Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο
  • [02] «Επίθεση» Αντ .Σαμαρά κατά της κυβέρνησης, για την λειτουργία των καταστημάτων
  • [03] Η εικαστικός Ράνια Καπελιάρη συναντά την Κική Δημουλά στο Μέγαρο Μουσικής

  • [01] Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο

    Θέματα σχετικά με την οικονομική κρίση, τις διμερείς σχέσεις σε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο, την πορεία της ΕΕ και περιφερειακά ζητήματα, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχουν αύριο στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

    Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα ανέφεραν ότι μετά την επταμερή συνάντηση των Βρυξελλών το κλίμα στις δύο πρωτεύουσες έχει αποφορτιστεί και έτσι οι δύο ηγέτες θα μπορούν να συζητήσουν εφ' όλης της ύλης και χωρίς πίεση, κάτι που επισημαίνει και ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

    Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναχωρήσει αύριο κατά τις 11 π.μ. από την Αθήνα. Στις 5 μ.μ. τοπική ώρα θα του αποδοθούν τιμές από άγημα έξω από την Καγκελαρία και στην συνέχεια ο πρωθυπουργός και η κ. Μέρκελ θα έχουν μεταξύ τους συνάντηση.

    Διαβάστε επίσης: «Η γερμανική υπερδύναμη», ο τίτλος δημοσιεύματος του Spiegel για την Γερμανία και την ευρωπαϊκή κρίση,To SPD περιμένει ο Αλ. Τσίπρας να παρουσιάσει λίστα μεταρρυθμίσεων, δηλώνει ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος,Αλ. Τσίπρας: Τα υφεσιακά μέτρα τελείωσαν

    [02] «Επίθεση» Αντ .Σαμαρά κατά της κυβέρνησης, για την λειτουργία των καταστημάτων

    «Επίθεση» κατά της κυβέρνησης με αφορμή το γεγονός ότι τα μαγαζιά στην Καλαμάτα είναι κλειστά, μολονότι την πόλη έχουν προσεγγίσει δύο κρουαζιερόπλοια, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ από το λιμάνι της Καλαμάτας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως το μόνο που τη νοιάζει είναι το κόμμα καθώς και να σβήνει εκείνα τα οποία έγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ με πολύ μεγάλο, όπως επισημαίνει στη δήλωσή του, μόχθο και με πολύ μεγάλη προσπάθεια. «Όπως θυμάστε όταν καταργήσαμε το καμποτάζ, ήρθαν τα κρουαζιερόπλοια. Σαν αυτούς τους γίγαντες ? κρουαζιερόπλοια που βρίσκονται πίσω μου. Τώρα που ήρθανε τα κρουαζιερόπλοια, κλείσανε τα μαγαζιά και δύο χιλιάδες κόσμος που θα μπορούσε να ψωνίσει εδώ πέρα στην Καλαμάτα, σε κάθε περιοχή της χώρας, δε μπορεί να το κάνει. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Ελπίζω ο τουρισμός, ο οποίος έφτασε σε επίπεδα ? ρεκόρ στην προηγούμενη Κυβέρνησή μας, μέσα από μάχες που δώσαμε για αυτό, να συνεχίσει να έρθει, γιατί μέχρι στιγμής είναι η μόνη ελπίδα για ανάπτυξη στην οικονομία. Γιατί για την οικονομία και για την ανάπτυξη δεν γίνεται καμία κουβέντα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

    [03] Η εικαστικός Ράνια Καπελιάρη συναντά την Κική Δημουλά στο Μέγαρο Μουσικής

    Περίπου έναν χρόνο πριν, η ακαδημαϊκός και πολύ αγαπητή Ελληνίδα ποιήτρια Κική Δημουλά παρουσίασε την 17η ποιητική συλλογή της με τίτλο «Δημόσιος καιρός». Η ποιήτρια που μας έμαθε να «ακούμε» τους ήχους της σκιάς, μιας φωτογραφίας, ενός συναισθήματος ενέπνευσε και την εικαστικό Ράνια Καπελιάρη που τα «ζωγράφισε». Την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 19:00 η Κική Δημουλά θα βρεθεί στο Μέγαρο Μουσικής για να συνομιλήσει με όσους αγαπούν την ποίηση και παράλληλα η ζωγράφος Ράνια Καπελιάρη θα εκθέσει έργα της εμπνευσμένα από το τελευταίο έργο της ποιήτριας.

    Η εικαστικός Ράνια Καπελιάρη μιλώντας για τη δουλειά της είπε: «Πρόκειται για εικόνες που φαντάστηκα διαβάζοντας το "Δημόσιος Καιρός" και θέλησα να τις μεταφέρω με ζωγραφική γλώσσα. Τα μυστικά τοπία του "Δημόσιος Καιρός" είναι σαν εσωτερικά δωμάτια εντός μας, δωμάτια που η ποιήτρια άνοιξε την πόρτα τους, τοπία ταυτόχρονα σκληρά και παραμυθένια. Ένοιωσα τη διάθεση να τα προσφέρω στην ποιήτρια σαν ευχαριστώ για αυτό το ταξίδι, στην αυτογνωσία, τα συναισθήματα, στην μνήμη και στην ανθρωπιά που μας οδήγησε με την ποίησή της».

    Η Ράνια Καπελιάρη είναι εικαστικός και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού ζωγραφική και τεχνικές φωτομεταφοράς στη χαρακτική και Παιδαγωγικά της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο PARIS 8 καθώς και στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού. Με υποτροφία της αιγυπτιακής κυβέρνησης μελέτησε για έναν χρόνο το θέμα της Μνημειακής Τέχνης στη Μεσόγειο στην Αρχαιολογική Σχολή του Καΐρου. Έχει ιδρύσει την Εταιρεία Μελέτης και προστασίας των παραδοσιακών Τεχνών OCEANUS ART για την προώθηση παλαιών τεχνικών όπως το ψηφιδωτό και το φρέσκο.

    Οι πίνακές της θα εκτίθενται στο Μ Shop του Μεγάρου Μουσικής ενώ ποιήματα της Κικής Δημουλά θα διαβάσει η Νατάσα Πασχάλη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 March 2015 - 14:30:25 UTC