Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη δύο συγκεντρώσεις στη Β. Χαλκιδική: Υπέρ και κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές
  • [02] Εντοπίστηκαν τρία άτομα για τις υβριστικές αναρτήσεις ενάντια στον Β. Γιακουμάκη
  • [03] Γκ. Έτινγκερ: Αν υποβληθούν σοβαρές μεταρρυθμίσεις, τα χρήματα θα δοθούν πριν το τέλος του μήνα
  • [04] ΥΠΟΙΚ: Οι τεχνικές ομάδες ετοιμάζουν κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται
  • [05] Η μικρότερη που έχει καταμετρηθεί ποτέ η φετινή έκταση των πάγων της Αρκτικής
  • [06] «Γιάνκεα», το εντελβάις του Ολύμπου

  • [01] Σε εξέλιξη δύο συγκεντρώσεις στη Β. Χαλκιδική: Υπέρ και κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές

    Δύο συγκεντρώσεις υπέρ και κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, αντιστοίχως, βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Οι εργαζόμενοι στην επένδυση, μαζί με τις οικογένειες τους και παρά την πρωινή χιονόπτωση, συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση Χοντρό Δέντρο και ανά διαστήματα κλείνουν συμβολικά τον δρόμο και τον ανοίγουν πάλι, καθώς, όπως λένε, δεν είναι στις προθέσεις τους να ταλαιπωρήσουν τους οδηγούς αυτοκινήτων που κινούνται στην περιοχή. Οι περίπου 2.000 εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και ο πρόεδρος του σωματείου εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων "Αγία Βαρβάρα" κατηγόρησε για «εμπαιγμό» εις βάρος τους τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

    Πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία διεκδικούν τη συνέχιση της εργασίας τους και προετοιμάζουν μαζική κάθοδο και διαμαρτυρίες στην Αθήνα.

    Την ίδια ώρα, στη διασταύρωση της Μεγάλης Παναγιάς έχουν συγκεντρωθεί πολίτες από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού. «Το χιόνι και το κρύο δεν μας πτοούν. Διαδηλώνουμε και ζητάμε να σταματήσει τώρα η καταστροφή που προκαλεί η επένδυση στις Σκουριές και να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών» επισήμανε ο Σωτήρης Τσόκας, από την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης.

    Στη συνέχεια θα κάνουν πορεία μέχρι τις Σκουριές και σκοπός τους είναι να φτάσουν ειρηνικά χωρίς να συναντήσουν τους εργαζόμενους στα μεταλλεία ή αστυνομικές δυνάμεις.

    «Δεν έχουμε τίποτε με τους ανθρώπους που εργάζονται στην επένδυση, αλλά είμαστε αντίθετοι με την καταστροφή που προκαλεί η επένδυση» τόνισε ο κ. Τσιόκας.

    [02] Εντοπίστηκαν τρία άτομα για τις υβριστικές αναρτήσεις ενάντια στον Β. Γιακουμάκη

    Τρία άτομα εντοπίστηκαν και κατηγορούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τις υβριστικές αναρτήσεις σε μπλογκ του διαδικτύου, εναντίον του σπουδαστή της Γαλακτομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη, που έδωσε τέλος στη ζωή του στα Γιάννενα.

    Οι δύο από αυτούς είναι φοιτητές, ο ένας στη Μυτιλήνη και ο άλλος στην Αθήνα, και ο τρίτος είναι ένας 50χρονος από τη Θεσσαλονίκη σεσημασμένος για κακουργήματα.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την έρευνα δεν προκύπτει ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν σχέση με τα Γιάννενα, ωστόσο έχουν κατασχεθεί οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές τους που ερευνώνται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν με οποιονδήποτε τρόπο είχαν σχέση με το μπούλινγκ σε βάρος του 20χρονο Βαγγέλη.

    Οι δύο φοιτητές και ο 50χρονος, εντοπίστηκαν αφού δόθηκαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα ηλεκτρονικά τους ίχνη, από την Google, η οποία έπειτα από παρέμβαση των Αρχών, είχε "κατεβάσει" το μπλόγκ, μέσω του οποίου μεταδίδονταν τα υβριστικά σχόλια.

    Σε βάρος των τριών που εντοπίστηκαν σχηματίστηκαν δικογραφίες που εστάλησαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

    Λεπτομέρειες για την υπόθεση να ανακοινωθούν μετά το μεσημέρι από τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη.

    [03] Γκ. Έτινγκερ: Αν υποβληθούν σοβαρές μεταρρυθμίσεις, τα χρήματα θα δοθούν πριν το τέλος του μήνα

    «Πρόοδο» χαρακτήρισε την ανανέωση της δέσμευσης της Ελλάδας να προσκομίσει κατάλογο μεταρρυθμίσεων ο Γερμανός επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ και τόνισε ότι «είναι ευχάριστο, διότι οι Έλληνες βρίσκονται και πάλι σε πορεία».

