Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα γερμανικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Αλ.Τσίπρα στο Βερολίνο
  • [02] Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Αλ. Τσίπρα για την επιστολή προς την Άγγ. Μέρκελ
  • [03] Στα χέρια των Αρχών ο δράστης της ένοπλης επίθεσης κατά δύο αστυνομικών, στην Κρήτη
  • [04] Κατάληψη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5»

  • [01] Τα γερμανικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Αλ.Τσίπρα στο Βερολίνο

    Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο και η συνάντησή του απόψε στις 17:00 (τοπική ώρα) με την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ απασχολεί σήμερα το σύνολο του γερμανικού Τύπου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η BILD κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο γραμμένο στα γερμανικά και στα ελληνικά, με τον τίτλο «Καλωσήρθατε στη Γερμανία, κ. Τσίπρα» και υπότιτλο «Ακριβή μου Ελλάδα: 50 λόγοι για τους οποίους μας είναι αγαπητοί οι Έλληνες».

    Η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Αν καταστραφεί το ευρώ, καταστρέφεται και η Ευρώπη» και τονίζει ότι η καγκελάριος έχει αποφασίσει ότι θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ.

    Η εφημερίδα «Die Zeit», σε άρθρο με τίτλο «Ο Τσίπρας θέλει να παρουσιάσει λίστα με σχέδια μεταρρυθμίσεων», αναφέρει ότι θα πρόκειται για ένα μείγμα από αυξήσεις φόρων, ιδιωτικοποιήσεων και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να φέρει χρήματα πίσω στα άδεια ταμεία.

    Βασικό θέμα της εφημερίδας «Die Welt» είναι η εκτίμηση των πιστωτών της Ελλάδας ότι οι συντάξεις είναι πολύ υψηλές και οι συγκρίσεις με το ύψος των συντάξεων στην Γερμανία. «Οι δανειστές θεωρούν τις συντάξεις στην Ελλάδα πολύ υψηλές» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

    Το περιοδικό «Der Spiegel», στην ηλεκτρονική έκδοσή του, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Η κυβέρνηση υπολογίζει σε χαλάρωση πριν από την επίσκεψη Τσίπρα», στο οποίο αναφέρεται ότι η ρητορική στην Ελλάδα κλιμακωνόταν από εβδομάδα σε εβδομάδα, ενώ η ατμόσφαιρα δηλητηριάστηκε από τις απαιτήσεις της Αθήνας και τις κατηγορίες του Βερολίνου.

    «Ο Τσίπρας στη Σιδηρά Καγκελάριο» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt», στο οποίο τονίζεται ότι στην Ελλάδα έχουν τελειώσει τα χρήματα, αλλά η στήριξη του λαού στην κυβέρνηση είναι ακόμη μεγάλη.

    [02] Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Αλ. Τσίπρα για την επιστολή προς την Άγγ. Μέρκελ

    Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ασκεί το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή το δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς, που αποκαλύπτει επιστολή του κ. Τσίπρα στην Άγγελα Μέρκελ, στις 15 Μαρτίου, όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι αν η Ελλάδα δεν ενισχυθεί βραχυχρόνια χρηματοδοτικά, θα βρεθεί ενώπιον του διλήμματος να επιλέξει μεταξύ της καταβολής μισθών και συντάξεων και της αποπληρωμής των δόσεων στο ΔΝΤ.

    Αφού εύχεται καλή επιτυχία στον κ. Τσίπρα, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Βερολίνο, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι από το δημοσίευμα προκύπτει ότι τη σημερινή συνάντηση δεν ζήτησε η κ. Μέρκελ αλλά παρακάλεσε γι? αυτήν ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος «διαπραγματεύεται δήθεν σκληρά».

    Η διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα, τονίζεται, είναι η παράκληση προς την κ. Μέρκελ «να προσέξει να μη συμβεί "ατύχημα"». Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός «αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επιλέξει το πιστωτικό γεγονός» σε περίπτωση που δεν μπορεί να καλύψει τις εσωτερικές κοινωνικές ανάγκες και διεθνείς υποχρεώσεις». Τέτοιο δίλημμα, τονίζεται, δεν υπάρχει διότι αν δεν μπορείς να καλύψεις τις διεθνείς σου υποχρεώσεις, σε 15 ημέρες δεν θα μπορείς να καλύψεις και τις εσωτερικές κοινωνικές ανάγκες σου.

