Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: Νέα παραποίηση της αλήθειας τα δημοσιεύματα για νομική υπόθεση του δήμου Λάρισας
  • [02] Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή του δημοσιεύματος για τον Γ. Κατρούγκαλο, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι
  • [03] Επιτροπή επιστημόνων από Ελλάδα και Γερμανία για τις αποζημιώσεις, προτείνει ο Ν. Κοτζιάς
  • [04] Νέα αρχή περιμένει από τη συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα, ο Ζ. Γκάμπριελ
  • [05] Η Υεμένη οδεύει σε μια κατάσταση αντίστοιχη με της Λιβύης, λέει ο ηγέτης του κινήματος Χούτι
  • [06] Το Σοσιαλιστικό Κόμμα νικητής των εκλογών στην Ανδαλουσία
  • [07] Προβάδισμα Σαρκοζί στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας
  • [08] Πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός
  • [09] Ήττα Παναθηναϊκού στη Βέροια

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: Νέα παραποίηση της αλήθειας τα δημοσιεύματα για νομική υπόθεση του δήμου Λάρισας

    Για «νέα παραποίηση της αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία και όργανα της κίτρινης δημοσιογραφίας», κάνει λόγο με δήλωσή του, πριν λίγο, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, σχετικά με δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν δήθεν να χειρίζεται υπόθεση του Δήμου Λάρισας ενώ ήταν υπουργός.

    Ο κ. Κατρούγκαλος στη δήλωσή του τονίζει ότι «όπως προκύπτει, όμως, από απλή ανάγνωση της από 12-02-2015 υπ' αριθμ. 47 απόφασης της δημαρχιακής επιτροπής δικηγορική εμπλοκή είχα μόνο το έτος 2014 και όχι μετά την ανάδειξη μου σε υπουργό. Ειδικότερα, τον Οκτώβρη του 2014 είχε ανατεθεί από κοινού στην δικηγορική μου εταιρία και σε μία άλλη δικηγόρο την Α.Λ. (με την υπ.αρ. 682/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής), η άσκηση προσφυγής κατά της διαδικασίας ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου που είχε αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης. Τότε, προφανώς, δεν ήμουν υπουργός και δεν υπήρχε σχετικό κώλυμα.

    Αντιθέτως, τον Φεβρουάριο του 2015, που είμαι Υπουργός, τελώ σε αναστολή και η δικηγορική μου εταιρία δεν υπάρχει, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου είναι σαφής καθώς ανέφερε ότι ?ήδη την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. A.Λ.?».

    Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι «τα χαλκεία πάλι είχαν δουλειά μπλέκοντας τον Οκτώβριο του 2014 με τον Φεβρουάριο του 2015».

    [02] Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή του δημοσιεύματος για τον Γ. Κατρούγκαλο, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι

    «Σήμερα γίνεται φανερός ο λόγος για τον οποίο επινοήθηκε το συκοφαντικό δημοσίευμα για τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο. Η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία» επισημαίνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, υπογραμμίζοντας ότι «γίνεται συστηματική προσπάθεια να αποδυναμωθεί η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μία μέρα πριν από το κρίσιμο ταξίδι του στην Γερμανία. Και μάλιστα χρησιμοποιείται το κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της διαπλοκής και της διαφθοράς που είναι κοινός τόπος μεταξύ της γερμανικής και της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης».

    «Όσοι πιστεύουν ότι με ψέματα και συκοφαντίες θα πετύχουν την ηθική απομείωση της ελληνικής κυβέρνησης γελιούνται οικτρά. Όσοι φοβούνται ότι το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο στην μάχη ενάντια στη διαπλοκή, έχουν κάθε λόγο να φοβούνται» τονίζουν, τέλος, οι ίδιες πηγές.

    [03] Επιτροπή επιστημόνων από Ελλάδα και Γερμανία για τις αποζημιώσεις, προτείνει ο Ν. Κοτζιάς

    «Η Αθήνα θέλει συμβιβασμό στο θέμα των αποζημιώσεων», είναι ο τίτλος της συνέντευξης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Sueddeutsche Zeitung η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο.

    Σύμφωνα με προδημοσιευόμενα αποσπάσματα, ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος συναντάται απόψε με τον γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, τάσσεται περισσότερο υπέρ μιας πολιτικής παρά μιας νομικής λύσης για τις επανορθώσεις, στην οποία θα μπορούσε να συμβάλει μια Επιτροπή ελλήνων και γερμανών ειδικών. «Πιστεύω ότι πρέπει να βρεθούν δρόμοι να συζητήσουμε με την Γερμανία λογικά για συγκεκριμένα προβλήματα», δηλώνει ο κ. Κοτζιάς και προτείνει την σύσταση Επιτροπής επιστημόνων από τις δύο χώρες: «Πρέπει να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, ενώ η εφημερίδα επισημαίνει ότι το θέμα του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον και του Ελληνογερμανικού Εργαστηρίου για τη Νεολαία που ιδρύθηκαν το 2014 επρόκειτο να απασχολήσουν μεταξύ άλλων και την αποψινή συνάντηση των δύο υπουργών.

    Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρεται σε ένα «κούρεμα», αλλά χωρίς συγκεκριμένες απαιτήσεις, ενώ περιγράφει την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ ως έναν «πολύ λογικό άνθρωπο που σκέφτεται το μέλλον της Ευρώπης». Προσθέτει δε ότι είναι σημαντικό για την Ευρώπη να μην αποσταθεροποιηθεί η Ελλάδα - επειδή θα μπορούσαν έτσι «εκατομμύρια άνθρωποι» από την Μέση Ανατολή να πάρουν τον δρόμο για τον Βορρά.

    [04] Νέα αρχή περιμένει από τη συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα, ο Ζ. Γκάμπριελ

    «Περιμένω να επιτευχθεί μια νέα αρχή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αναφερόμενος στην αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο και ζήτησε εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα και αναγνώριση της κοινωνικής κατάστασης στην χώρα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Σε ό,τι αφορά τις πολεμικές αποζημιώσεις, επανέλαβε ότι το θέμα έχει κλείσει και ζήτησε να μην χρησιμοποιείται προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Γερμανία. «Πρέπει και οι δύο πλευρές να φερθούν ειλικρινά. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει σαφώς ότι η Γερμανία και η υπόλοιπη Ευρώπη θέλουν να βοηθήσουν, αλλά αυτό δεν γίνεται χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς δίκαιες συμφωνίες για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Ταυτόχρονα πρέπει και η υπόλοιπη Ευρώπη να αντιληφθεί ότι δεν αρκεί μόνο να βοηθάμε και να σώζουμε τις τράπεζες, όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ απόψε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και πρόσθεσε: «Πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε οι άνθρωποι στην Ελλάδα να βρουν εργασία. Η κοινωνική εξαθλίωση είναι τρομερή. Κατά το παρελθόν τα πακέτα βοήθειας εξυπηρέτησαν τις τράπεζες, αλλά όχι τους ανθρώπους. Αυτό πιστεύω ότι πρέπει να τελειώσει».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν περιμένει από τον κ. Τσίπρα να παρουσιάσει αύριο συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν πρέπει και αν μπορεί να το κάνει, αλλά διευκρίνισε ότι «αυτή είναι η προϋπόθεση για να προχωρήσουμε». Αναφέρθηκε μάλιστα και στο «Σχέδιο Γιούνκερ» για επενδύσεις στην Ευρώπη, λέγοντας ότι αποτελεί μια ευκαιρία να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας πχ. στην Ελλάδα. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, κάπως σαν μια μοντέρνα εκδοχή του παραμυθιού ?τα καινούργια ρούχα του βασιλιά'», είπε χαρακτηριστικά.

    Σε ό,τι αφορά την ελληνική διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων, ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης τόνισε ότι δεν έχει σχέση με την οικονομική κρίση και παρέπεμψε σε πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών.

    [05] Η Υεμένη οδεύει σε μια κατάσταση αντίστοιχη με της Λιβύης, λέει ο ηγέτης του κινήματος Χούτι

    Ο ηγέτης του σιιτικού κινήματος Χούτι της Υεμένης δεσμεύθηκε να καταδιώξει τους εξτρεμιστές ισλαμιστές που βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας στη χώρα και προειδοποίησε ότι η Υεμένη κινδυνεύει να βυθιστεί σε χάος αντίστοιχο με της Λιβύης.

    Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του ομιλίας, ο Αμπντελ-Μάλεκ αλ-Χούτι δήλωσε ότι η απόφασή του να επιστρατεύσει τους μαχητές του σιιτικού κινήματος εν μέσω έκρηξης της βίας τις τελευταίες ημέρες έχει ως στόχο το Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων στην πρωτεύουσα Σαναά την Παρασκευή, και την Αλ-Κάιντα.

    Ο αλ-Χούτι επέκρινε επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ λέγοντας ότι την ηγεσία του έχουν χώρες που συνωμοτούν εναντίον άλλων.

    Διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη δήλωσαν ότι κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα καταδικάσει την κατάληψη της χώρας και του μεγαλύτερου μέρους των θεσμών της από το σιιτικό κίνημα των Χούτι και θα προειδοποιήσει με τη λήψη μέτρων, εάν δεν τερματισθούν οι εχθροπραξίες.

