Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρεμλίνο: Τσίπρας - Πούτιν θα συζητήσουν και για την οικονομία
  • [02] Σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για το άρθρο του Γιάννη Πανούση
  • [03] Δήλωση εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ σχετικά με το άρθρο του Ι. Πανούση
  • [04] Βρέθηκε η Βίκυ Σταμάτη
  • [05] Ελεύθερη η 22χρονη που τραυμάτισε χθες με μαχαίρι τρεις συμμαθήτριες της
  • [06] Να σταματήσουν την απεργία πείνας οι κρατούμενοι για την υπόθεση των «Πυρήνων», ζητά η σύντροφος του Γερ. Τσάκαλου
  • [07] Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων την Μ. Τετάρτη από τον ΟΔΔΗΧ
  • [08] Τι αλλάζει σε Πόθεν Έσχες και τεκμήρια
  • [09] Σύσκεψη Γ. Σταθάκη με περιφερειάρχες με αντικείμενο τη χρήση αδιάθετων κοινοτικών κονδυλίων

  • [01] Κρεμλίνο: Τσίπρας - Πούτιν θα συζητήσουν και για την οικονομία

    Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και οι σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ, θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσουν στην επικείμενη συνάντησή τους ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου ηγέτη, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η Ελλάδα, προς το παρόν, δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία. «Είμαι πεπεισμένος ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα θιγεί και η σημερινή οικονομική κατάσταση της ίδιας της Ελλάδας από διάφορες απόψεις» δήλωσε ο κ. Πεσκόφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την ημερήσια διάταξη της συνάντησης της 8ης Απριλίου, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ.

    Σε ερώτηση εάν θα συζητηθεί θέμα τυχόν ρωσικής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου πρότεινε αυτό να απευθυνθεί στην ελληνική πλευρά, διευκρινίζοντας ότι «οι συνομιλίες επίκεινται» και προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει τέτοια αιτήματα από την Αθήνα.

    Σύμφωνα με τον κ. Πεσκόφ, Ρωσία και Ελλάδα έχουν «μία πλούσια ημερήσια διάταξη διμερών σχέσεων, μάλιστα η συνεργασία τους είναι πολύπλευρη, δεν είναι μόνο η οικονομία, αλλά και οι ανθρωπιστικές επαφές, η πολιτιστική συνεργασία». Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του κ. Τσίπρα και του κ. Πούτιν «φυσικά και θα συζητηθούν και οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και ΕΕ, υπό το πρίσμα της πολιτικής των κυρώσεων που ακολουθεί η ΕΕ και την εξαιρετικά ψυχρή σχέση της Αθήνας προς αυτή την πολιτική» πρόσθεσε ο κ. Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι θα συζητηθούν και άλλα επίκαιρα διεθνή ζητήματα.

    [02] Σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για το άρθρο του Γιάννη Πανούση

    Να συνταχθεί με όσα καταγγέλλει ή να παραιτηθεί καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, καλεί το ΠΑΣΟΚ, με σχόλιό του, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, σχολιάζοντας το σημερινό του άρθρο. Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Ως αρθρογράφος, ο κ. Πανούσης μιλάει σωστά. Ως αρμόδιος υπουργός όμως πρέπει να επιλέξει: ή θα συνταχθεί με όσα καταγγέλλει βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών ή θα παραιτηθεί καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ».

    Σε σχόλιο προέβη και η Φώφη Γεννηματά, η οποία δήλωσε: «Αν ο κ. Πανούσης δεν μπορεί να υπερβεί τις αγκυλώσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντα του και να προστατεύσει τον πολίτη, αξιοποιώντας τις γνώσεις και το κύρος του, οφείλει να παραιτηθεί. Δεν αρκούν τα άρθρα ?».

