Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας
  • [02] Προειδοποιεί με αντιδράσεις η ΠΝΟ αν δεν εξοφληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες αποδοχές
  • [03] Τζορτζ Σόρος: 50-50 οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη
  • [04] Μ. Σουλτς: Η Ελλάδα θα φθάσει σε συμφωνία με τους εταίρους της εντός μίας εβδομάδας ώστε να υπάρξει εκταμίευση βοήθειας
  • [05] Ν. Βαλαβάνη: Μέχρι τον Μάιο θα αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ
  • [06] Δημητριακά και φυτικές ίνες μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

  • [01] Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

    Με τη συμμετοχή 1878 μαθητών από τα 313 σχολεία του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε φέτος η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    Οι μαθητές από τα 174 δημοτικά, τα 72 γυμνάσια και τα 67 λύκεια παρήλασαν υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, ενώ, όπως κάθε χρόνο, η παρέλαση ξεκίνησε με το Λύκειο Καλαβρύτων, οι μαθητές του οποίου φορούσαν παραδοσιακές ενδυμασίες και ο σημαιοφόρος κρατούσε το λάβαρο της επανάστασης του 1821. Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες του σώματος προσκόπων και αθλητές των special Olympics.

    Της παρέλασης προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ενώ στεφάνι κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο κοσμήτορας της Βουλής Γιώργος Πάντζας.

    [02] Προειδοποιεί με αντιδράσεις η ΠΝΟ αν δεν εξοφληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες αποδοχές

    Με δυναμικές αντιδράσεις και με την αποστολή σχετικού εξώδικου εάν δεν εξοφληθούν άμεσα όλες οι καθυστερούμενες δεδουλευμένες αποδοχές των πληρωμάτων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, προειδοποιεί με σημερινή της ανακοίνωση, η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που συνεδρίασε εκτάκτως χθες για το θέμα.

    Στη συνεδρίαση της ΠΝΟ εξετάστηκαν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτικών και ιδιαίτερα αυτό της μη πληρωμής των δεδουλευμένων των πληρωμάτων των πλοίων της ΝΕΛ και των περισσότερων ακτοπλοϊκών εταιρειών, την όξυνση της ανεργίας στο κλάδο που έχειξεπεράσει το 50%, τη μη υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και την αλλεπάλληλη μείωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων που σύμφωνα με τους ναυτικούς επέφερε την υποβάθμιση των επιπέδων ασφαλείας στα πλοία.

    «Οι Έλληνες ναυτεργάτες βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα και συνεχή επιφυλακή για να δώσουν, όπως εκείνοι γνωρίζουν, τη δυναμική απάντηση τους σε τέτοιες επαίσχυντες σε βάρος τους μεθοδεύσεις» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

    [03] Τζορτζ Σόρος: 50-50 οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

    Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι τώρα 50-50, δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg. «Τώρα έχουμε μία κατάσταση, από την οποία θα χάνουν όλοι, και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι κάτι μεσοβέζικο» δήλωσε ο Σόρος, προσθέτοντας: «Η Ελλάδα είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που γιγαντώνεται και έχει αντιμετωπισθεί με κακό τρόπο από όλες τις πλευρές».

    Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών που βοηθούν στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας - της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου - θα μπορούσαν να καταρρεύσουν, οδηγώντας τη χώρα να φύγει από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο Σόρος.

    «Μπορεί να απωθείς (σ.σ.: το χρέος) συνεχώς, πληρώνοντας τους τόκους χωρίς διαγραφή χρέους» σημείωσε, αλλά εν τω μεταξύ δεν θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, επειδή η Ελλάδα θα οδηγείται σε ένα τέλμα. «Τώρα είμαστε στο μεταίχμιο και μπορώ να δω και τις δύο πιθανότητες» δήλωσε ο Τζ.Σόρος.

    [04] Μ. Σουλτς: Η Ελλάδα θα φθάσει σε συμφωνία με τους εταίρους της εντός μίας εβδομάδας ώστε να υπάρξει εκταμίευση βοήθειας

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ότι περιμένει πως η Ελλάδα θα φθάσει σε συμφωνία με τους εταίρους της στην ευρωζώνη εντός μίας εβδομάδας ώστε να υπάρξει εκταμίευση βοήθειας. «Πιστεύω ότι προς το τέλος αυτής της εβδομάδας θα επιτευχθεί νέα συμφωνία, η οποία θα είναι αρκετή για την εκταμίευση της πιο επείγουσας χρηματοδότησης» λέει ο Σουλτς προσθέτοντας ότι στη συνέχεια η Ελλάδα «δεν θα έχει πάνω από τρεις μήνες» για να παρουσιάσει ένα «αξιόπιστο, λεπτομερές και οριστικό» σχέδιο.

    [05] Ν. Βαλαβάνη: Μέχρι τον Μάιο θα αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ

    Από την Παρασκευή που μπήκε σε εφαρμογή η ρύθμιση - εξπρές για τις οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο, μπαίνουν καθημερινά στα κρατικά ταμεία 18 με 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο χθες οι εισπράξεις έφτασαν στα 50 εκατ. ευρώ, σημείωσε η Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Η αναπληρώτρια υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης της ρύθμισης.

    Ο ΕΝΦΙΑ, όπως είπε, θα αντικατασταθεί με τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να προηγηθεί η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών. Για τον σκοπό αυτόν συγκροτείται ειδική επιτροπή, η οποία θα ορίσει την αξία τόσο της ιδιωτικής, όσο και της δημόσιας περιουσίας. Η διαδικασία είπε η κ. Βαλαβάνη θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο.

    Σχετικά με το καθεστώς εξαίρεσης του ΦΠΑ στα νησιά, τόνισε ότι το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση και ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση.

    Απέκλεισε την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, τονίζοντας τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα που έχουν υπάρξει από τις προηγούμενες αυξήσεις. Φάνηκε να αποκλείει αύξηση του ΦΠΑ στα τσιγάρα και τα ποτά, λέγοντας ότι υπάρχει θέμα ειδικά στα τσιγάρα, όπου οι ειδικοί φόροι φθάνουν στο 88%.

    «Το φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο και είναι και ταξικό» σχολίασε για το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα, τονίζοντας την υπερφορολόγηση των φτωχότερων στρωμάτων και συμπλήρωσε: «Αν δεν το αλλάξουμε δεν έχουμε λόγο ύπαρξης ως κυβέρνηση».

    [06] Δημητριακά και φυτικές ίνες μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

    Καλά είναι τα νέα για όσους τρώνε συχνά πλήρη δημητριακά και φυτικές ίνες, καθώς μια τέτοια διατροφή απομακρύνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα. Επίσης, μειώνεται ο κίνδυνος για διάφορες χρόνιες παθήσεις όπως διαβήτη, καρκίνο, καρδιοπάθεια και πνευμονοπάθεια. Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τη Λου Τσι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «BMC Medicine», ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν 367.500 άτομα για μια μέση περίοδο 14 ετών.

    Η μελέτη έδειξε πως η καθημερινή κατανάλωση κατά μέσο όρο 34 γραμμαρίων πλήρων δημητριακών σχετίζεται με μια μείωση κατά 17% του κινδύνου πρόωρου θανάτου, σε σχέση με όσους καταναλώνουν μόνο 4 γραμμάρια ημερησίως. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η θετική συσχέτιση ισχύει άσχετα από την υγεία κάποιου, το βάρος του ή το αν ασκείται σωματικά. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η καθημερινή κατανάλωση μιας μέσης ποσότητας 10 γραμμαρίων ινών δημητριακών μειώνει κατά 19% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 March 2015 - 10:30:28 UTC