    Κατά την ομιλία του ο αλ-Χούτι δήλωσε ότι οι αντίπαλοί του τροφοδότησαν τη βία των εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων και χρησιμοποίησαν τις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις για να κερδίσουν χρόνο, κάτι που είναι πιθανόν "να μεταφέρει το μοντέλο της Λιβύης στην Υεμένη...Αυτό έχει γίνει σαφέστερο από ποτέ".

    [06] Το Σοσιαλιστικό Κόμμα νικητής των εκλογών στην Ανδαλουσία

    Το Σοσιαλιστικό Κόμμα αναδεικνύεται νικητής των εκλογών στην Ανδαλουσία, το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, ενώ το κίνημα Podemos καταγράφει ισχυρή εκλογική επίδοση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του exit poll που μεταδόθηκαν από το τοπικό δίκτυο της δημόσιας τηλεόρασης.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Σοσιαλιστικό Κόμμα καταλαμβάνει 44 έδρες στο τοπικό κοινοβούλιο, το Λαϊκό Κόμμα 35 έδρες και το κίνημα Podemos 22 έδρες. Το κίνημα των Ciudadanos και η Ενωμένη Αριστερά καταλαμβάνουν από 7 έδρες.

    [07] Προβάδισμα Σαρκοζί στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας

    Η δεξιά και η αριστερά επικρατούν της άκρας δεξιάς , σύμφωνα με τις προβλέψεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων, στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, σε μία εκλογική αναμέτρηση που θεωρείται τεστ για τις προεδρικές εκλογές του 2017.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) και οι κεντρώοι σύμμαχοί του εξασφαλίζουν 29,2% έως 32% των ψήφων, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι σύμμαχοί του το 23,2% έως 32,7% και το Εθνικό Μέτωπο το 24,5% έως 26,3%.

    Αν και οι δημοσκοπήσεις την έφερναν νικητή κατά τις τελευταίες εβδομάδες, "η άκρα δεξιά δεν είναι η πρώτη πολιτική παράταξη της Γαλλίας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

    "Καλώ κάθε έναν να υιοθετήσει μία ξεκάθαρη στάση και να ψηφίσει υπέρ του δημοκρατικού υποψήφιου της αριστεράς ή της δεξιάς όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με την άκρα δεξιά. Ολοι οι δημοκράτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους", πρόσθεσε ο γάλλος πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας "αξιοπρεπή" την εκλογική επίδοση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

    Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν από την πλευρά της δήλωσε αντιθέτως ότι με δεδομένο το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, η κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς "οφείλει να παραιτηθεί". "Το Εθνικό Μέτωπο κατόρθωσε να υπερβεί το ποσοστό που πέτυχε στις ευρωεκλογές", πρόσθεσε.

    Για τον Νικολά Σαρκοζί, "η αλλαγή έχει ξεκινήσει και τίποτε δεν θα την σταματήσει". "Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τοπικό ή εθνικό επίπεδο με την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου", έσπευσε να διευκρινίσει.

    "Εάν οι συμπολίτες μας έστρεψαν μαζικά τα νώτα στην αριστερά, αυτό οφείλεται στο ότι αισθάνονται ότι εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν σταματήσει να τους λένε ψέματα", είπε ο Νικολά Σαρκοζί.

    [08] Πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός

    Ακόμη πιο κοντά στον 42ο τίτλο της ιστορίας του βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά τη του νίκη με 3-0 επί της Κέρκυρας και την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βέροια με 1-0, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

    Με ένα ματς λιγότερο (με Πανθρακικό εκτός) κι εννέα βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό, μετά την ήττα των πρασίνων στη Βέροια,η ομάδα του Περέιρα μόνο εάν «αυτοκτονήσει» θα χάσει τον εφετινό τίτλο.

    Ο Αστέρας Τρίπολης μετά την επικράτησή του επί του Εργοτέλη και την ήττα του ΠΑΟΚ με 3-1 από τον Παναθρακικό, έβαλε «πλώρη» για την 3η θέση της βαθμολογίας.Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη με το «τρίποντο» αυτό πλησίασε στο -3 τον ΠΑΟΚ, που είναι τρίτος και δικαιολογημένα ελπίζει ότι μπορεί να καλύψει τη διαφορά που τη χωρίζει από το «δικέφαλο» του Βορρά.

    Αναλυτικά, στις αναμετρήσεις της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-3 (α.α.) Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 0-1 Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 3-1 Ξάνθη-Ατρόμητος 1-0 Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 2-1 Ολυμπιακός-Κέρκυρα 3-0 Βέροια-Παναθηναϊκός 1-0 Νίκη Βόλου-Πανιώνιος 0-3 (α.α.) Πλατανιάς-Καλλονή 23:03

    [09] Ήττα Παναθηναϊκού στη Βέροια

    Τη δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός στη Βέροια από την τοπική ομάδα με 1-0, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 36΄ ο Μπεν.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 March 2015 - 20:30:24 UTC