Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την επανεκκίνηση της οικονομίας
  • [02] Δ. Στρατούλης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμά της κατά γράμμα
  • [03] Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 74-73
  • [04] Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 85-69 (τελικό) - Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 36-38 στο ημίχρονο

  • [01] Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την επανεκκίνηση της οικονομίας

    Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της αρχής και επί των άρθρων, το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν "παρών". Αρνητική ψήφο έδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα, καθώς η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή τροπολογία του για πλήρη διαγραφή χρεών για οικογένειες με εισόδημα έως 20.000 ευρώ και κούρεμα για οικογένειες με διπλάσιο εισόδημα.

    Κατά την επί των άρθρων συζήτηση, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας υποβλήθηκαν αιτήσεις ονομαστικής ψηφοφορίας για τέσσερα άρθρα: Πρόκειται για τα άρθρα 16-17 (που δίνουν στον υπουργό Οικονομικών την αρμοδιότητα της χορήγησης ρυθμίσεων και της εξαίρεσης απ' τις ρυθμίσεις - μια υποχώρηση της ανεξαρτησίας της φορολογικής διοίκησης κατά την ΝΔ), το άρθρο 21 (προληπτική προσωρινή φορολόγηση επιχειρήσεων ύποπτων για "τριγωνικές συναλλαγές"), καθώς και το άρθρο 24, που παύει τη λειτουργία της ανωνύμου εταιρείας "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο" και μεταβιβάζει την περιουσία του στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., μέχρι τη συγκρότηση νέου φορέα αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων τον επόμενο μήνα.

    [02] Δ. Στρατούλης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμά της κατά γράμμα

    Την αισιοδοξία του ότι το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας θα αποβεί ευεργετικό για το ασφαλιστικό σύστημα, εξέφρασε στην ομιλία του ο αρμόδιος υπουργός για την Κοινωνική Ασφάλιση, Δημήτρης Στρατούλης.

    Ο κος Στρατούλης δήλωσε και πάλι πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ακουμπήσει ούτε ένα ευρώ απ' τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης γιατί η περιουσία είναι των ίδιων των ασφαλισμένων». Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση των Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, τα αναμενόμενα έσοδα από την ένταξη οφειλετών στις ρυθμίσεις αναμένεται να ανέλθουν στα 400 επιπλέον εκατομμύρια σε σχέση με την προηγούμενη ρύθμιση και 500 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για τα επόμενα οκτώ χρόνια. «Δεν νομίζω πως είναι για πέταμα αυτά τα χρήματα. Και έχουμε εξαιρέσει απ' τη διαγραφή προστίμων, πρόστιμα για εισφοροδιαφυγή και μαύρη εργασία» ανέφερε ο κος Στρατούλης.

    [03] Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 74-73

    Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αποδράσει με το «διπλό» από τη Βιτόρια και έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια του να παραμείνει σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας ενόψει των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

    Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 74-73 από τη Λαμποράλ Κούτσα, για την 11η αγωνιστική της φάσης των «16», υπέστησαν την 3η ήττα τους στον 6ο όμιλο και... εγκατέλειψαν τη συνύπαρξη με τις Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, ΤΣΣΚΑ (ρεκόρ 9-2) στην κορυφή της κατάταξης.

    [04] Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 85-69 (τελικό) - Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 36-38 στο ημίχρονο

    Η διάρκεια σε άμυνα και επίθεση χάρισε στον Παναθηναϊκό την 6η νίκη του στον 5ο όμιλο της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας και τον έφερε ακόμη πιο κοντά στα πλέι οφ. Οι «πράσινοι», στην καλύτερη τους εφετινή ευρωπαϊκή εμφάνιση, επικράτησαν 85-69 της «βασίλισσας», για την 11η αγωνιστική, υποχρεώνοντας τους Ισπανούς, που έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση, στη 2η ήττα τους.

    Τα δεκάλεπτα: 19-15, 41-35, 69-53, 85-69.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 March 2015 - 22:30:27 UTC