    Οι Έλληνες θα πρέπει να έχουν αντιληφθεί ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν εκβιάζονται, σημείωσε ο κ. Έτινγκερ μιλώντας το πρωί στο Γερμανικό Ραδιόφωνο και πρόσθεσε ότι εάν υποβληθούν σοβαρές μεταρρυθμίσεις, «τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν πριν το τέλος του μήνα». Εάν αυτός ο κατάλογος (μεταρρυθμίσεων) δεν έλθει, «τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα» προειδοποίησε ο Γερμανός επίτροπος, αλλά επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει τα πάντα προκειμένου να μην συμβεί ούτε μια σχεδιασμένη έξοδος αλλά ούτε ένα «ατύχημα» (Grexident).

    O κ. Έτινγκερ δήλωσε ακόμη για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι «ίσως χρειάζεται το "εγώ" του την επί ίσοις όροις νυχτερινή συνάντηση με τους αρχηγούς κυβερνήσεων».

    [04] ΥΠΟΙΚ: Οι τεχνικές ομάδες ετοιμάζουν κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται

    Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, υπό τον τίτλο «Συνομιλίες με τις τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων» στην οποία σημειώνει πως «πληροφορήθηκε ότι οι τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων ετοιμάζουν λεπτομερή κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται αναφορικά σχετικά με τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις καθώς και την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων».

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «πρόκειται για εξέλιξη την οποία το Υπουργείο Οικονομικών κρίνει θετική καθώς θα βοηθήσει τις συζητήσεις που διεξάγονται σε επίπεδο Brussels Group (σ.σ. στο) πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Αναμένουμε τον κατάλογο στον οποίο θα ανταποκριθούμε άμεσα και εποικοδομητικά».

    Αντίστοιχη ανακοίνωση εκδόθηκε και στην αγγλική γλώσσα.

    [05] Η μικρότερη που έχει καταμετρηθεί ποτέ η φετινή έκταση των πάγων της Αρκτικής

    Η μέγιστη έκταση των πάγων της Αρκτικής φέτος το χειμώνα είναι η μικρότερη που έχει καταμετρηθεί από τότε που άρχισαν οι δορυφορικές παρατηρήσεις, το 1979, μια νέα ένδειξη της μακροπρόθεσμης κλιματικής αλλαγής, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων για το Χιόνι και τον Πάγο (NSIDC) των ΗΠΑ.

    Η επιφάνεια του πάγου στον Αρκτικό Ωκεανό γύρω από το Βόρειο Πόλο έφθασε πάνω από 14,54 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα στις 25 Φεβρουαρίου, ελαφρώς μεγαλύτερη από τον Καναδά -- και τώρα αναμένεται να συρρικνωθεί με την τήξη των πάγων την άνοιξη. Η τιμή αυτή πρέπει να είναι η μέγιστη για φέτος, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση, δηλαδή 1,10 εκατομμύριο τ.χλμ. κάτω του μέσου όρου των 15,64 εκατομμυρίων τ.χλμ. που είχε καταμετρηθεί από το 1981 έως το 2010 και 130.000 τ.χλμ. κάτω από το ελάχιστο προηγούμενο το 2011.

    Φέτος, το μέγιστο έφθασε δεκαπέντε ημέρες νωρίτερα σε σχέση με τον μέσο όρο μεταξύ 1981 και 2010, δηλαδή στις 12 Μαρτίου, διευκρίνισε το NSIDC.

    [06] «Γιάνκεα», το εντελβάις του Ολύμπου

    «Σπίτι» του τον Όλυμπο έχει κάνει ένα μικρό μωβ λουλούδι, το οποίο δεν απαντάται πουθενά αλλού στον κόσμο, ούτε έχει κοντινούς «συγγενείς».

    Το «γιάνκεα» (Jankaea heldreichii) είναι φυτό τοπικό, ενδημικό του Ολύμπου και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο πληθυσμός του είναι σε πολύ καλή κατάσταση διατήρησης, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην προστασία και χωρίς επεμβάσεις διαχείριση των ενδιαιτημάτων του.

    Περισσότερες ανακοινώσεις για τη χλωρίδα του Ολύμπου αναμένονται να γίνουν στο τριήμερο διεθνές συνέδριο, με θέμα "Ο Όλυμπος μνημείο φύσης και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.Ένας αιώνας από την πρώτη ανάβαση", που ξεκινάει σήμερα στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, στο Λιτόχωρο Πιερίας.

    «Το 'γιάνκεα' φύεται κυρίως σε βράχια και προτιμά τη σκιά και την υγρασία» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δρ. Γεώργιος Φωτιάδης, δασολόγος- φυτοκοινωνιολόγος ο οποίος θα αναφερθεί στο συνέδριο στα σημαντικά στοιχεία της χλωρίδας του Ολύμπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 March 2015 - 10:30:30 UTC