Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ουδεμία εισβολή σημειώθηκε στη Βουλή, αναφέρει το γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου
  • [02] Το υπουργείο Υγείας θα επισκεφθεί αύριο ο πρωθυπουργός
  • [03] Διγλωσσία στην κυβέρνηση καταγγέλλει το Ποτάμι
  • [04] Το ΚΚΕ για τα γεγονότα στη Βουλή και τις καταλήψεις
  • [05] Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group
  • [06] Ξεκινά σε λίγη ώρα η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group
  • [07] Ενδιάμεση εκτίμηση και όχι συμφωνία αναμένει το Βερολίνο από το Euro Working Group
  • [08] Κομισιόν: «Ουδέν σχόλιο» για την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα

  • [01] Ουδεμία εισβολή σημειώθηκε στη Βουλή, αναφέρει το γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου

    Ουδεμία «εισβολή» σημειώθηκε στη Βουλή. Ας μην ανησυχούν, επομένως, όσοι εμφανίζονται ως Κασσάνδρες για να αναγγείλουν κινδύνους για το Κοινοβούλιο, με δηλώσεις οι οποίες αυτονοήτως ανοίγουν πολλές ορέξεις, αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε πριν λίγο από το Γραφείο Τύπου της Βουλής.

    Όπως ειδικότερα αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου: «Με αφορμή τη διαστρεβλωτική της πραγματικότητας "ενημέρωση", από τα γνωστά "έγκυρα" ΜΜΕ, διευκρινίζονται τα εξής προς πάσα κατεύθυνση: Ουδεμία "εισβολή" σημειώθηκε στη Βουλή. Ας μην ανησυχούν, επομένως, όσοι εμφανίζονται ως Κασσάνδρες για να αναγγείλουν κινδύνους για το Κοινοβούλιο, με δηλώσεις οι οποίες αυτονοήτως ανοίγουν πολλές ορέξεις.

    [02] Το υπουργείο Υγείας θα επισκεφθεί αύριο ο πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη, επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας.

    Στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στις 10:30 στην Αίθουσα Τελετών του υπουργείου μετά τις σύντομες εισηγήσεις από τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό θα ακολουθήσει ομιλία του πρωθυπουργού.

    [03] Διγλωσσία στην κυβέρνηση καταγγέλλει το Ποτάμι

    Να αναλάβει ο πρωθυπουργός πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης έτσι ώστε να σταματήσει η κατάλυση της νομιμότητας, ζήτησε ο βουλευτής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, αναφερόμενος στο σημερινό περιστατικό στο προαύλιο της Βουλής.

    «Ακόμα και τα προφανή, η τήρηση της νομιμότητας και η περιφρούρηση των δημοσίων κτιρίων, μετατρέπονται σε μείζονα κυβερνητικά ζητήματα λόγω των διαφωνιών των υπουργών. Παρακολουθούμε τον κ. Πανούση να περιμένει την πρωθυπουργική εντολή για να καταλάβει τις καταλήψεις και τους καταληψίες, ενώ ο κ. Βούτσης διαφωνεί. Καλούμε τον κ. πρωθυπουργό να αναλάβει επιτέλους την πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησής του προκειμένου να μην συνεχίσει η κατάλυση της νομιμότητας και οι καταλήψεις στα δημόσια κτίρια», δήλωσε ο κ. Καρκατσούλης.

    Στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις, ο κ. Καρκατσούλης είπε, πως «αυτό είναι θέμα που πρέπει να το αποφασίσει ο πρωθυπουργός».

    [04] Το ΚΚΕ για τα γεγονότα στη Βουλή και τις καταλήψεις

    «Τα σημερινά γεγονότα στη Βουλή, αλλά και η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και αλλού, δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια διαμαρτυρία και πάλη του λαϊκού κινήματος και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν άλλοθι σε λογικές και πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού.

    Όσοι λοιπόν αναγορεύουν αυτές τις ενέργειες σε «διαμαρτυρία», παίζουν πολύ επικίνδυνα παιχνίδια», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τα σημερινά γεγονότα στην Βουλή.

    [05] Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group

    Τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), διεξάγεται αυτή την ώρα για το ελληνικό ζήτημα.

    Πηγές της Επιτροπής αναφέρουν ότι οι διαβουλεύσεις με στόχο την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων συνεχίζονται, τόσο στο Brussels Group, μέσω e-mail, όσο και στην Αθήνα για τη συλλογή στοιχείων.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει αργή αλλά σταθερή πρόοδος στις διαβουλεύσεις, ωστόσο δε θεωρούν πιθανό να συγκληθεί Eurogroup τη Μεγάλη Εβδομάδα του Ορθόδοξου Πάσχα.

    Διαβάστε επίσης: Ενδιάμεση εκτίμηση και όχι συμφωνία αναμένει το Βερολίνο από το Euro Working Group

    [06] Ξεκινά σε λίγη ώρα η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group

    Ξεκινάει στις16:00 (ώρα Ελλάδας) η τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), για το ελληνικό ζήτημα.

    Πηγές της Επιτροπής αναφέρουν ότι οι διαβουλεύσεις με στόχο την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων συνεχίζονται, τόσο στο Brussels Group, μέσω e-mail, όσο και στην Αθήνα για τη συλλογή στοιχείων.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει αργή αλλά σταθερή πρόοδος στις διαβουλεύσεις, ωστόσο δε θεωρούν πιθανό να συγκληθεί Eurogroup τη Μεγάλη Εβδομάδα του Ορθόδοξου Πάσχα.

    Διαβάστε επίσης: Ενδιάμεση εκτίμηση και όχι συμφωνία αναμένει το Βερολίνο από το Euro Working Group

    [07] Ενδιάμεση εκτίμηση και όχι συμφωνία αναμένει το Βερολίνο από το Euro Working Group

    Μια ενδιάμεση εκτίμηση για την κατάσταση της Ελλάδας και όχι συμφωνία αναμένει το Βερολίνο από τη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ.

    «Στην καλύτερη περίπτωση, αναμένουμε μια προκαταρκτική ενδιάμεση αξιολόγηση, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ και έκανε λόγο για «μετριοπαθείς προσδοκίες».

    [08] Κομισιόν: «Ουδέν σχόλιο» για την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα

    «Ουδέν σχόλιο» για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα κληθείσα σήμερα να σχολιάσει την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα, απάντησε ότι στην ΕΕ υπάρχει ελευθερία της έκφρασης και πρόσθεσε: «Δεν έχω κανένα σχόλιο για οποιαδήποτε επίσκεψη ελληνικών Αρχών στη Ρωσία».

    Η Μ. Αντρέεβα υπενθύμισε, εξάλλου, σχετική δήλωση του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες στην πορτογαλική εφημερίδα «Diario Economico», ο οποίος επισήμαινε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα πρέπει να συναντηθεί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Πούτιν. Είναι σαφές ότι η Ρωσία δεν αποτελεί εναλλακτική για την Ελλάδα. Η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 April 2015 - 14:30:23 UTC