Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Η νέα συμφωνία θα φέρει νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο»
  • [02] Αλ. Τσίπρας: «Ρήξη με τη διαπλοκή, λύση με την Ευρώπη»
  • [03] Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο
  • [04] Γ. Πανούσης: «Υπάρχει ένα όριο στη δράση των αναρχικών»
  • [05] Γ. Βαρουφάκης: «Δεν θα υπάρξει αύξηση συντελεστών ΦΠΑ, ούτε υφεσιακά μέτρα»
  • [06] Υεμένη: Τουλάχιστον 9 νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη όπλων στο Άντεν

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Η νέα συμφωνία θα φέρει νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο»

    «Η οικονομία βουλιάζει στην ασφυξία και στην αβεβαιότητα και η κυβέρνηση ασχολείται με επικοινωνιακά τεχνάσματα που διαψεύδονται το ένα μετά το άλλο... Η κυβέρνηση υπέγραψε επέκταση του Μνημονίου αλλά αρνείται να το παραδεχθεί. Και έτσι δεν μπορεί να εφαρμόσει καμία πολιτική» δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στο «Βήμα της Κυριακής». Ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ότι εδώ και δύο μήνες «δεν παρήγαγε κανένα έργο» και υποστηρίζει πως τα δύο νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αποτελούν «αναδιατύπωση δικών μας πολιτικών».

    Δηλώνει πως «η πολιτική λύση βρίσκεται μέσα στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό» καθώς εάν ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις θα εξομαλυνθεί η κατάσταση. Επιμένει ότι η νέα συμφωνία θα φέρει νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο, καθώς «αν εξακολουθεί να υπάρχει δημοσιονομικό έλλειμμα κάποιος πρέπει να το χρηματοδοτεί. Αν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές για να πληρώσουμε τα δάνεια που λήγουν, κάποιος πρέπει να μας δανείσει». Αναφερόμενος στη διακυβέρνησή του τονίζει: «Είχαμε φτάσει ένα βήμα από την έξοδο στο μνημόνιο, είχαμε αρχίσει να βγαίνουμε στις αγορές και είχαμε βγει στην ανάπτυξη. Και τώρα βλέπω τη χώρα να απομακρύνεται από όλα αυτά και να βυθίζεται ξανά σε όλα εκείνα από τα οποία αγωνιζόμασταν να την απαλλάξουμε».

    Πάντως, τονίζει ότι θα στηρίξει τη νέα συμφωνία «καθ΄όσον η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλο ούτε την ασφυξία, ούτε την αβεβαιότητα... Να μην κάνουν το λάθος να μας θεωρήσουν δεδομένους! Δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε! Και κυρίως δεν θα στηρίξουμε νέες φορολογικές επιδρομές».

    [02] Αλ. Τσίπρας: «Ρήξη με τη διαπλοκή, λύση με την Ευρώπη»

    «Ρήξη με τη διαπλοκή, λύση με την Ευρώπη» δηλώνει πρωθυπουργός, ο οποίος απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων υφεσιακών μέτρων που «αντίκεινται στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης».

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη «Real news» διαβεβαιώνει: «Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων, σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και σε κανένα άλλο υφεσιακό μέτρο που θα επιτείνει την κοινωνική κρίση. Δεν υπάρχει εξάλλου κανένας σοβαρός άνθρωπος σήμερα στην Ευρώπη που να ισχυρίζεται ότι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας θα λυθεί αν περικόψουμε κι άλλο τις συντάξεις ή αν αρχίσουμε να απολύουμε μαζικά».

    Εκτιμά ότι «το πρόβλημα της ρευστότητας θα αντιμετωπιστεί άμεσα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις» που θα προτείνει η κυβέρνηση και υπογραμμίζει ότι δεν συζητά νέο μνημόνιο ή τρίτο δάνειο λέγοντας ότι «η συμφωνία του Ιουνίου δεν μπορεί παρά να αφορά και την αλλαγή των όρων για την αποπληρωμή του χρέους, καθώς και την απομείωσή του. Επομένως, από την πλευρά μας δεν υπάρχει ζήτημα ούτε τρίτου μνημονίου, ούτε βεβαίως νέου δανείου».

    Αφήνει αιχμές για τη στάση της ΕΚΤ αναφέροντας ότι «θα μπορούσε να μην έχει εξαντλήσει όλη της την αυστηρότητα στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως είχε πράξει και το καλοκαίρι του 2012». Υποστηρίζει πως υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που επιζητούν τη ρήξη, αλλά εκτιμά πως θα κυριαρχήσουν οι δυνάμεις «οι οποίες επιδιώκουν έναν έντιμο και ειλικρινή συμβιβασμό μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμών».

    Ξεκαθαρίζει τη στάση της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις λέγοντας: «Δεν μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις, αλλά για αναπτυξιακές κοινοπραξίες με ενισχυμένη συμμετοχή του Δημοσίου, ώστε να εξασφαλίζονται το δημόσιο συμφέρον και η απαρέγκλιτη τήρηση της εργασιακής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας».

    [03] Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο

    Τρεις προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Πολυτεχνείο, στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το μεσημέρι και έπειτα από τη λήξη πορείας αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας.

    Ειδικότερα, περίπου 600 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο Μοναστηράκι, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους φυλακισμένους απεργούς πείνας και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις φυλακές τύπου Γ', πραγματοποίησαν πορεία στο Σύνταγμα.

