Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και της ΕΕ
  • [02] Γ. Σακελλαρίδης: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για άμεση συνεδρίαση του Eurogroup
  • [03] Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα
  • [04] Tα νερά του Στρυμόνα «πνίγουν» καλλιεργήσιμες εκτάσεις
  • [05] Συμφωνία με τους δανειστές αύριο «βλέπει» ο Δημ. Μάρδας

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και της ΕΕ

    Την ευχή, την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Κύπρο, να έχει εφαρμοστεί το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος περιόδευσε -συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γεωρκάτζη- σε οδούς της παλιάς πόλης και έφτασε στη νεκρή ζώνη, λίγα μέτρα από το οδόφραγμα που οδηγεί στο κατεχόμενο τμήμα της κυπριακής πρωτεύουσας.

    Ο Πρόεδρος Παυλόπουλος, βλέποντας την εγκατάλειψη στη νεκρή ζώνη, όπου άλλοτε ήταν μια ανθηρή περιοχή του κέντρου της Λευκωσίας, εξέφρασε θλίψη γιατί, χώρος της ΕΕ τελεί υπό στρατιωτική κατοχή. Αυτό, τόνισε, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, επισήμανε, είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και της ευρωπαϊκής της πορείας, αλλά και προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Έλληνες της μητροπολιτικής Ελλάδας και οι Έλληνες της Κύπρου, θα αγωνιστούμε σε ένα αραγές μέτωπο, κατέληξε

    Ο κ. Παυλόπουλος, είχε σύντομη συνομιλία με καταστηματάρχες, και μαθητές του δημοτικού σχολείου Φανερωμένης, όπου τον υποδέχθηκαν οι ιερείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο. Ο Πρόεδρος άναψε κερί, ενώ οι ψάλτες έψαλλαν το «Τη υπερμάχω».

    Στο τέλος, ο δήμαρχος Λευκωσίας τού απένειμε αναμνηστική πλακέτα για την επίσκεψή του.

    [02] Γ. Σακελλαρίδης: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για άμεση συνεδρίαση του Eurogroup

    Αισιοδοξία «ότι θα υπάρχει θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις» εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1. Ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι «το Eurogroup πρέπει να γίνει σύντομα, θα είναι χρήσιμο» και πρόσθεσε ότι «στο αυριανό Euro Working Group θα γίνει ενημέρωση μέσα από τους θεσμούς που διαπραγματεύονται στις Βρυξέλλες, όπου έχει γίνει πολύ δουλειά. Εκτιμάμε, θέλουμε και υπάρχουν οι προϋποθέσεις ότι θα γίνει άμεσα συνεδρίαση του Eurogroup».

    Σε ό,τι αφορά τις θέσεις της κυβέρνησης στον τομέα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, αλλά και τις κόκκινες γραμμές, απάντησε: «Οι απαντήσεις έχουν δοθεί, η στάση της κυβέρνησης και του κάθε κόμματος μπορεί να κριθεί από τον κόσμο. Επιχειρήματα για τη συμφωνία έχουν ειπωθεί και από τις δύο πλευρές. Η πολιτική του μνημονίου έχει τελειώσει. Αυτό που είπε και χθες ο κ.Τσίπρας είναι ότι δεν μπορείς να σφίξεις άλλο το ζωνάρι, η λιτότητα τελείωσε. Σε μια διαπραγμάτευση και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις. Οι κόκκινες γραμμές είναι οι συντάξεις, τα εργασιακά και η αύξηση ΦΠΑ».

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη η κυβέρνηση με το δίλημμα «αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ ή καταβολή συντάξεων και μισθών», απάντησε ότι «δεν υπάρχει λόγος να βάζουμε δίλημμα, συντάξεις ή ΔΝΤ. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε διασφαλίζοντας ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο». Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, δεσμεύτηκε ότι «η κυβέρνηση δε θα τον εισπράξει για το 2015» αφού θα καταργηθεί, εξηγώντας ότι θα πρέπει να σχεδιαστεί ένας άλλος νόμος για την ακίνητη περιουσία, ο οποίος όμως «θα πρέπει να είναι σωστά μελετημένος και να "κουμπώσει" πάνω σε πραγματικά στοιχεία της οικονομίας».

