Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Φέρτε στη Βουλή την κατάργηση των Μνημονίων
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Το πραγματικό δίλημμα είναι σύγκρουση με τα συμφέροντα, σύγκρουση με το λόμπι της δραχμής ή ευρωπαϊκή πορεία
  • [03] Ν. Μιχαλολιάκος: Όσο υπάρχει η δανειακή σύμβαση υπάρχει και Μνημόνιο
  • [04] Π. Παυλόπουλος: Παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ συνιστά προσβολή της ΕΕ
  • [05] Αντ. Σαμαράς: Εμείς είμαστε με την Ελλάδα
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή Στ. Παπασταύρου στη λίστα Λαγκάρντ: Τα ψέματα τελείωσαν
  • [07] «Το επεισόδιο στην έδρα της NSA δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια»
  • [08] Στη Λένα Δροσάκη το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Φέρτε στη Βουλή την κατάργηση των Μνημονίων

    Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο κατάργησης των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, αφού προεκλογικά είχε κάνει σημαία την κατάργησή τους, αλλά αντίθετα προχώρησε σε νέα συμφωνία επέκτασης του υπάρχοντος μνημονίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον λαό, κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Επισήμανε δε πως εδώ και πάνω από 40 μέρες δεν έχει γίνει η απαραίτητη σύγκληση της Βουλής, όχι απλά για μια τυπική- φαστ τρακ- ενημέρωση, όπως είπε, αλλά για ουσιαστική συμμετοχή και τοποθέτηση όλων των κομμάτων και των βουλευτών για το αν «μας βρίσκει σύμφωνους» αυτή η νέα συμφωνία - δέσμευση που υπέγραψε η κυβέρνηση και μάλιστα με ονομαστική ψηφοφορία, «για να πάει και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Το πραγματικό δίλημμα είναι σύγκρουση με τα συμφέροντα, σύγκρουση με το λόμπι της δραχμής ή ευρωπαϊκή πορεία

    «Το πραγματικό δίλημμα είναι: σύγκρουση με τα συμφέροντα που θα κερδίσουν από την κρίση, σύγκρουση με το λόμπι της δραχμής ή ευρωπαϊκή πορεία», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην αποψινή συζήτηση στη Βουλή.

    Το λόμπι της δραχμής έχει θιασώτες ανάμεσα σε κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ο κ. Θεοδωράκης και ζήτησε γενναίες αλλαγές αντί για μια καταστροφική έξοδο από το ευρώ και μια εθνική τραγωδία.

    «Θα είμαστε μαζί σας για να δώσουμε από κοινού μάχες σε ορισμένα θέματα, όπως η μεγάλη υπόθεση του χρέους που χρειάζεται αναδιάρθρωση», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ξεκαθάρισε όμως ότι το κόμμα του θα συγκρουστεί με τις ιδεοληψίες ενός τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Θεοδωράκης σχολιάζοντας την προτροπή του πρωθυπουργού να απαντήσουν τα κόμματα αν συμφωνούν με τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση ή την ρύθμιση για τις 100 δόσεις, είπε ότι το Ποτάμι τα ψήφισε αλλά ζήτησε ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ώστε να μην αισθάνονται επαίτες όσοι βρίσκονται κάτω από όριο της φτώχιας. Σχολίασε επίσης ότι η ρύθμιση για τις 100 δόσεις δεν αποτελεί μεταρρύθμιση και κάλεσε την Κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί δεν δείχνει την ίδια βιασύνη που δείχνει για την ΕΡΤ και για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητές ώστε να μην υπάρχουν ανεξέλεγκτοι άρχοντες.

    [03] Ν. Μιχαλολιάκος: Όσο υπάρχει η δανειακή σύμβαση υπάρχει και Μνημόνιο

    Να καταγγείλει το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση ζήτησε από την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, επισημαίνοντας πως γι' αυτό την ψήφισε ο ελληνικός λαός και εκτιμώντας πως «μόνο τότε θα παύσει το καθεστώς της δουλείας των τόκων και θα επιστρέψει η εθνική κυριαρχία στην Ελλάδα».

    Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού, στην αποψινή συζήτηση-ενημέρωση της Βουλής για την τρέχουσα διαπραγμάτευση, ότι η Ελλάδα σταματά να είναι μνημονιακή αποικία, ο κ. Μιχαλολιάκος είπε πως η παράταση της δανειακής σύμβασης είναι Μνημόνιο, πως όσο υπάρχει αυτή, με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχία με το αγγλικό δίκαιο, τότε έχουμε Μνημόνιο.

