Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διήμερη επίσκεψη του Παν. Λαφαζάνη στη Μόσχα
  • [02] Π. Καμμένος: Θα μας ενδιέφερε συνεργασία με τις ΗΠΑ για τα κοιτάσματα στην Ελλάδα
  • [03] Συνεδριάζει το απόγευμα το κυβερνητικό συμβούλιο
  • [04] Γιατί άλλαξε η ώρα σε Θερινή; Διαβάστε τον λόγο και σε τι ωφελεί
  • [05] Προσαγωγές και συλλήψεις μετά τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο και στο Α.Τ. Δάφνης
  • [06] «Άνοιξε την καταραμένη πόρτα!» τα τελευταία λόγια του κυβερνήτη του μοιραίου Airbus στον Α. Λούμπιτς

  • [01] Διήμερη επίσκεψη του Παν. Λαφαζάνη στη Μόσχα

    Διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί απόσήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ.

    Ο κ. Λαφαζάνης θα συναντηθεί με τον κ. Νόβακ αύριο Δευτέρα με τον οποίον θα συζητήσει ενεργειακά θέματα, με επίκεντρο τις ενεργειακές σχέσεις των δύο χωρών.

    Θα συναντηθεί επίσης στη Μόσχα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, καθώς και με εκπροσώπους της Ρώσικης Δούμας και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

    Στην ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκος.

    [02] Π. Καμμένος: Θα μας ενδιέφερε συνεργασία με τις ΗΠΑ για τα κοιτάσματα στην Ελλάδα

    «Στη συνάντηση που είχα με την κ. Νούλαντ (σ.σ. υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα) της είπα ότι θα μας ενδιέφερε μία GtoG (government to government agreement) με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου»δήλωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας), μετά την ομιλία του στο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Κουίνς, της Νέας Υόρκης.

    Απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις, ο κ. Καμμένος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι«η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας, σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία».

    [03] Συνεδριάζει το απόγευμα το κυβερνητικό συμβούλιο

    Συνεδριάζει στις 19:00 στη Βουλή, το κυβερνητικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Το κυβερνητικό συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις στον οικονομικό τομέα, όπως διαμορφώνονται μετά την οριστικοποίηση και αποστολή στις Βρυξέλλες της λίστας μεταρρυθμίσεων, η οποία συζητείται στο Brussels Group και κατά πάσα πιθανότητααύριο Δευτέρα στο EuroWorking Group, ώστε Τρίτη ή Τετάρτη να συνέλθει το Eurogroup για την τελική έγκριση.

    Είναι πιθανό, το Κυβερνητικό Συμβούλιο να συζητήσει και εσωτερικά θέματα, νομοθετικές πρωτοβουλίες και την πορεία του κυβερνητικού έργου.

    [04] Γιατί άλλαξε η ώρα σε Θερινή; Διαβάστε τον λόγο και σε τι ωφελεί

    Από τα χαράματα της Κυριακής η χώρα μας, μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λειτουργεί ξανά με Θερινή Ώρα, καθώςτα ρολόγιαπροχώηρησανμία ώρα μπροστά.

    Στην Αμερική η Θερινή Ώρα θα αρχίσει την πρώτη Κυριακή του Απριλίου.

    Ο θεσμός της θερινής ώρας, όπως εξηγεί ο Διονύσης Σιμόπουλος, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, καθιερώθηκε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας. Έτσι, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου προστίθεται μία πλασματική ώρα στις κανονικές ώρες κάθε ωριαίας ατράκτου, η οποία αφαιρείται και πάλι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

    Με αυτό τον τρόπο, όταν υπάρχει θερινή ώρα, ο Ήλιος δύει μία ώρα αργότερα (σύμφωνα με τα διορθωμένα ρολόγια), οπότε ελαττώνεται και ο χρόνος που περνάει ανάμεσα στη δύση του Ήλιου και στην ώρα που πάμε για ύπνο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα για τις διάφορες δραστηριότητές τους.

    Την ιδέα της θερινής ώρας για πρώτη φορά εισηγήθηκε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος το 1784, ενώ η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1916.

    Κάπως έτσι, λοιπόν,σήμερα, η ημέρα δεν θα έχει διάρκεια 24 ωρών, αλλά 23, και η ώρα που θα «χαθεί» θα προστεθεί την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, η οποία θα έχει διάρκεια 25 ωρών.

    [05] Προσαγωγές και συλλήψεις μετά τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο και στο Α.Τ. Δάφνης

    Επίθεση με βόμβες μολότοφ, εναντίον του αστυνομικού τμήματος Δάφνης, στην οδό Λυσίππου 20, πραγματοποίησε ομάδα περίπου 25 ατόμων, που φορούσαν κουκούλες και κράνη, λίγο μετά τις 22:30 χτες το βράδυ. Οι δράστες προσέγγισαν το αστυνομικό τμήμα και πέταξαν εναντίον του «βροχή» από βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε τρία περιπολικά που ήταν σταθμευμένα απέξω, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κάποιος από τους αστυνομικούς. Αμέσως μετά την επίθεση, ομάδες ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο, προχώρησαν σε 12 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ.

    Εν τω μεταξύ, δύο άτομα, ηλικίας 20 και 21 ετών, συνελήφθησαν χτες το απόγευμα έξω από το Πολυτεχνείο και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας.

    Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη της κοινής ειρήνης.

