Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σταθάκης: Η συμφωνία με τους δανειστές θα κλείσει άμεσα
  • [02] Στο έλεος του Στρυμόνα οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις
  • [03] Διαμαρτυρία στα Προπύλαια για την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ
  • [04] Η παρακεταμόλη δεν βοηθά στον πόνο της μέσης και της αρθρίτιδας

  • [01] Γ. Σταθάκης: Η συμφωνία με τους δανειστές θα κλείσει άμεσα

    Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ. Θεωρώ δεδομένο, είπε, ότι η συμφωνία θα κλείσει άμεσα και θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, αλλά και στην επόμενη συμφωνία που θα είναι η μεσοπρόθεσμη.

    «Η κυβέρνηση θα καταργήσει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές» πρόσθεσε ο Γιώργος Σταθακης. Σημείωσε πως θα επαναφέρει το παλιό σύστημα για δυο Κυριακές το χρόνο και συζητά να επιτρέψει στους περιφερειάρχες και τους τοπικούς συλλόγους να τα ανοίγουν άλλες δυο Κυριακές τον χρόνον στις περιόδους των εκπτώσεων.

    Για τα περιφερειακά αεροδρόμια, ανέφερε ότι θα γίνει συζήτηση με τη γερμανική κοινοπραξία που έχει επιλεγεί για τη βελτίωση των όρων και όσον αφορά τη συμμετοχή του δημοσίου, όσο και τον χρόνο παραχώρησης, τον οποίο χαρακτήρισε υπερβολικό επειδή είναι 50 χρόνια. Για το λιμάνι του Πειραιά τόνισε ότι συζητείται ένα σύστημα πολυμετοχικότητας με τη συμμετοχή του δημόσιου, και όχι 100% ιδιωτικοποίηση. Σημείωσε, επίσης, ότι το μοντέλο που έχει επιλεγεί για την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης έχει καταρρεύσει, γιατί υπήρξε υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της κατασκευής των δρόμων αυτών με τραπεζική χρηματοδότηση. Σε ερώτηση αν θα μειωθούν τα διόδια, είπε ότι δεν έχει να πει κάτι αυτή τη στιγμή.

    Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με όσους έχουν πάρει δάνεια σε ελβετικό Φράγκο διευκρίνισε ότι πριν νομοθετήσει το υπουργείο θα περιμένει πρώτα να εκδοθεί μια σχετική απόφαση των δικαστηρίων. Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια είπε ότι συζητείται το μοντέλο της δημιουργίας ενός ταμείου που θα λειτουργεί έξω από το τραπεζικό σύστημα γιατί πρέπει να έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά, κάτι που δεν μπορεί να κάνει το τραπεζικό σύστημα.

    [02] Στο έλεος του Στρυμόνα οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις

    Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να συγκρατήσει τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα, που πλημμυρίζουν το ένα μετά το άλλο τα χωράφια στον νοτιοανατολικό κάμπο των Σερρών.

    Η εικόνα θυμίζει... ντόμινο, με τα αναχώματα να σπάνε το ένα μετά το άλλο, ανοίγοντας νέες «πληγές» στους ήδη «τραυματισμένους» δήμους Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, Ν. Ζίχνης και Αμφίπολης. Μέχρι αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βισαλτίας Γιώργο Μαυρίδη, περισσότερα από 25.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει σε Αχινό, Ίβηρα και Μαυροθάλασσα, αφού τα αναχώματα στο Πατρίκι και τον Αχινό δεν άντεξαν την πίεση του νερού και έσπασαν.

    Η δε κτηνοτροφική μονάδα στον Αχινό μοιάζει σαν... χάρτινο σπίτι στη μέση μιας λίμνης, με την πρόσβαση να είναι εφικτή μόνο με βάρκα. «Χθες απομακρύναμε περίπου 60 ζώα από τη μονάδα, ενώ το απόγευμα μεταβήκαμε με βάρκες στο σημείο προκειμένου να μεταφέρουμε τροφή στα άμοιρα ζώα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μαυρίδης.

    Οι κάτοικοι του δήμου Βισαλτίας, όπου το ανάχωμα του Ψυχικού έσπασε και το ανάχωμα στο Πεθελινό είναι σπασμένο σε δύο σημεία, δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε. Στην περιοχή παραμένει ο Στρατός, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και αστυνομική δύναμη, που αποτρέπει τη διέλευση αγροτών από πρώην αγροτικούς δρόμους, ενώ τα νερά του παραποτάμου Μπέλιτσας που «εισβάλλουν» με δύναμη στον Στρυμόνα απειλούν κτηνοτροφική μονάδα που βρίσκεται στο Παραλίμνιο με 300 ζώα.

    [03] Διαμαρτυρία στα Προπύλαια για την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ

    Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το μεσημέρι στα Προπύλαια, καλούν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας οι πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ, καθώς συνεχίζεται η κατάληψη του ιστορικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών.

    «Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση αυτή καλούμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, ώστε να εκφρασθεί δημόσια η αγωνία για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Το κτίριο της Πρυτανείας έχει καταλάβει ομάδα αντιεξουσιαστών σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κρατούμενους για υποθέσεις τρομοκρατίας που πραγματοποιούν απεργία πείνας. Οι καταληψίες ζητούν επίσης την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και άλλων κρατουμένων, αλλά και την κατάργηση σειράς νόμων.

    Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών, απέστειλε παραγγελία προς την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ανάλογη προφορική εντολή έχει δοθεί από προχθες, αμέσως μετά το έγγραφο που απέστειλαν στην Εισαγγελία οι πρυτανικές Αρχές, στο οποίο υπήρχε ενημέρωση για την κατάληψη και δηλωνόταν επιθυμία για παρέμβαση προκειμένου η κατάληψη να λήξει.

    [04] Η παρακεταμόλη δεν βοηθά στον πόνο της μέσης και της αρθρίτιδας

    Η παρακεταμόλη είναι αναποτελεσματική στους πόνους της μέσης και της οστεοαρθρίτιδας, παρ' όλο που συχνά οι γιατροί τη συστήνουν, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα. Η παρακεταμόλη είναι μια αναλγητική και αντιπυρετική ουσία που περιέχεται σε φάρμακα με διάφορες εμπορικές ονομασίες (στην Ελλάδα στο «Ντεπόν», στο «Παναντόλ» κ.α.)

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, με επικεφαλής τον Γκουστάβο Μασάδο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», σύμφωνα με το BBC, αξιολόγησαν (μεταανάλυση) τα ευρήματα 13 κλινικών δοκιμών, οι οποίες αφορούσαν συνολικά πάνω από 5.000 ανθρώπους. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εν λόγω φάρμακο δεν βελτιώνει την ποιότητα της ζωής, ούτε μειώνει τα προβλήματα κινητικότητας στις συγκεκριμένες παθήσεις.

    Αντίθετα, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η μακρόχρονη κατανάλωση παρακεταμόλης επιβαρύνει το ήπαρ και αυξάνει την πιθανότητα σχετικών προβλημάτων. Οι ειδικοί τόνισαν πάντως ότι οι ασθενείς πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους, προτού αλλάξουν φάρμακο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 April 2015 - 8:30:22 UTC