    [04] Π. Παυλόπουλος: Παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ συνιστά προσβολή της ΕΕ

    «Σημαδιακή» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τη σημερινή ημέρα στην πορεία του ως Έλληνα πολίτη, διότι έχει αντλήσει διδάγματα τα οποία, όπως σημείωσε, του δίδουν τη δύναμη να συνεχίσει να επιτελεί τα καθήκοντά του.

    Σε αντιφώνηση στο δείπνο που παρέθεσε απόψε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να στηρίζεται σε μία διεθνή προσωπικότητα, μία ιθαγένεια και μία κυριαρχία. «Πλήρη κυριαρχία, η οποία να ισχύει εντός των συνόρων και πέραν αυτών για όλα τα δικαιώματα, κυρίως εκείνα που αφορούν τα ζητήματα της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων» επισήμανε. Επίσης, έκανε σαφές ότι το Κυπριακό δεν μπορεί παρά να λυθεί με βάση το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, προσφωνώντας τον Έλληνα ομόλογό του, τόνισε ότι η παρουσία του αποτελεί απόδειξη του διαχρονικού ενδιαφέροντος και της αγωνίας του ελληνικού λαού για την επιβίωση των Ελλήνων της Κύπρου. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις άρρηκτες σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και στους ακατάλυτους δεσμούς που ενώνουν τον μητροπολιτικό με τον κυπριακό Ελληνισμό. Είπε ακόμα ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για «τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στο Κυπριακό», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι παρά τις δυσκολίες παραμένει αμετάθετος ο στόχος για λύση του προβλήματος που να τερματίζει την εισβολή και την κατοχή, να αποκαθιστά τις ανθρώπινες ελευθερίες όλων των Κυπρίων και να επανενώνει τη χώρα με λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

    Ο Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στην κυπριακή Βουλή διαμήνυσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι η ΑΟΖ της Κύπρου, ενός κράτους-μέλους της ΕΕ, αποτελεί ζώνη προστατευόμενη από το ευρωπαϊκό δίκαιο. Κάθε προσβολή της, πρόσθεσε, «συνιστά προσβολή της ΕΕ και του ευρωπαϊκού δικαίου».

    [05] Αντ. Σαμαράς: Εμείς είμαστε με την Ελλάδα

    «Εμείς είμαστε με την Ελλάδα» διεμήνυσε από την Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας «στο ψευδεπίγραφο δίλημμα» - όπως το χαρακτήρισε - που έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας: Εμείς θα σας στηρίξουμε αλλά δεν θα στηρίξουμε το οτιδήποτε.

    Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας πως «βγάλαμε τη χώρα σε πλεονάσματα αλλά δεν θα στηρίξουμε έναν κύκλο θυσιών για να μας γυρίσετε στην ύφεση». Ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν ενημέρωσε επί της ουσίας την Βουλή για την διαπραγμάτευση, επισήμανε ότι «χτυπάει την αντιπολίτευση για να σας ακούσουν οι δικοί σας». «Χτυπάτε εμάς που δεν ασκούμε την διακυβέρνηση για να προειδοποιήσετε τους δικούς σας που δεν σας αφήνουν να κυβερνήσετε. Δεν κυβερνάτε, κι η χώρα βουλιάζει. Επιτέλους κυβερνήστε» είπε, ενώ διερωτήθηκε μήπως συγκάλεσε απόψε την Βουλή για να καταστήσει την αντιπολίτευση «συνυπεύθυνη για μια πιθανότατη ρήξη που οδηγείτε τη χώρα».

    Ο Αντώνης Σαμαράς, αναρωτήθηκε αν συμφωνούν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των αεροδρόμια και μίλησε για θέατρο εικονικής διαπραγμάτευσης που το κόστος του θα κληθεί να το πληρώσει ο ελληνικός λαός. Ακόμη ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση πως στην πραγματικότητα δεν έκανε ποτέ διαπραγμάτευση γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση χωρίς στοιχεία και αριθμούς και η κυβέρνηση αρνήθηκε να τα δώσει στα τεχνικά κλιμάκια.

    Αναφερόμενος στο δημοσιονομικό κενό ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε πως ό,τι δεν μπορεί να καλύψει ο Προϋπολογισμός θα πρέπει να μας το καλύψουν οι εταίροι με δανεισμό «γιατί στις αγορές δεν μπορούμε να βγούμε».

    «Φαντασιώνεστε κ. Τσίπρα ότι θα σας δίνουν λεφτά χωρίς όρους» είπε και κατήγγειλε ότι στις 20 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση υπέγραψε συνέχιση του Μνημονίου χωρίς να πάρει τίποτα και τώρα απειλεί με πιστωτικό γεγονός.

