟΣΕ από την οποία φέρεται να ζημιώθηκε ο Οργανισμός.

    Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη, έπειτα από ενημερωτικό της νομικής υπηρεσίας του ΟΣΕ, η οποία διαπίστωσε ότι οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα έτη 2006, 2007 και 2008, συστηματικά νοίκιαζαν από τον ΟΣΕ ακίνητα χωρίς να έχει προηγηθεί καμία σχετική συμφωνία μεταξύ των δύο μερών και έναντι ευτελούς τιμήματος.

    Η δίωξη αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία τελεσθείσας κατ' εξακολούθηση.

    Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή για την διενέργεια κύριας έρευνας.

    [03] ΟΔΔΗΧ: Αμετάβλητο το επιτόκιο στη σημερινή άντληση

    Το ποσό του 1,3 δισ.ευρώ άντλησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, μέσω δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων, με αμετάβλητο κόστος.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1 δισ. ευρώ.

    Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,70% αμετάβλητη έναντι της τελευταίας αντίστοιχης δημοπρασίας, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου 2015.

    [04] Π. Μοσκοβισί: Δεν τίθεται με κανένα τρόπο θέμα άσκησης βέτο στο ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση

    Η ΕΕ συνολικά επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και ένα Grexit θα ήταν περισσότερο από οδυνηρό όχι μόνο σε οικονομικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί. «Αν ένας αποχωρήσει, το ερώτημα που τίθεται αμέσως μετά είναι ποιος ακολουθεί και αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποία τα πράγματα θα πρέπει να γίνουν» δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με αντικείμενο τη φορολογική διαφάνεια στην ΕΕ. Ο Π. Μοσκοβισί επέμεινε ότι απαιτείται η τήρηση των προϋποθέσεων που είναι αποδεκτές και από τις δύο πλευρές και οι οποίες προβλέπονται από τη συμφωνία του Γιουρογκρούπ της 20ης Φεβρουαρίου.

    Σε ότι αφορά τις ενστάσεις που έχει διατυπώσει η Επιτροπή για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και τη ρύθμιση των 100 δόσεων ο κοινοτικός επίτροπος, υπογράμμισε ότι η αντιπροσωπεία της Επιτροπής στη Αθήνα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ντ. Κοστέλο, είναι εξαιρετικού επιπέδου και «χαίρουν της πλήρους εμπιστοσύνης τόσο της Επιτροπής όσο και της δικής μου προσωπικά».

    Η Επιτροπή έχει στόχο να είναι εποικοδομητική δύναμη που εργάζεται προς το συμφέρον της Ευρωζώνης και του ελληνικού λαού, είπε και τόνισε: «Υποστηρίζουμε το στόχο να βοηθηθούν οι πιο ευάλωτοι, αυτοί που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Δεν τίθεται με κανένα τρόπο θέμα άσκησης βέτο εκ μέρους μας για ένα νομοσχέδιο περί ανθρωπιστικής κρίσης το οποίο είναι αναγκαίο και που συζητήθηκε μεταξύ των κ.κ. Γιούνκερ και Τσίπρα». Σύμφωνα με τον Π. Μοσκοβισί, αυτό που υπογράμμισε ο κ. Κοστέλο, είναι ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας πλαίσιο τη 20ης Φεβρουαρίου, οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να έχουν διαβουλεύσεις από κοινού με τους εταίρους, ώστε να υπάρχει εκτίμηση του δημοσιονομικού αντικτύπου αυτών των μέτρων. Δεν θα πρέπει να γίνεται άδικη κριτική στην Επιτροπή, είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Π. Μοσκοβισί, σημείωσε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει σκλήρυνση των θέσεων της Επιτροπής η οποία εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ τονίζοντας ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β και βάση της εργασίας μας είναι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουμε γρήγορα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης.

    Μέχρι τα τέλη Απριλίου θα πρέπει να εξειδικευτεί ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων και στη συνέχεια να αποφασιστούν άλλες διευθετήσεις τον Ιούλιο, τόνισε. «Αν περνάμε τον χρόνο μας να παρατηρούμε ο ένας τον άλλος με καχύποπτο τρόπο χάνουμε χρόνο, ο οποίος δεν είναι είναι μόνο χρήμα αλλά και αποφάσεις και εμπιστοσύνη. Ζητούμενο είναι να υπάρξουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις που να είναι φιλόδοξες και ορισμένες με κοινωνικό χαρακτήρα στις οποίες δεν μπορούμε να αντιταχθούμε» κατέληξε.

    [05] Υπεγράφη η συμφωνία με την Total για τη διεξαγωγή ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ

    Συμφωνία για τη διεξαγωγή περαιτέρω ερευνητικών εργασιών στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, υπέγραψαν σήμερα ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο γενικός διευθυντής της Total E&P Cyprus B.V. Ζαν Λικ Πορσερόν.

    Με τη συμφωνία, η εταιρεία θα αξιολογήσει περαιτέρω το ενεργειακό δυναμικό του τεμαχίου 11.

    Η σημερινή συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμβατικής σχέσης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Total E&P, σε σχέση με το τεμάχιο 11, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 March 2015 - 12:30:23 UTC