    Διαβάστε επίσης: Συμφωνία με τους δανειστές αύριο «βλέπει» ο Δημ. Μάρδας

    [03] Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

    Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή των Βαΐων ενώ τη Μ. Εβδομάδα θα ισχύσει το συνεχές και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, υπενθυμίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ενόψει των εορτών του Πάσχα. Την Κυριακή των Βαΐων το ωράριο λειτουργίας είναι 11.00-18.00 για Αθήνα - Θεσσαλονίκη και 11.00-16.00 για τον Πειραιά.

    Τη Μεγάλη Παρασκευή το ωράριο λειτουργίας είναι 13.00-19.00 και το Μεγάλο Σάββατο 09.00-17.00 για την Αθήνα, 09.00-15.00 για τον Πειραιά και 10.00-16.00 για τη Θεσσαλονίκη.

    Η Δευτέρα του Πάσχα είναι υποχρεωτική αργία και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

    Το δώρο του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλεται μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, η οποία φέτος συμπίπτει με την 8 Απριλίου. Η μη καταβολή του αποτελεί ποινικό αδίκημα που διώκεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου και επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 6 μηνών και πρόστιμο από 25 ως 50 % του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού. Προϋπόθεση καταβολής του δώρου είναι η ύπαρξη απασχολήσεως (εργασιακής σχέσεως) του μισθωτού από την αρχή του έτους.

    [04] Tα νερά του Στρυμόνα «πνίγουν» καλλιεργήσιμες εκτάσεις

    Σε έξαρση βρίσκεται το πλημμυρικό φαινόμενο στον δήμο Βισαλτίας Σερρών, με τα νερά του Στρυμόνα να «πνίγουν» αμέτρητες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και να έχουν μετατρέψει τον κάμπο του Αχινού, των Ιβήρων και της Μαυροθάλασσας σε μία απέραντη λίμνη. Την ίδια ώρα, σε κίνδυνο παραμένει κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής, στον Αχινό, ο ιδιοκτήτης της οποίας, παρά τις συστάσεις από την αστυνομία και την αρμόδια δημοτική αρχή, δεν έχει απομακρύνει τα περίπου 300 ζώα, επικαλούμενος αδυναμία να το κάνει.

    «Θα πάμε με την πυροσβεστική στην κτηνοτροφική μονάδα, για να δούμε, αν μπορέσουμε να μεταφέρουμε κάποια ζώα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αχινού Ανέστης Κεμανιτζόγλου. Στον δήμο Εμμανουήλ Παππά, όπου έχουν πλημμυρίσει χιλιάδες στρέμματα, οι εργασίες για τα αναχώματα συνεχίζονται προκειμένου να προστατευτούν οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Στόικο, ενώ η στάθμη των νερών στα πλημμυρισμένα χωράφια είναι ανεβασμένη. Στην Κερκίνη, η κατάσταση -μέχρι στιγμής- παραμένει σταθερή, με τη στάθμη του νερού στη λίμνη να παραμένει στο «κόκκινο» μεν, χωρίς θεαματική αύξηση δε, καθώς τα ανοιχτά θυροφράγματα «διώχνουν» το νερό που έρχεται από τη Βουλγαρία.

    [05] Συμφωνία με τους δανειστές αύριο «βλέπει» ο Δημ. Μάρδας

    Συμφωνία με τους δανειστές αύριο «βλέπει» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» εκτίμησε ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να κωλλυσιεργήσουν στις διαπραγματεύσεις. «Τη βλέπω τη συμφωνία αύριο» είπε χαρακτηριστικά.

    Για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μέχρι τις 8 Απριλίου παρέπεμψε στην τρέχουσα διαπραγμάτευση. «Όπως ξέρετε τρέχει μια διαπραγμάτευση αυτές τις ώρες, δεν μιλάμε για μέρες. Ας δούμε τα αποτελέσματα από το EuroWorking Group και από εκεί και πέρα θα μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε άλλο θέλετε σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα» σημείωσε.

    Αναφορικά με τον φόρο που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, τόνισε ότι «μετατίθεται η εφαρμογή του χρονικά λίγο περισσότερο, δηλαδή δεν θα τον έχουμε τον επόμενο ή τον μεθεπόμενο μήνα, θα τον έχουμε λίγο αργότερα» και πρόσθεσε: «Επιδιώκεται η εφαρμογή μιας άλλης ρύθμισης η οποία σαφώς θα δίνει για τα εισοδήματα, τα οποία θεωρούνται χαμηλά, πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε όρους χαμηλότερης παροχής χρημάτων».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 March 2015 - 8:30:23 UTC