Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: «Έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα και έχουμε δεσμευτεί ότι θα χτυπήσουμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή»
  • [02] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο
  • [03] Συνάντηση Κοτζιά-Σταϊνμάγερ στο Βερολίνο
  • [04] Πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε το δημοσίευμα για τον Γ. Κατρούγκαλο
  • [05] Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 2-1
  • [06] Ολυμπιακός-Κέρκυρα 3-0

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: «Έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα και έχουμε δεσμευτεί ότι θα χτυπήσουμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

    Αναφορικά με το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Το Βήμα» για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM», ανέφερε ότι «ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις χθες το απόγευμα. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα, κάλεσε συνέντευξη Τύπου, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να δώσει απαντήσεις στους δημοσιογράφους και να δεχτεί ερωτήσεις, κάτι που αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν προσπάθησε ο κ. Κατρούγκαλος να κρυφτεί ή να κλείσει το θέμα, αλλά ο ίδιος έδωσε τις απαντήσεις δημοσίως και δέχθηκε ερωτήσεις ώστε να μη μείνει καμία απολύτως ψευδής αίσθηση ότι το δημοσίευμα είναι βάσιμο. Επίσης βγήκε σε αντιπαράθεση με τον δημοσιογράφο που συνέταξε το ρεπορτάζ αυτό και νομίζω ότι οι απαντήσεις που έχει δώσει είναι αποστομωτικές και δείχνουν στην ουσία ότι όχι απλώς δεν τίθεται θέμα, αλλά τίθεται θέμα για αυτούς που βάζουν το θέμα. Μου προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση η σπουδή με την οποία έσπευσαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν ένα ρεπορτάζ, το οποίο κινείται στη σφαίρα της φαντασίας και μάλλον ο μόνος λόγος για τον οποίο πραγματικά μπορεί να είναι χρήσιμο είναι στον τομέα της λάσπης απέναντι στην κυβέρνηση».

    «Μα τι ηθικό ζήτημα να υπάρχει; Αδυνατώ να ακολουθήσω αυτή τη συλλογιστική. Ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν μάχιμος δικηγόρος, υπερασπιζόταν ανθρώπους που είχαν χάσει τις δουλειές τους, τους μισθούς τους, μέσα από την βάρβαρη μνημονιακή πολιτική, ποιο είναι το ηθικό ζήτημα όταν αφότου γίνεται ευρωβουλευτής σταματάει αυτού του τύπου το λειτούργημά και πολύ περισσότερο όταν είχε γίνει Υπουργός. Για το τι έκανε πριν γίνει ευρωβουλευτής ο κ. Κατρούγκαλος, όχι μόνο δεν πέφτει λόγος στον κ. Καραγκούνη, ούτε σε εμάς. Αντιθέτως είναι μια πολύ φυσιολογική κατάσταση, το να ασκεί το λειτούργημά του και να δίνει μάχες υπέρ αυτών των ανθρώπων. Με την ίδια λογική οποιοσδήποτε ήταν δικηγόρος δεν έχει το δικαίωμα να δικηγορεί προτού γίνει ευρωβουλευτής, προτού γίνει Υπουργός. Ξέρουμε βουλευτές οι οποίοι ασκούσαν το επάγγελμά τους ενώ ήταν βουλευτές και μάλιστα σε περιπτώσεις οι οποίες στρέφονταν κατά του δημοσίου και μάλιστα σε σκοτεινές υποθέσεις. Να θυμίσω ότι το κ. Βορίδης, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είχε αναλάβει την περίφημη περίπτωση με τις δύο ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας (ENERGA και HELLAS POWER), που έφαγαν τα χαράτσια, που είχε πληρώσει ο ελληνικός λαός και υπερασπιζόταν αυτούς που έφαγαν τα χρήματα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    «Είναι ανοικτό το θέμα, από την άποψη ότι πρέπει να ρίξουμε άπλετο φως για τους λόγους τους οποίους επιλέχθηκε να ενοχοποιηθεί όχι μόνο ο κ. Κατρούγκαλος αλλά και η κυβέρνηση. Αυτό που έχει αυτή η κυβέρνηση και δεν το έχει καμία άλλη, είναι το ηθικό πλεονέκτημα και το γεγονός ότι έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο και έχουμε δεσμευτεί ότι θα αποδώσουμε δικαιοσύνη, θα χτυπήσουμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Για αυτό ακριβώς τον λόγο δεν έχει κλείσει για εμάς το θέμα. Τώρα ανοίγει, και θα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν τις υποθέσεις αυτές. Ο κ. Κατρούγκαλος δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα ζητήματα, έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις. Για εμάς τώρα θα αρχίσει όλη η υπόθεση της αποκάλυψης», επεσήμανε ο κ. Σακελλαρίδης.

