Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παν. Λαφαζάνης: Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας
  • [02] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων
  • [03] Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα

  • [01] Παν. Λαφαζάνης: Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

    «Οι συναντήσεις που είχα στη Μόσχα και τα αποτελέσματά τους μπορεί να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στις ενεργειακές σχέσεις αλλά και γενικότερα στις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα», τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης στη συνέντευξή του στην «Αυγή» της Κυριακής.

    «Ελπίζω, συνέχισε, ότι αυτή η νέα ελπιδοφόρα ιστορική δυνατότητα θα γίνει πράξη με συγκεκριμένες συμφωνίες όχι μόνο για το ρωσικό αγωγό αλλά και συνολικότερα». «Έχω την αίσθηση, υπογράμμισε, ότι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και η συνάντησή του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν μπορεί να αποτελέσουν ένα σημαντικό σταθμό σε αυτήν την κατεύθυνση», σημείωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Στη συνέχεια ο Παν. Λαφαζάνης επισήμανε ότι «ένα νέο κεφάλαιο προωθημένης συνεργασίας στις ελληνορωσικές σχέσεις, που θα περιλαμβάνει και τον αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου στο ελληνικό έδαφος, μπορεί να αλλάξει ριζικά και πολύ θετικά την πολιτική εικόνα και μορφή της περιοχής μας και της Ευρώπης». Ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι «μια προωθημένη ελληνορωσική συμφωνία είναι βέβαιον ότι θα υποβοηθήσει τα μέγιστα τη θέση της χώρας μας στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, την ώρα που η τελευταία αντιμετωπίζει τη νέα ελληνική κυβέρνηση με απίστευτη προκατάληψη και τη χώρα μας ως παραπεταμένη μισοαποικία».

    [02] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα τα μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, στον πεζόδρομο της Ερμού, αντιδρώντας στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

    Με το αίτημα κατάργησης του νομοθετικού πλαισίου για την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, η Ομοσπονδία έχει προχωρήσει και στην κήρυξη 24ωρης απεργίας.

    Από νωρίς το πρωί το "Συντονιστικό Δράσης Ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα Απελευθερωμένα Ωράρια" πραγματοποιεί αποκλεισμούς σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στην Ερμο,ύ στις εισόδους των οποίων ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας.

    Επίσης, ο Σύλλογος υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής έχει αποκλείσει την είσοδο κεντρικού βιβλιοπωλείου της Πλατείας Συντάγματος.

    Σε απεργιακή συγκέντρωση καλεί τους εργαζόμενους και ο σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στις 12:30 το μεσημέρι, στην πλατεία Καπνικαρέας.

    [03] Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα

    Ανοικτά είναι τα καταστήματα σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, ενώ τη Μ. Εβδομάδα θα ισχύσει το συνεχές και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, όπως υπενθυμίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ενόψει των εορτών του Πάσχα.

    Την Κυριακή των Βαΐων το ωράριο λειτουργίας είναι 11:00-18:00 για Αθήνα - Θεσσαλονίκη και 11:00-16:00 για τον Πειραιά.

    Τη Μεγάλη Παρασκευή το ωράριο λειτουργίας είναι 13:00-19:00 και το Μεγάλο Σάββατο 09:00-17:00 για την Αθήνα, 09:00-15:00 για τον Πειραιά και 10:00-16:00 για τη Θεσσαλονίκη.

    Η Δευτέρα του Πάσχα είναι υποχρεωτική αργία και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

    Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων, προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα.

    Διαβάστε επίσης:Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 April 2015 - 10:30:23 UTC