Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάτη με συμμετοχή γιατρών σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ
  • [02] «Εντατικοποίηση της συνεργασίας Ελλάδας - Ελβετίας»
  • [03] Πτώση 3,74% στο Χρηματιστήριο
  • [04] ΔΝΤ: Εποικοδομητική η συζήτηση Τσίπρα- Λαγκάρντ
  • [05] Έως τις 30 Ιουνίου η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

  • [01] Απάτη με συμμετοχή γιατρών σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

    «Έκανα καλό, γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να ζήσουν» δήλωσε στην αστυνομία ο «εγκέφαλος» οργανωμένου κυκλώματος, που εμπλέκεται σε μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, με την έκδοση πλαστών αναπηρικών συντάξεων, προνοιακών επιδομάτων και αποζημιώσεων για δήθεν εργατικά ατυχήματα, και στο οποίο συμμετείχαν, εκτός των άλλων, 17 γιατροί και υπάλληλοι των δύο οργανισμών.

    Η υπόθεση, από την οποία προκύπτει ζημιά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε βάρος του Δημοσίου, εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας.

    Την περασμένη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν οκτώ άτομα, τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, όλοι Έλληνες, ηλικίας από 26 έως 67 ετών.

    Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο αρχηγός της σπείρας, ένας 53χρονος πρώην ασφαλιστής, ο οποίος έχει εξασφαλίσει και για τον εαυτό του... αναπηρική σύνταξη- μαϊμού, καθώς και ένας 45χρονος υπάλληλος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο, αφού ήταν αυτός που έβρισκε τους «πελάτες», με βάση το ύψος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, ώστε τα κέρδη να είναι υψηλά για όλους, καθώς και το να μην έχουν χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που θα συμψηφίζονταν.

    [02] «Εντατικοποίηση της συνεργασίας Ελλάδας - Ελβετίας»

    Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ελβετίας εξέφρασαν σήμερα την κοινή τους θέληση να μη χαθεί χρόνος και να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους Αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών, αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα της κυβέρνησης, σχετικά με τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι ελβετικές Αρχές εξέφρασαν την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις Ελλήνων πολιτών και επιχειρήσεων στην Ελβετία.

    Όπως δε αναφέρθηκε στη συνάντηση, μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος, υποβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και αναμένεται να οριστεί νέα συνάντηση αμέσως μετά το Πάσχα.

    [03] Πτώση 3,74% στο Χρηματιστήριο

    Έντονες πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση βραχυχρονίων κερδών, μετά την έντονη ανοδική κίνηση των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 9,80%.

    Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ μειωμένος παρουσιάσθηκε ο τζίρος σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε κοντά στα χαμηλά της ημέρας, στις 764,88 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,74%.

    Η αξία των συναλλαγών υποχώρησε σε χαμηλότερα επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 78,40 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,54%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,87%.

    [04] ΔΝΤ: Εποικοδομητική η συζήτηση Τσίπρα- Λαγκάρντ

    «Εποικοδομητική συζήτηση» για τα «επόμενα βήματα» και τη «στήριξη του ΔΝΤ» στο ελληνικό πρόγραμμα, είχαν η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου Ουίλιαμ Μάρεϊ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, απαντώντας σε ερώτηση για την χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με την επικεφαλής του ΔΝΤ.

    Σε άλλες ερωτήσεις, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ αναφέρθηκε στην παρουσία των τεχνικών κλιμακίων του Ταμείου στην Αθήνα και είπε ότι «οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται στην Αθήνα και αναμένεται να ακολουθήσουν οι συζητήσεις πολιτικής».

    Ο κ. Μάρεϊ επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα πλήρωσε κανονικά τις δόσεις της προς το ΔΝΤ μέσα στον Μάρτιο, απαντώντας δε σε ερώτηση αν ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από την κ. Λαγκάρντ «να καθυστερήσει η επόμενη δόση», δήλωσε πως δεν γνωρίζει, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα έχει τονίσει δημόσια την πρόθεσή της να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

    [05] Έως τις 30 Ιουνίου η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

    Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα υποβληθούν εφέτος οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ενώ τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα εξοφληθούν σε τρεις δόσεις, η πρώτη ως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη ως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τέλος Νοεμβρίου.

    Τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και διευκρινίσεις σχετικά με τους υπόχρεους και τις διαδικασίες υποβολής περιγράφει εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου. Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι δεν έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης οι 18άρηδες οι οποίοι δεν έχουν εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 March 2015 - 16:30:24 UTC