    [03] Δήλωση εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ σχετικά με το άρθρο του Ι. Πανούση

    «Η κραυγή αγωνίας του κ. Πανούση σήμερα, είναι εύστοχη γιατί ονοματίζει αυτό που ζούμε ως "αριστερά του τίποτα"» δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε έντιμη την τοποθέτηση του αναπλ. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, γιατί- όπως σημείωσε- τολμά να πει αυτό που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει από χρόνια, πως «είναι έγκλημα να καίγονται αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους». Ο κ. Καραγκούνης πρόσθεσε πως ο κ. Πανούσης έχει δίκιο όταν καταδικάζει τους «καθαρόαιμους αριστερούς» που θεωρούν «φασιστικό» και «χυδαίο» ό,τι δεν τους αρέσει. «Αυτό ακριβώς έκαναν οι σύντροφοί του χθες, όταν η ΝΔ καταδίκασε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια ασφάλεια επί των ημερών τους» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

    [04] Βρέθηκε η Βίκυ Σταμάτη

    Η Βίκυ Σταμάτη βρέθηκε πριν από λίγο στο Χαϊδάρι.

    Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που είχε αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επικοινώνησε με τις εισαγγελικές Αρχές, εκφράζοντας την επιθυμία της να παραδοθεί και αναφέροντας και το σημείο όπου βρισκόταν.

    Ενημερώθηκε η αστυνομία και μετέβη περιπολικό, το πλήρωμα του οποίου εντόπισε τη Βίκυ Σταμάτη στα σκαλιά της Εκκλησίας της «Παναγίτσας» πίσω από το Δρομοκαΐτειο.

    [05] Ελεύθερη η 22χρονη που τραυμάτισε χθες με μαχαίρι τρεις συμμαθήτριες της

    Ελεύθερη αφέθηκε το μεσημέρι, με εντολή της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης, η 22χρονη που τραυμάτισε χθες το απόγευμα με μαχαίρι τρεις συμμαθήτριές της, μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη.

    Η εισαγγελέας παρέπεμψε την κατηγορούμενη σε ρητή δικάσιμο, για τις 8 Ιουνίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ενώ συνοδεία αστυνομικών θα παραπεμφθεί σε ψυχολόγο και ψυχίατρο για να διαγνώσει αν είναι κλονισμένη η ψυχική της κατάσταση και υγεία.

    H 22χρονη που κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε απόπειρα και κατ' εξακολούθηση, εξερχόμενη από το δικαστικό μέγαρο με τη συνήγορό της Γιάννα Παναγοπούλου, ήταν ταραγμένη και σε φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση και δεν θέλησε να πει κάτι στους δημοσιογράφους.

    Από την πλευρά της, η δικηγόρος της, υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη κοπέλα είναι ένα παιδί που έχει πέσει θύμα bullying κάτι που ισχυρίστηκε και η ίδια στην κατάθεσή της. Πρόσθεσε ότι στις ιδιόχειρες σημειώσεις της που βρέθηκαν μέσα στη σχολική της τσάντα, στο σημείο όπου έγινε το χθεσινό αιματηρό περιστατικό, το οποίο είναι σε γνώση της εισαγγελέως και έχει υποβληθεί στη ποινική δικογραφία, γράφει μέρες πριν το συμβάν τα εξής: «Δεν θέλω να τους σκοτώσω-Δεν θέλω να τους τραυματίσω- Θέλω απλώς να τους σταματήσω».

    [06] Να σταματήσουν την απεργία πείνας οι κρατούμενοι για την υπόθεση των «Πυρήνων», ζητά η σύντροφος του Γερ. Τσάκαλου

    Έκκληση στους καταδικασμένους για την υπόθεση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς να σταματήσουν την απεργία πείνας, απευθύνει με δημόσια δήλωσή της η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου, προσωρινά κρατούμενη και η ίδια για συμμετοχή στην οργάνωση, Εύη Στατήρη.

    Η 26χρονη, της οποίας την αποφυλάκιση αρνήθηκε πριν λίγες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών, ζητά παράλληλα από τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου να δεχθεί την αποφυλάκισή της, που αποφάσισε με την επιβολή όρων το δικαστικό Συμβούλιο.