    Διαβάστε επίσης:

    Ν. Μιχαλολιάκος: Όσο υπάρχει η δανειακή σύμβαση υπάρχει και Μνημόνιο

    Στ. Θεοδωράκης: Το πραγματικό δίλημμα είναι σύγκρουση με τα συμφέροντα, σύγκρουση με το λόμπι της δραχμής ή ευρωπαϊκή πορεία

    Δ. Κουτσούμπας: Φέρτε στη Βουλή την κατάργηση των Μνημονίων

    [06] ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή Στ. Παπασταύρου στη λίστα Λαγκάρντ: Τα ψέματα τελείωσαν

    "Τα ψέματα τελείωσαν για όλους όσοι νόμιζαν ότι θα απολαμβάνουν ενός καθεστώτος πλήρους ασυλίας, όπου οι ισχυροί μένουν ατιμώρητοι και οι φτωχοί πληρώνουν το μάρμαρο" αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας το οποίο αναφέρονταν στον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου για τη συμμετοχή του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι "η ΝΔ συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα" και προσθέτει ότι στο ίδιο δημοσίευμα, μάλιστα, αποκαλύπτεται ότι ο κ. Παπασταύρου είναι τελικά ο πληρεξούσιος του υπό διερεύνηση λογαριασμού και ότι υπήρξε παρέμβαση για να μπει η υπόθεση στο αρχείο, αφήνοντας παντελώς έκθετους τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Σαμαρά.

    "Όταν μια κυβέρνηση όπως αυτή του κ. Σαμαρά είχε υπουργό τον κ. Χαρδούβελη και στέλεχός της τον κ. Παπασταύρου πώς είναι δυνατό να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά;" υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

    [07] «Το επεισόδιο στην έδρα της NSA δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια»

    Οι φύλακες ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα ενώ τραυμάτισαν σοβαρά έναν άλλο όταν εκείνοι προσπάθησαν να εμβολίσουν με το όχημά τους την πύλη του Φορτ Μιντ, στο Μέριλαντ, την έδρα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ.

    Αξιωματικοί των ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι δύο άνδρες που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο επιχείρησαν να περάσουν από την πύλη και στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε τραυματίστηκε σοβαρά τουλάχιστον ο ένας από αυτούς. Το κίνητρό τους παραμένει αδιευκρίνιστο, ωστόσο το επεισόδιο δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία.

    Την υπόθεση ερευνά το FBI.

    Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Έρικ Σουλτς, είπε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πληροφορήθηκε το επεισόδιο στην έδρα της NSA και θα ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε ότι οι δύο δράστες ήταν μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες και επέβαιναν σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, ένα Ford Escape, στο οποίο βρέθηκαν αργότερα ναρκωτικές ουσίες και ένα όπλο.

    Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση διακρίνονται δύο χτυπημένα οχήματα στην πύλη του Φορτ Μιντ ενώ ένας ένστολος μεταφέρεται σε ένα ασθενοφόρο.

    [08] Στη Λένα Δροσάκη το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη

    «Δεν φοβάμαι την αρρώστια. Η μεγαλύτερη μου έγνοια είναι ότι όταν πεθαίνουμε περνάμε στη λήθη. Το απεχθάνομαι αυτό». Με τα λόγια της Μελίνας Μερκούρη ν' ακούγονται από τη μεγάλη οθόνη που πρόβαλε εικόνες από την πορεία της στη ζωή και τον κινηματογράφο, ξεκίνησε η τελετή απονομής του θεατρικού βραβείου -το οποίο έχει θεσπιστεί στη μνήμη της μεγάλης ηθοποιού- στον Πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος που φέρει το όνομά της, στην Πλάκα.

    Η Λένα Δροσάκη είναι η φετινή νικήτρια του βραβείου για τη συμμετοχή της στις παραστάσεις που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Σκουρλέτης, «Ramona Travel- Η γη της καλοσύνης» της Γλυκερίας Μπασδέκη, που παρουσιάστηκε στην Πειραιώς 260 (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών) και «Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία» του Δημήτρη Δημητριάδη, που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

    Πρόκειται για την ένατη στη σειρά ηθοποιό στην οποία απονέμεται η διάκριση, ως αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου. Συνυποψήφιές της ήταν η Ανθή Ευστρατιάδου, η Ηλιάνα Μαυρομάτη και η Ελίνα Ρίζου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 March 2015 - 20:30:23 UTC