    Τα επεισόδια, σύμφωνα με την αστυνομία, ξεκίνησαν χτες το μεσημέρι, όταν ομάδα που συμμετείχε στην πορεία από το Μοναστηράκι προς το Σύνταγμα, προχώρησε σε φθορές, ανέγραψε συνθήματα σε καταστήματα, υποκαταστήματα τραπεζών και ένα ξενοδοχείο, ενώ τραυμάτισε και ιδιοκτήτη καταστήματος στο Μοναστηράκι. Στη συνέχεια, ένα μέρος από τα άτομα που προξένησαν τις φθορές, κινήθηκαν προς το Πολυτεχνείο εισήλθαν στο ίδρυμα, ενώ τοποθέτησαν εξωτερικά οδοφράγματα με κάδους, στους οποίους έβαλαν φωτιές και επιτίθονταν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε μεταξύ άλλων και κατασχέθηκε ένα σπρέι.

    Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 21χρονος είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε παρόμοια επεισόδια και τον Δεκέμβριο του 2014 και αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα.

    [06] «Άνοιξε την καταραμένη πόρτα!» τα τελευταία λόγια του κυβερνήτη του μοιραίου Airbus στον Α. Λούμπιτς

    Ο κυβερνήτης του Airbus A320 της αεροπορικής εταιρείας Germanwings ικέτευε τον συγκυβερνήτη του, που φέρεται ότι το οδήγησε σκόπιμα στη συντριβή, να ανοίξει την «καταραμένη πόρτα» του πιλοτηρίου ενώ οι επιβάτες πίσω του ούρλιαζαν έντρομοι, λίγα λεπτά πριν από την τραγωδία, σύμφωνα με τηνκυριακάτικη έκδοση τηςBILD που επικαλείται τους καταγραφείς της πτήσης.

    Τα δεδομένα που ανακτήθηκαν από τα μαύρα κουτιά, τα οποία είχε επικαλεστεί την περασμένη Πέμπτη και ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, ο επικεφαλής των ερευνών, έδειξαν ότι ο συγκυβερνήτης κλείδωσε την πόρτα του πιλοτηρίου μετά τη στιγμιαία έξοδο του κυβερνήτη από αυτό και στη συνέχεια έριξε το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, που υποστηρίζει ότι άκουσε τις καταγραφές αυτές, στο πρώτο εικοσάλεπτο της πτήσης ακούγεται μια συνηθισμένη συνομιλία μεταξύ του κυβερνήτη Πάτρικ Σ. και του συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς. Ο πρώτος αναφέρει μάλιστα ότι δεν είχε τον χρόνο για να πάει στην τουαλέτα πριν από την απογείωση του αεροσκάφους από τη Βαρκελώνη.

    Στις 10.27 το αεροπλάνο φτάνει στο προκαθορισμένο ύψος της πορείας του (περίπου 11.600 μέτρα) και ο κυβερνήτης ζητά από τον Λούμπιτς να ετοιμάσει τις διαδικασίες προσγείωσης στο Ντίσελντορφ. Ο συγκυβερνήτης του απαντά λακωνικά: «Ελπίζω» και «Θα δούμε».

    Αμέσως μετά, ο Λούμπιτς του λέει ότι «τώρα» μπορεί να πάει στην τουαλέτα. Περνούν δύο λεπτά και ο κυβερνήτης λέει στον συγκυβερνήτη του να αναλάβει τον έλεγχο του αεροσκάφους. Ακούγεται ο ήχος που κάνει το κάθισμα του κυβερνήτη ενώ αυτός σηκώνεται και μια πόρτα που κλείνει: ο Πάτρικ Σ. έχει βγει από το πιλοτήριο και ο Αντρέας Λούμπιτς βρίσκεται μόνος. Στις 10.29 «το αεροσκάφος αρχίζει να χάνει ύψος» γράφει η Μπιλντ. Στις 10.32 οι Γάλλοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσπαθούν να επικοινωνήσουν, μάταια, με το Airbus. Περίπου την ίδια ώρα στο αεροπλάνο σημαίνει ένας συναγερμός. Λίγο μετά ακούγεται ένας «δυνατός κρότος» σαν κάποιος να προσπαθεί να μπει στο πιλοτήριο. «Για όνομα του Θεού, άνοιξε την πόρτα» παρακαλά ο Πάτρικ Σ. ενώ κάποιοι επιβάτες αρχίζουν να ουρλιάζουν.

    Στις 10.35, νέοι «μεταλλικοί ήχοι στην πόρτα του πιλοτηρίου» την οποία ο κυβερνήτης προσπάθησε προφανώς να σπάσει με το τσεκούρι. Περνούν άλλα 90 δευτερόλεπτα και σημαίνει νέος συναγερμός. Το αεροσκάφος βρίσκεται σε ύψος 5.000 μέτρων. Ο κυβερνήτης ουρλιάζει: «Άνοιξε την καταραμένη πόρτα!»

    Στις 10.38 ακούγεται η ανάσα του συγκυβερνήτη στο πιλοτήριο, αλλά καμιά απάντηση από την πλευρά του. Γύρω στις 10.40 το Airbus αγγίζει το βουνό, ακούγονται κραυγές και μετά απόλυτη σιωπή. Αυτοί ήταν οι τελευταίοι ήχοι της καταγραφής.

    Ο Αντρέας Λούμπιτς πιστεύεται ότι οδήγησε το Airbus A320 στη συντριβή του, σκοτώνοντας τον εαυτό του και τους 149 επιβαίνοντες σ' αυτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 March 2015 - 8:30:24 UTC