    Στη συνέχεια ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε στο Πολυτεχνείο όπου όμως, κάποια στιγμή τοποθέτησαν οδοφράγματα στην οδό Πατησίων και έβαλαν φωτιές σε κάδους τόσο στην οδό Πατησίων, όσο και στην οδό Τζωρτζ. Γύρω στις 16:00 οι συγκεντρωθέντες μπήκαν στο Πολυτεχνείο, ενώ συνεργεία απομάκρυναν τα οδοφράγματα στην οδό Πατησίων, με την προστασία αστυνομικών δυνάμεων.

    Αυτή την ώρα η κατάσταση έχει εκτονωθεί στην περιοχή, ενώ οι νεαροί απομακρύνονται σιγά- σιγά από τον χώρο του Πολυτεχνείου.

    [04] Γ. Πανούσης: «Υπάρχει ένα όριο στη δράση των αναρχικών»

    Την πολιτική που θα ακολουθήσει με τους μετανάστες στα Κέντρα αποσαφηνίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στο «Πρώτο Θέμα». Οι καινούργιοι μετανάστες πρέπει να περάσουν από τα κέντρα, δηλώνει και αναφέρει ότι «όλα τα κέντρα πλην της Αμυγδαλέζας μετατρέπονται εύκολα σε ανοικτές δομές».

    Προσθέτει πως «η Αμυγδαλέζα αραιώνει, μένουν μέσα αυτοί που έχουν ποινικές εμπλοκές, ενώ εισέρχονται και άλλοι που πρέπει να περάσουν από ένα φίλτρο. Θα καταγραφούν ποιοι είναι και πόσοι είναι για να δούμε τι θα γίνει». Λέει πως οι μετανάστες θα ελέγχονται από την Αστυνομία όταν έχει παρέλθει το εξάμηνο της άδειας παραμονής, απαντώντας στην ερώτηση εάν θα συλλαμβάνονται. Επαναφέρει την πρότασή του για μερικό δικαίωμα εργασίας στις αγροτικές περιοχές στη διάρκεια του εξαμήνου.

    Για την ήπια διαχείριση των αναρχικών διαμηνύει ότι «υπάρχει ένα όριο» και προσθέτει: «Το όριο δεν είναι τα καμένα αυτοκίνητα. Αν συνεχίσουν αυτό το βιολί, είναι δεδομένο ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να αφήνει αυτά τα πράγματα ατιμώρητα... Αν αυτοί θεωρούν ότι είμαστε σε πόλεμο, τότε η δημοκρατία, οι δομές της, η Αστυνομία και τα δικαστήρια θα κάνουν την δουλειά τους».

    [05] Γ. Βαρουφάκης: «Δεν θα υπάρξει αύξηση συντελεστών ΦΠΑ, ούτε υφεσιακά μέτρα»

    Δεν θα υπάρξει αύξηση συντελεστών ΦΠΑ, ούτε υφεσιακά μέτρα, δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

    Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βαρουφάκη έχει ως εξής: «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται ώρα με την ώρα. Δεν πρόκειται να υπάρξουν υφεσιακά μέτρα, ούτε αύξηση συντελεστών ΦΠΑ. Αντιθέτως, παρουσιάζουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα μας επιτρέψει να έχουμε το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 1,5% του ΑΕΠ, αν φυσικά επιλυθεί έγκαιρα το πρόβλημα ρευστότητας της οικονομίας. Γνωρίζετε ότι έχουμε μια θηλιά στον λαιμό μας».

    [06] Υεμένη: Τουλάχιστον 9 νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη όπλων στο Άντεν

    Εννέα απανθρακωμένα πτώματα ανέσυραν οι αρχές από την αποθήκη όπλων του στρατού στο Άντεν (νότια), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, όπου σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα σφοδρές εκρήξεις, ανακοίνωσε ένας τοπικός αξιωματούχος, ο οποίος έκανε λόγο για την ύπαρξη και άλλων θυμάτων.

    «Ανασύραμε έως τώρα 9 απανθρακωμένες σορούς και υπάρχουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, και άλλα πτώματα στο εσωτερικό (της αποθήκης) τα οποία δε μπορέσαμε να προσεγγίσουμε εξαιτίας των εκρήξεων» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας στο Άντεν, Αλ Κέντερ Λασουάρ.

    Στο μεταξύ περισσότεροι από 200 υπάλληλοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ξένων εταιρειών που εργάζονταν στην Υεμένη απομακρύνθηκαν σήμερα αεροπορικώς από την πρωτεύουσα Σαναά- κι ενώ συνεχίζεται η στρατιωτική επιχείρηση υπό το Ριάντ- σύμφωνα με πηγές των ανθρωπιστικών υπηρεσιών.

    «Περισσότεροι από 200 άνθρωποι, εργαζόμενοι στον ΟΗΕ, σε πρεσβείες και ξένες επιχειρήσεις αναχώρησαν σήμερα από το αεροδρόμιο της Σαναά» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία από αυτές τις πηγές, χωρίς να διευκρινίσει τον προορισμό τους.

    Μια άλλη πηγή επιβεβαίωσε την απομάκρυνση των εργαζομένων του ΟΗΕ και των ειδικών οργανισμών που υπάγονται σε αυτόν, προσθέτοντας ότι έχει μόνο παραμείνει στην Υεμένη «το απαραίτητο προσωπικό (που είναι επιφορτισμένο) με τις επείγουσες ανθρωπιστικές αποστολές».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 March 2015 - 16:30:23 UTC