    Ο κ. Τσίπρας κατηγορείται ότι «με τον πιο ανεύθυνο και αφελή τρόπο» τροφοδοτεί την κινδυνολογική συζήτηση περί χρεοκοπίας και grexit .Τέτοιος κίνδυνος, κατά το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει, αντίθετα είναι ορατός ο κίνδυνος υποβάθμισης και περιθωριοποίησης εντός της ευρωζώνης, όπως ήδη συμβαίνει.

    Κατηγορείται επίσης ότι ζητώντας την έκδοση περισσότερων έντοκων γραμματίων με σκοπό να απορροφήσει το κράτος την όποια ρευστότητα των Τραπεζών, προκαλώντας ασφυξία στην πραγματική οικονομία και διογκώνοντας το δημόσιο χρέος. Αυτό που περισσότερο ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα, τονίζει το ΠΑΣΟΚ, «είναι να πάει σε ένα μνημόνιο, αρκεί να έχει διαφορετικό όνομα», ενώ ομολογεί ότι πλέον θέλει την ολοκλήρωση της «αναθεώρησης», που είναι το άλλο όνομα της 5ης αξιολόγησης.

    Αναφέρεται επίσης ότι ο πρωθυπουργός «ζητάει με αγωνία και επιμονή» δύο κεκτημένα της συμφωνίας του 2012, τα οποία συκοφάντησε ο ίδιος όσο κανείς άλλος και αυτά είναι η εφαρμογή των δεσμεύσεων του eurogoup για τις παραμετρικές αλλαγές στο χρέος και η απόδοση στην Ελλάδα των κερδών των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα.

    Το ΠΑΣΟΚ τονίζει, για μια ακόμα φορά, ότι ο κ. Τσίπρας δεν αναφέρεται ούτε τώρα σε ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από το μνημόνιο και επανόδου στις αγορές. Αυτό που εξακολουθεί να γίνεται, αναφέρει, είναι η «ανακύκλωση μιας επικίνδυνης διγλωσσίας» και εύχεται «να υπάρξει ένα αίσιο τέλος για τη χώρα σε όλη αυτή την επιχείρηση εσωτερικής κατανάλωσης».

    [03] Στα χέρια των Αρχών ο δράστης της ένοπλης επίθεσης κατά δύο αστυνομικών, στην Κρήτη

    Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο δράστης της αιματηρής επίθεσης εναντίον δύο αστυνομικών το πρωί της Δευτέρας στα Χανιά. Πρόκειται για έναν κτηνοτρόφο 50 ετών που σύμφωνα με πληροφορίες έχει απασχολήσει και άλλες φορές τις διωκτικές αρχές.

    Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή των Βρυσών όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από οδηγό αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο. Αυτός, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, προσπάθησε να διαφύγει με το όχημά του και στη συνέχεια έβγαλε όπλο, πιθανότατα καραμπίνα, πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το υπηρεσιακό τους όχημα και στη συνέχεια έγινε άφαντος.

    Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στο κεφάλι και παρελήφθησαν από ασθενοφόρο ΕΚΑΒ το οποίο τους μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων. Περισσότερο σοβαρή κρίνεται η κατάσταση του αστυνομικού που φέρει τραύματα από σκάγια στο κεφάλι.

    [04] Κατάληψη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5»

    Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν από το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» αντιεξουσιαστές με κύρια αιτήματα την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α, του «κουκουλονόμου» καθώς και του νομικού πλαισίου που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ'.

    Όπως τονίζουν «η κατάληψη αυτή αποτελεί μια ενέργεια, η οποία πηγάζει από το ευρύτερο κίνημα αλληλεγγύης με τους κρατούμενους, οι οποίοι δίνουν έναν αγώνα που μας αφορά όλους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 March 2015 - 10:30:29 UTC