    [02] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο

    Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδη Τσακαλώτο, που είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η σύσκεψη διήρκησε μια ώρα. Εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν έκαναν δηλώσεις.

    [03] Συνάντηση Κοτζιά-Σταϊνμάγερ στο Βερολίνο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση, σε δείπνο εργασίας, του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ στο Βερολίνο. Αναφερόμενος στον σκοπό της συνάντησης, η οποία είναι η δεύτερη των δύο υπουργών στο Βερολίνο σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ δήλωσε την Παρασκευή:

    «Οι δύο υπουργοί είναι πεπεισμένοι ότι στην σημερινή κατάσταση αξίζει κάθε προσπάθεια συμβολής στην αποκλιμάκωση των συζητήσεων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. Υπάρχουν δύσκολα θέματα τα οποία αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζουν τις σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες όμως βρίσκονται παραδοσιακά σε φιλική εταιρική σχέση. Σε αυτό το πνεύμα θέλουν οι δύο υπουργοί να διαβουλευθούν για το πώς θα μπορέσει να συνεχιστεί εποικοδομητικά η συνεργασία μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας».

    [04] Πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε το δημοσίευμα για τον Γ. Κατρούγκαλο

    Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», που εμφανίζει τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, να έχει συνάψει συμφωνητικά έναντι ποσοστού αμοιβής με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το Δημόσιο και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.

    Μιλώντας σήμερα στον Real Fm για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ανέφερε ότι ο «κ. Κατρούγκαλος έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις και δείχνουν στην ουσία ότι όχι απλώς δεν τίθεται θέμα, αλλά τίθεται θέμα για αυτούς που βάζουν το θέμα»

    Για «πρωτοφανές» γεγονός, για προβοκάτσια και πλαστογραφία, έκανε λόγο το Σάββατο, σε συνέντευξη Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας.

    Ευθύνες τόσο στον ίδιο τον κ. Κατρούγκαλο όσο και στην κυβέρνηση καταλόγισε η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Καραγκούνης, δήλωσε πως «όπως φαίνεται, ο αντιμνημονιακός αγώνας για κάποιους ήταν με το αζημίωτο. 12% το κεφάλι. Όμως ευθύνη δεν έχει μόνο ο κ. Κατρούγκαλος, αλλά και η Κυβέρνηση που τον καλύπτει. Όπως αποδεικνύεται το ήξεραν εδώ και καιρό και τον κρατούσαν! Και ακόμη δεν τον έχουν αποπέμψει».

    «Αντί να απολογηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση που έσπευσε βιαστικά και άκριτα να υιοθετήσει το ψευδές δημοσίευμα για τον κ. Κατρούγκαλο, ζητάει και τα ρέστα» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ. Όπως σημειώνει ο κ. Σακελλαρίδης «τη στιγμή που οι συκοφαντίες έχουν καταπέσει επιμένει να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ας το καταλάβουν όμως καλά. Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι δικό τους μονοπώλιο. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί σύντομα».

    Για θέμα ηθικής τάξης κάνει λόγο το Ποτάμι και καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον Αλέξη Τσίπρα να δώσουν εξηγήσεις και να πάψουν να κρύβονται πίσω από διαδικαστικά και νομικά φύλλα συκής.

    Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως ο κ. Κατρούγκαλος κατηγορεί το Βήμα ότι «εκτελεί συμβόλαιο» με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εναντίον του. Αυτήν τη χυδαία συκοφαντία, σημειώνει, κατά του ΠΑΣΟΚ του την επιστρέφουμε.

    «Ο αντιμνημονιακός αγώνας δεν γίνεται με ποσοστά επί δικών. Δεν γίνεται, δηλαδή, με άμεσο οικονομικό όφελος» δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

    [05] Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 2-1

    «Πλώρη» για την 3η θέση της βαθμολογίας έβαλε ο Αστέρας Τρίπολης, μετά την επικράτησή του επί του Εργοτέλη με 2-0 στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Κουρμπέλης στο 9΄ άνοιξε το σκορ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπαράλες έδωσε... αέρα δύο τερμάτων στους Αρκάδες. Με αυτογκόλ του Ζησόπουλου στις καθυστερήσεις διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

    [06] Ολυμπιακός-Κέρκυρα 3-0

    Ακόμη πιο κοντά στον 42ο τίτλο της ιστορίας του βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά τη σημερινή του νίκη με 3-0 επί της Κέρκυρας στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ των Πειραιωτών πέτυχαν οι Ντομίνγκες (8΄), Μποτία (26΄), Χάρα (48΄).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 March 2015 - 18:30:24 UTC