Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου του Βλ. Πούτιν για την επικείμενη επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα
  • [02] Στη Μόσχα ο πρωθυπουργός στις 8 Απριλίου
  • [03] Ξεκινά η καταβολή δώρου και επιδομάτων του ΟΑΕΔ
  • [04] Δημ. Μάρδας: Ό,τι έχει προβλεφθεί να πληρωθεί και είναι προγραμματισμένο, θα πληρωθεί
  • [05] Βέλγιο: Αυτοκτόνησε πρώην υπουργός, ο οποίος κατηγορούνταν για βιασμό

  • [01] Δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου του Βλ. Πούτιν για την επικείμενη επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στη Μόσχα και στις 8 Απριλίου και στις 9 Μαΐου, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πεσκόφ είπε ότι από το Κρεμλίνο απεστάλη στον Έλληνα πρωθυπουργό «ισχύουσα πρόσκληση» και κατόπιν ξεκίνησε η διαδικασία διευθέτησης της ημερομηνίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα των δύο ηγετών.

    «Όταν γίνεται συντονισμός των προγραμμάτων, τότε αδιαμφισβήτητα λαμβάνονται υπ? όψη οι επιθυμίες των προσκεκλημένων. Εκφράστηκε η επιθυμία, (επιλέχθηκαν) βολικές ημερομηνίες, γι' αυτό και οι συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας θα γίνουν στις 8 Απριλίου», ανέφερε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Ντ. Πεσκόφ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου διευκρίνισε ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα «θα είναι μια επίσκεψη εργασίας και (σ.σ. θα γίνουν) συνομιλίες εργασίας» με τον Β. Πούτιν. Σύμφωνα με τον κ. Πεσκόφ «στις 9 Μαΐου (σ.σ. προβλέπεται να διεξαχθεί) το τελετουργικό, αναμνηστικό μέρος, που είναι αφιερωμένο στην Ημέρα της Νίκης». «Πρόκειται για διαφορετικές εκδηλώσεις», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Β. Πούτιν, καθιστώντας σαφές ότι επιθυμία της Μόσχας θα ήταν να ανταποκριθεί ο πρωθυπουργός και στις δύο υπάρχουσες προσκλήσεις.

    [02] Στη Μόσχα ο πρωθυπουργός στις 8 Απριλίου

    Επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα στις 8 και 9 Απριλίου θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «οι συνομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλ. Πούτιν και τον πρωθυπουργό Ντ. Μεντβέντεφ, θα περιλαμβάνουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, ζητήματα εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, επενδύσεων, ενέργειας, τουρισμού και μορφωτικής - πολιτιστικής συνεργασίας, εν όψει και των εκδηλώσεων του αμοιβαίου Αφιερωματικού Έτους 2016 Ελλάδας- Ρωσίας».

    Συγχρόνως, οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τις σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας, καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

    Διαβάστε επίσης: Δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου του Βλ. Πούτιν για την επικείμενη επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα

    [03] Ξεκινά η καταβολή δώρου και επιδομάτων του ΟΑΕΔ

    Από σήμερα ,Παρασκευή, ξεκινά η καταβολή από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), του Δώρου Πάσχα για το 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Την ίδια μέρα, θα καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων. Τα επιδόματα αυτά κανονικά καταβάλλονται από τις 03.04.2015 μέχρι και τις 19.04.2015.

    Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

    Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει, ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των μακροχρονίως ανέργων και των δικαιούχων του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

    [04] Δημ. Μάρδας: Ό,τι έχει προβλεφθεί να πληρωθεί και είναι προγραμματισμένο, θα πληρωθεί

    «Ως Γενικό Λογιστήριο μας ενδιαφέρει να αποπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, την ώρα που πρέπει» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημ. Μάρδας. «Ως τώρα τα πράγματα βαίνουν καλώς» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «ό,τι έχει προβλεφθεί να πληρωθεί και είναι προγραμματισμένο, θα πληρωθεί».

    Μιλώντας στον Αντ1, επισήμανε ότι τα συμπεράσματα που εξάγονται από το εξωτερικό για την ελληνική οικονομία «χρησιμοποιούν άλλες υποθέσεις και έρευνες, από αυτές που χρησιμοποιούμε εμείς» και πως το Γενικό Λογιστήριο γνωρίζει τα πραγματικά δεδομένα. «Με βάση τα δεδομένα που έχουμε, μπορούμε να πληρώσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο αν. υπουργός Οικονομίας, τονίζοντας ότι «τρέχει μια διαπραγμάτευση και επιδιώκει να εξασφαλίσει ρευστότητα στο διηνεκές».

    Διαβάστε επίσης: Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει το δημοσίευμα του Reuters για έλλειψη ρευστότητας στις 9/4

    [05] Βέλγιο: Αυτοκτόνησε πρώην υπουργός, ο οποίος κατηγορούνταν για βιασμό

    Ένας από τους γνωστότερους πολιτικούς του Βελγίου και πρώην αρχηγός κόμματος βρέθηκε χθες νεκρός μέσα σε κανάλι, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της εισαγγελίας ότι θα δικαζόταν κατηγορούμενος για βιασμό. Ο Ρομπέρ «Στιβ» Στιβέρ, 60 ετών, υπήρξε ο αρχηγός του Φλαμανδικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και προστατευόμενος του Βίλι Κλάες, του πρώην υπουργού Εξωτερικών που διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ για ένα χρόνο προτού παραιτηθεί το 1995 εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς.

    Οι εισαγγελείς της πόλης Άσσελτ στο ανατολικό Βέλγιο επιβεβαίωσαν ότι το πτώμα του Στιβέρ ανασύρθηκε από το παρακείμενο κανάλι νωρίς χθες το απόγευμα έπειτα από τον εντοπισμό του ποδηλάτου του στην περιοχή. «Εκτιμούμε ότι πρόκειται για αυτοκτονία» δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 April 2015 - 6:30:23 UTC