Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Σεβασμός των συνθηκών αλλά και της Δημοκρατίας
  • [02] Α. Μέρκελ: Έχουμε τη διάθεση να συνεργαστούμε σε πνεύμα εμπιστοσύνης
  • [03] Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου Αλ. Τσίπρα - Α. Μέρκελ
  • [04] Συγκέντρωση του Die Linke υπέρ της Ελλάδας
  • [05] Κεφάλαια 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ για τη χρηματοδοτική ενίσχυση του Δημοσίου
  • [06] Νέα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας η Λ. Κατσέλη
  • [07] Περισσότεροι από 130.000 οφειλέτες στην ευνοϊκή ρύθμιση

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Σεβασμός των συνθηκών αλλά και της Δημοκρατίας

    Στην ανάγκη σεβασμού, όχι μόνο της τήρησης των συνθηκών αλλά και της λαϊκής κυριαρχίας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο.

    Ο κ. Τσίπρας, που επανέλαβε ότι δεν αποτέλεσε «success story» το «πρόγραμμα διάσωσης» σημείωσε ότι αυτό που απαιτείται είναι να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας προσαρμογής αλλά και στη διεύρυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

    Σημείωσε μάλιστα ότι το ζητούμενο δεν είναι να γκρεμίσουμε ότι θετικό έχει γίνει τα τελευταία χρόνια αλλά να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής για την αντιμετώπιση των παθογενειών

    Ως προτεραιότητες, ο κ. Τσίπρας έθεσε το σπάσιμο των εκατέρωθεν προκαταλήψεων πχ ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και οι Γερμανοί υπεύθυνοι για τα δεινά της Ελλάδας, την από κοινού προσπάθεια για καταπολέμηση της διαφθοράς όπως η συνδρομή του Βερολίνου για υποθέσεις όπως της Ζίμενς και την επίλυση διαφορών του παρελθόντος που «ρίχνουν σκιές» όπως το θέμα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Α. Μέρκελ: Έχουμε τη διάθεση να συνεργαστούμε σε πνεύμα εμπιστοσύνης

    [02] Α. Μέρκελ: Έχουμε τη διάθεση να συνεργαστούμε σε πνεύμα εμπιστοσύνης

    Την επιθυμία της να συνεχίσει τη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση σε πνεύμα εμπιστοσύνης, εξέφρασε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε κοινές δηλώσεις της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Βερολίνο.

    Σημείο εκκίνησης αποτελεί η δήλωση της 20ής Φεβρουαρίου, δήλωσε η Καγκελάριος Μέρκελ μετά τη συνάντηση, και τόνισε την ανάγκη να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη χρήση της επιμήκυνσης του προγράμματος. Είναι σημαντικό, τόνισε, να υπάρχουν τα οικονομικά στοιχεία και να δούμε ποιες μεταρρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν είναι η Γερμανία που αποφασίζει, αλλά η Ευρωζώνη.

    «Επιθυμούμε η Ελλάδα να είναι ισχυρή οικονομικά, να έχει ανάπτυξη, να ξεπεράσει την ανεργία ιδιαίτερα των νέων, να υπάρξουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, λειτουργική διοίκηση κλπ» δήλωσε η καγκελάριος και, αναφερόμενη στις διμερείς σχέσεις, σημείωσε ότι θα συζητηθεί το πώς η Ελλάδα θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία Αθήνας-Βερολίνου στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης αλλά και της Task Force.

    "Και οι δυο έχουμε τη διάθεση να συνεργαστούμε σε κλίμα εμπιστοσύνης, να είμαστε σε θέση να απευθύνουμε δύσκολες ερωτήσεις, αλλά σε πνεύμα συνεργασίας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το οικοδόμημα ειρήνης που είναι η Ευρώπη αποτελεί τεράστια επιτυχία και θα πρέπει να συνεχιστεί από την επόμενη γενιά. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε», δήλωσε η κα Μέρκελ.

    [03] Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου Αλ. Τσίπρα - Α. Μέρκελ

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ στο Βερολίνο. Αυτή την ώρα οι δύο ηγέτες παραχωρούν συνέντευξη Τύπου.

    [04] Συγκέντρωση του Die Linke υπέρ της Ελλάδας

    Την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό, αλλά και τη στήριξή τους προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξέφρασαν εκατοντάδες συγκεντρωμένοι έξω από την Καγκελαρία, και ενώ αναμένονταν η άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού. Τη συγκέντρωση οργάνωσε το αριστερό κόμμα Die Linke.

    Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα, είχαν αναρτήσει πανό και ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, ακόμη και όταν ο κ. Τσίπρας και η κ. Μέρκελ επιθεωρούσαν το τιμητικό άγημα.

    [05] Κεφάλαια 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ για τη χρηματοδοτική ενίσχυση του Δημοσίου

    Ποσό ύψους 1,2 δισ. ευρώ που ανήκε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και αξιοποιήθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αντί για ομόλογα του EFSF που προορίζονταν για το σκοπό αυτό, διεκδικεί η ελληνική κυβέρνηση να της επιστραφούν από τον EFSF.

    Το ποσό αυτό επιστράφηκε πρόσφατα στον EFSF με τη μορφή των ομολόγων που δεν είχαν αξιοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση βάσει της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

    Το ποσό αυτό προορίζεται για να ενισχύσει χρηματοδοτικά το δημόσιο το αμέσως επόμενο διάστημα και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη προηγηθεί σχετικές επαφές με τον EFSF προκειμένου να επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τα χρήματα αυτά είναι εφικτό να εισρεύσουν τις επόμενες ημέρες στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου.

    [06] Νέα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας η Λ. Κατσέλη

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, εξέλεξε ως μέλη του τη Λούκα Κατσέλη και τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων Γεωργίου Ζανιά και Αλέξανδρου Τουρκολιά. Παραίτηση υπέβαλε και Στέφανος Βαβαλίδης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

    Μετά την εκλογή των νέων μελών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής προχώρησε σε ανασυγκρότησή του, εκλέγοντας τη Λούκα Κατσέλη στη θέση της μη εκτελεστικού προέδρου του και τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των νέων μελών από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

    [07] Περισσότεροι από 130.000 οφειλέτες στην ευνοϊκή ρύθμιση

    Περισσότεροι από 130.000 φορολογούμενοι οφειλέτες του δημόσιου έχουν ως τώρα τυπώσει την ταυτότητα οφειλής τους στο TAXIS net προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν για την πληρωμή των οφειλών τους με βάση τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση που τρέχει ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή. Η ρύθμιση θα ισχύσει ως την ερχόμενη Παρασκευή (27 Μαρτίου) και ήδη στο υπουργείο Οικονομικών εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τον βαθμό ανταπόκρισης των φορολογουμένων ο οποίος εκτιμούν θα ενισχυθεί περαιτέρω τις επόμενες μήνες.

    Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση προβλέπει τη διαγραφή των προσαυξήσεων σε ποσοστό ίσο με το ποσοστό εξόφλησης της αρχικής οφειλής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 March 2015 - 18:30:24 UTC