    Όπως αναφέρει στη δήλωσή της η 26χρονη, θεωρεί πως η χθεσινή νομοθετική διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης δίνει λύση στο αίτημα για αποφυλάκισή της και τονίζει πως η κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας των απεργών πείνας είναι "αβάσταχτο ηθικό βάρος" τόσο για τη ζημιά που προκαλούν στον εαυτό τους, όσο και για την "ιδέα του θανάτου που πλανιέται πάνω από τη ζωή τους".

    Σημειώνεται ότι με χθεσινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης προανήγγειλε ότι: «Εξετάζεται σοβαρά η υποβολή τροπολογίας στο νομοσχέδιο με περιεχόμενο τον κατ' οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ αίματος έως δεύτερου βαθμού, εφόσον η αποδιδόμενη πράξη οφείλεται σε σύγκρουση καθηκόντων εξαιτίας της σχέσης αυτής».

    [07] Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων την Μ. Τετάρτη από τον ΟΔΔΗΧ

    Τη διενέργεια δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων, διάρκειας 26 εβδομάδων ποσού 875 εκατ. ευρώ, εξήγγειλε για την Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου 2015 ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, (ΟΔΔΗΧ).

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τρίτη 14 Απριλίου 2015 (Τ+2) και οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

    Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

    [08] Τι αλλάζει σε Πόθεν Έσχες και τεκμήρια

    Αγορές μετοχών, εντόκων γραμματίων και ομολόγων του δημοσίου όπως και δαπάνες για σύσταση ή αύξηση κεφαλαίων επιχειρήσεων και για απόκτηση κινητών πραγμάτων αξίας μεγαλύτερης των 10.000 ευρώ θα λαμβάνονται υπόψη από εφέτος στους ελέγχους του Πόθεν Έσχες. Με εγκύκλιο της η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου δίνει διευκρινίσεις για τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων που θα αποτυπωθούν στις εφετινές φορολογικές δηλώσεις, με βάση τις αλλαγές που έχουν επέλθει στη νομοθεσία. Σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό των τεκμηρίων η μόνη αλλαγή είναι ότι στις αγοραπωλησίες ακινήτων θα λαμβάνεται υπόψη το πραγματικό τίμημα το οποίο αναγράφεται στο συμβόλαιο και όχι η αντικειμενική αξία. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στην αγορά ακινήτων ως ποσό τεκμαρτής δαπάνης λαμβάνεται το ποσό της συνολικής επιβάρυνσης, όπως προκύπτει από τα οικεία πωλητήρια συμβόλαια, εκτός εάν από έλεγχο προκύπτει μεγαλύτερο ποσό, οπότε λαμβάνεται υπόψη αυτό. Στο τίμημα αυτό θα προστεθούν και τα ποσά των Φ.Μ.Α., συμβολαιογραφικά και λοιπά έξοδα και φόροι. Η ρύθμιση αυτή θα εφαρμοσθεί αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2014.

    [09] Σύσκεψη Γ. Σταθάκη με περιφερειάρχες με αντικείμενο τη χρήση αδιάθετων κοινοτικών κονδυλίων

    Σύσκεψη του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους περιφερειάρχες πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο, με αντικείμενο τη χρήση των αδιάθετων κονδυλίων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Περιφερειάρχης ανέφερε πριν τη σύσκεψη ότι το υπουργείο έχει ζητήσει από τις Περιφέρειες να επιστρέψουν στον προϋπολογισμό κονδύλια των ΠΕΠ (ΕΣΠΑ) που δεν είναι άμεσα απαιτητά για πληρωμές έργων. Ο ίδιος ανέφερε ότι το 2015 (αν δεν δοθεί παράταση) είναι ο τελευταίος χρόνος εφαρμογής του ΕΣΠΑ 2007-2013, συνεπώς θα πρέπει να διασφαλισθεί η ολοκλήρωση των έργων και η πληρωμή τους ως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το συνολικό ποσό που μπορεί να επιστραφεί μπορεί να φθάσει έως και σε 150 εκατ. ευρώ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 April 2015 - 12:30:24 UTC