Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποφυλακίστηκε ο Χρήστος Παππάς
  • [02] «Εποικοδομητικές οι συζητήσεις του Brussels Group»
  • [03] Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με τη δημιουργία ηλεκτρονικού «καταθεσιολογίου»
  • [04] Νέο περιστατικό με Airbus: Αεροσκάφος στον Καναδά βγήκε από την πίστα του αεροδρομίου
  • [05] Ο Σεμπάστιαν Φέτελ νικητής του μαλαισιανού γκραν πρι

  • [01] Αποφυλακίστηκε ο Χρήστος Παππάς

    Εκτός φυλακής βρίσκεται από σήμερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, καθώς έληξε το ανώτατο όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησής του.

    Ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής, αποφυλακίστηκε με αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

    Υπενθυμίζεται ότι εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων είναι και ο κατ'οίκον περιορισμός, πλην της μετάβασης τους στη Βουλή, βρίσκονται ήδη ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός.

    [02] «Εποικοδομητικές οι συζητήσεις του Brussels Group»

    Συνεχίζονται και σήμερα οι διαβουλεύσειςτου Brussels Group, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές και προχωρούν, προκειμένου να μπορέσει να συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (Eurogroup Working Group) την ερχόμενη Τετάρτη και μέσω τηλεδιάσκεψης. Αυτό, όμως, θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group για να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Σε κάθε περίπτωση, κοινοτικές πηγές εκτιμούν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το έκτακτο Eurogroup θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας. Είναι πιθανότερο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το Eurogroup να συγκληθεί μετά τις αργίες του καθολικού Πάσχα. Δηλαδή μετά τη Δευτέρα 6 Απριλίου.

    Διαβάστε επίσης: Συνεδριάζει το απόγευμα το κυβερνητικό συμβούλιο

    [03] Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με τη δημιουργία ηλεκτρονικού «καταθεσιολογίου»

    Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των πλουσίων με την ολοκλήρωση ηλεκτρονικού «καταθεσιολογίου» για την τελευταία 15ετία και των μικρομεσαίων μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου και την επέκταση των πλρωμών με κάρτες, προαναγγέλλει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, με συνέντευξή της στην «Αυγή».

    Η υπουργός τονίζει ότι με τον πρώτο τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα άμεσου ελέγχου της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας. Το καταθεσιολόγιο «θα διευκολύνει σχεδιασμούς της κυβέρνησης για δυνατότητες «εθελοντικής δήλωσης» χωρίς ποινικές συνέπειες, χρήματος από φοροδιαφυγή-και όχι από μίζες ή άλλες εγκληματικές δραστριότητες- που υπάρχει ή πέρασε από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και εξωτερικό» σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Όπως τονίζει, στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών «μπορούν να διασυνδεθούν επίσης γιατροί και δικηγόροι».

    Όσον αφορά το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ δηλώνει πως σχεδιάζεται να νομοθετηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους για τα εισοδήματα του 2015.

    Για το επίμαχο θέμα του ΦΠΑ η κ. Βαλαβάνη υποστηρίζει ότι έχουν ξεπεραστεί οι λόγοι για τον μειωμένο συντελεστή σε νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. «Δεν καταλαβαίνω γιατί σκέψεις για ευθυγράμιση αυτών των δύο νησιών με το καθεστώς ΦΠΑ της επικρατείας προκαλεί τις διμαρτυρίες π.χ του δημάρχου Λέσβου. Από αλληλεγγύη;» διερωτάται.

    [04] Νέο περιστατικό με Airbus: Αεροσκάφος στον Καναδά βγήκε από την πίστα του αεροδρομίου

    Ένα Airbus A320 της αεροπορικής εταιρείας Air Canada βγήκε από την πίστα του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του στο Χάλιφαξ, νωρίς σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τουλάχιστον 25 άνθρωποι.

    Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 137 άτομα, εκτελούσε εσωτερική πτήση από το Τορόντο για το Χάλιφαξ, ανέφερε μέσω του Twitter η εταιρεία.

    Η Air Canada δεν διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους το A320 βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης. Ωστόσο, η μετεωρολογική υπηρεσία του Καναδά είχε εκδώσει προειδοποίηση για σφοδρή χιονόπτωση και περιορισμένη ορατότητα στην περιοχή της Νέας Σκωτίας, από το βράδυ του Σαββάτου. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά δίκτυα διακρίνεται το αεροσκάφος, ακινητοποιημένο, με εμφανώς κατεστραμμένη τη μύτη, πάνω σε ένα λεπτό στρώμα χιονιού.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου Στάνφιλντ του Χάλιφαξ, τον Πίτερ Σπέργουεϊ, 25 άνθρωποι νοσηλεύονται, όμως όλοι τους είναι εκτός κινδύνου.

    Την ώρα του προσγείωσης του Α320 στο αεροδρόμιο είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση, όμως ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν το γεγονός αυτό σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με το ατύχημα. Το αεροδρόμιο λειτουργούσε με τις εφεδρικές γεννήτριες και οι διάδρομοι ήταν φωτισμένοι. "Δεν υπήρχε ρεύμα αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό σχετίζεται (με το ατύχημα). Μπορεί να υπάρχει κάποια σύνδεση", είπε.

    Αναφερόμενος στις μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες που ανέφεραν ότι το αεροσκάφος χτύπησε σε ηλεκτρικά καλώδια κατά την προσγείωσή του, ο Σπέργουεϊ περιορίστηκε να πει ότι η υπηρεσία ασφάλειας των αερομεταφορών του Καναδά θα διεξάγει έρευνα.

    [05] Ο Σεμπάστιαν Φέτελ νικητής του μαλαισιανού γκραν πρι

    Ο Γερμανός, Σεμπάστιαν Φέτελ, χάρισε στην Φεράρι την πρώτη νίκη της στο εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα, καθώς επικράτησε στο γκραν πρι της Μαλαισίας, που είναι ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς.

    Μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Φέτελ, που εκκίνησε από την δεύτερη θέση, είδε πρώτος την καρό σημαία στον τερματισμό, αφήνοντας στις τιμητικές θέσεις, τους «πιλότους» της Mercedes, τον Βρετανό Λιούις Χάμιλτον και τον Γερμανό, Νίκο Ρόσμπεργκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 March 2015 - 10:30:23 UTC