Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Παγιδευμένο» παραμένει το «Βιτσέντζος Κορνάρος»
  • [02] «Θετικό σήμα που δείχνει πρόοδο»
  • [03] Δύο αγνοούμενοι και 25 τραυματίες από την κατάρρευση κτιρίων στη Νέα Υόρκη
  • [04] «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθειά της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα»

  • [01] «Παγιδευμένο» παραμένει το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

    Παγιδευμένο» σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου, εξακολουθεί να παραμένει από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 25 Μαρτίου, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», στο οποίο επιβαίνουν 227 επιβάτες, ανάμεσά τους γυναίκες και μικρά παιδιά.

    Στην περιοχή συνεχίζουν να επικρατούν ισχυροί άνεμοι, ενώ το ρυμουλκό που κατευθυνόταν στο σημείο από τη Μύκονο, λόγω του καιρού αναγκάστηκε να προσεγγίσει από χθες βράδυ την Αστυπάλαια, όπου παραμένει μέχρι αυτή την ώρα. Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται να αναχωρήσει για την Κάσο και, καιρού επιτρέποντος, η ρυμούλκηση πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί.

    Πηγές από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισαν, ότι ο πλοίαρχος έχει αναφέρει πως το πλοίο βρίσκεται κοντά στο λιμενοβραχίονα. Ανέφερε επίσης, ότι το σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο είναι αμμώδης περιοχή και μετά την εξασθένηση των ανέμων θα επιχειρήσει να προχωρήσει σε αποκόλληση του πλοίου με ιδία μέσα.

    [02] «Θετικό σήμα που δείχνει πρόοδο»

    Στις Βρυξέλλες βρίσκονται από σήμερα οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Brussels Group, με σκοπό τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών.

    Στόχος είναι, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, η ωρίμανση των διαβουλεύσεων στο επίπεδο των εμπειρογνωμόνων, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συνέχισή τους σε πρώτη φάση στο πλαίσιο της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup και σε δεύτερη φάση στο επίπεδο των υπουργών.

    Κοινοτικοί παράγοντες χαρακτήρισαν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες «θετικό σήμα που δείχνει πρόοδο με εποικοδομητικό τρόπο» σημειώνοντας εκ παραλλήλου ότι «απομένει πολλή δουλειά ακόμη».

    [03] Δύο αγνοούμενοι και 25 τραυματίες από την κατάρρευση κτιρίων στη Νέα Υόρκη

    Δύο άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται σήμερα στη Νέα Υόρκη, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων έχει αυξηθεί στους 25 τραυματίες από την έκρηξη που είχε αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά και να καταρρεύσουν κτίρια στη συνοικία Ιστ Βίλατζ, ανέφεραν οι αρχές.

    Δεκάδες πυροσβέστες παρέμεναν στον τόπο της καταστροφής σήμερα το πρωί, σύμφωνα με έναν από τους εκπροσώπους της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.

    Ανάμεσα στους τραυματίες, 4 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ενώ 5 από τους 25 τραυματίες είναι μέλη των σωστικών συνεργείων ή πυροσβέστες.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στον αριθμό 121 της Δεύτερης Λεωφόρου και προκάλεσε τη μερική κατάρρευση του κτιρίου όπου στεγαζόταν ένα γιαπωνέζικο εστιατόριο. Δύο όμορα κτίρια στον αριθμό 119 και 123 κατέρρευσαν ολοσχερώς ή μερικώς. Στο κτίριο με τον αριθμό 123 στεγαζόταν ένα εστιατόριο βελγικής κουζίνας.

    [04] «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθειά της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα»

    «Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθειά της με κάθε δυνατό τρόπο και θα θέσει εκ νέου το ζήτημα στη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, αναμένοντας τις αντιδράσεις για τους χειρισμούς της Βρετανίας» τονίζει με δήλωσή του ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης και καλεί τη Μεγάλη Βρετανία να επανεξετάσει τη στάση της. «Η Ελλάδα παραμένει ανοικτή σε κάθε θετική χειρονομία» σημειώνει.

    Η αντίδραση του υπουργού Πολιτισμού ήρθε μετά την άρνηση της βρετανικής πλευράς να δεχθεί τη διαμεσολάβηση της UNESCO για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όπως προκύπτει από τη δημοσιοποίηση των επιστολών του Βρετανικού Μουσείου αλλά και της κυβέρνησης της Βρετανίας προς τον διεθνή οργανισμό.

    «Διαπιστώνεται μια έλλειψη διάθεσης για συνεργασία και διάλογο από τη βρετανική πλευρά, η οποία δείχνει επίσης να αγνοεί τις σχετικές με το ζήτημα Συστάσεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής ICPRCP, ενός θεσμικού οργάνου της UNESCO. Προξενεί εντύπωση ο αρνητισμός και η έλλειψη του προσήκοντος σεβασμού προς τις καλές υπηρεσίες των διαμεσολαβητών. Εντύπωση επίσης προξενεί η απολύτως μονομερώς συνεχιζόμενη προσπάθεια υποβάθμισης ενός διακρατικού ζητήματος σε ζήτημα μεταξύ μουσείων» συμπληρώνει στη δήλωσή του ο υπουργός Πολιτισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 March 2015 - 18:30:22 UTC