Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου για την τρέχουσα επικαιρότητα και το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'
  • [03] Συμπληρωματική κατάθεση θα δώσει στη ΓΑΔΑ η Βίκυ Σταμάτη
  • [04] Το Άγιο Φως θα ταξιδέψει και φέτος στην Ελλάδα
  • [05] Προθεσμία έλαβε ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, κατηγορούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών
  • [06] Λ. Κατσέλη: Κινητοποίηση όλων για την επανεκκίνηση της οικονομίας

  • [01] Κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου για την τρέχουσα επικαιρότητα και το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα

    Ολοκληρώθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία έλαβαν μέρος ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Νάντια Βαλαβάνη και Γιώργος Σταθάκης, ενώ παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, κ. Σαγιάς. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ζητήματα του τρέχοντος κυβερνητικού έργου και το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'

    «Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αρνητική στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο με εξαίρεση ένα άρθρο που αφορά στο bullying» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό AΘΗΝΑ 984.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με αυτό τον τρόπο εξαργυρώνει διάφορα γραμμάτια προς ακραίους αντιεξουσιαστικούς χώρους με τους οποίους ήταν, αν όχι σε συνεννόηση στη διάρκεια των ετών που ήταν στην αντιπολίτευση, τουλάχιστον τους έκλεινε διακριτικά το μάτι».

    Έκανε λόγο για «φωτογραφικές διατάξεις» και εξήγησε «όπως αυτή που προβλέπει την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, σκληρού δολοφόνου, τρομοκράτη, καταδικασμένου πολλαπλώς σε ισόβια».

    [03] Συμπληρωματική κατάθεση θα δώσει στη ΓΑΔΑ η Βίκυ Σταμάτη

    Συμπληρωματική κατάθεση θα δώσει στη ΓΑΔΑ η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση.

    Η κ. Σταμάτη φέρεται να υπέβαλε αίτημα δια του συνηγόρου της για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, και όπως ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, σε δηλώσεις του, η καταδικασμένη για την υπόθεση των «μιζών» από εξοπλιστικά προγράμματα προτίθεται να «κάνει αποκαλύψεις για πρόσωπα και πράγματα γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση».

    Όπως φέρεται να ισχυρίζεται η πλευρά της κατηγορουμένης, επιθυμία της είναι οι «αποκαλύψεις» που προαναγγέλλει να γίνουν στους εισαγγελείς Ισίδωρο Ντογιάκο και Γρηγόρη Πεπόνη «για λόγους εμπιστοσύνης» και όχι ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπως θα ήταν το νομικά ορθό, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των παράνομων αμοιβών του συζύγου της, πρώην υπουργού και των συγκατηγορουμένων τους.

    Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη δίκη, για πρώτη φορά από την αρχή της έρευνας για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού και έχει καλέσει σε κατάθεση για τις 29 Απριλίου τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου όπως οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Βάσω Παπανδρέου, Γιάννος Παπαντωνίου και τότε ανώτατους στρατιωτικούς.

    [04] Το Άγιο Φως θα ταξιδέψει και φέτος στην Ελλάδα

    Τη διαβεβαίωση, ότι το Άγιο Φως θα ταξιδέψει και φέτος στην Ελλάδα, έδωσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, με αφορμή το αίτημα που διατύπωσε η Ένωση Άθεων να καταργηθεί η αεροπορική μεταφορά για οικονομικούς λόγους.

    «Στους ισχυρισμούς της Ένωσης Άθεων, ότι πρέπει να καταργηθεί η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα, έχω να δηλώσω ότι η θέση τους αυτή έρχεται να επισφραγίσει το γεγονός, ότι μόνο οι άνθρωποι του σκότους φοβούνται το Φως και τους διαβεβαιώνω ότι, παρά την αντίθεσή τους, το Άγιο Φως θα έρθει και φέτος στην πατρίδα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Γιώργος Βασιλείου.

    [05] Προθεσμία έλαβε ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, κατηγορούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών

    Στους ανακριτές Διαφθοράς, Νικόλαο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη, μετήχθη ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος συνελήφθη μετά από διεθνή εντάλματα των δικαστικών Αρχών για την εμπλοκή του σε υποθέσεις των παράνομων αμοιβών για εξοπλιστικά προγράμματα.

    Ο Ελβετός, τραπεζικό στέλεχος, είναι κατηγορούμενος στις έρευνες που διενεργούν οι δύο δικαστικοί λειτουργοί σχετικά με την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN, που χειρίζεται ο κ. Τσιρώνης, και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson και τη βραζιλιάνικη Embraer, που έχει ανατεθεί στην κ. Μπράτη.

    Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του και να ετοιμάσει την απολογία του. Έως τότε ο κατηγορούμενος θα παραμένει κρατούμενος. Παράλληλα, καλείται ως μάρτυρας και από τον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος ερευνά δωροδοκίες για την προμήθεια των αντιαεροπορικών τύπου ASRAD από τη γερμανική εταιρία STN ATLAS.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών για τις υποθέσεις διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, στέλεχος στη Dresden Bank και στη συνέχεια στη BNP PARISBAS, όπως και ο υφιστάμενός του, κατηγορούμενος για εξοπλιστικά, Φάνης Λυγινός, φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στο «ξέπλυμα» μεγάλων χρηματικών ποσών που δόθηκαν για συμβάσεις του Δημοσίου.

    Υπενθυμίζεται, πως ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ έχει, ήδη, παραπεμφθεί να δικαστεί με τους συγκατηγορουμένους του για δύο μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, που αφορούν τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ με τη SIEMENS και την προμήθεια των υποβρυχίων.

    [06] Λ. Κατσέλη: Κινητοποίηση όλων για την επανεκκίνηση της οικονομίας

    «Η επίτευξη του εθνικού στόχου της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας χρειάζεται κινητοποίηση όλων μας, αποφασιστικότητα και συνέργειες. Προϋποθέτει βεβαίως την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους μας, έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι συνθήκες ρευστότητας, να προωθηθούν τα απαραίτητα διαρθρωτικά μέτρα και να αρθούν όλες οι πηγές αβεβαιότητας και αστάθειας που προκαλούν επενδυτική στασιμότητα και ασφυξία στην αγορά», ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη σε εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών για την παρουσίαση λευκώματος για τα 100 χρόνια του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

    «Προϋποθέτει όμως και τη σύμπραξη όλων: του κράτους, της επιχειρηματικής κοινότητας, του τραπεζικού συστήματος. Ο σχεδιασμός ή η υλοποίηση, δημόσιων πολιτικών, ποτέ δεν είναι αποτελεσματική αν δεν εμπλουτίζεται από την αρχή με την άποψη και τις εμπειρίες αυτών που καλούνται να τις εφαρμόσουν ή να τις υποστούν. Η αγορά, από την άλλη μεριά, παράγει αστοχίες και αναποτελεσματικότητα, αν δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο και συντονισμός ενεργειών. Το πλοίο δεν θα βγει στην ανοικτή θάλασσα, αν ο καθένας από μας δεν δει τον εαυτό του ως μέρος του πληρώματος», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κατσέλη. «Ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας έχει χρηματοδοτήσει σημαντικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αλλά και επενδυτικά έργα στη Βόρειο Ελλάδα. Επιδίωξή μας είναι να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική, με έμφαση στις επενδύσεις και τις εξαγωγές. Κάτι που εσείς, οι επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος, που αποτελείτε από τους πιο ισχυρούς εξαγωγικούς παίκτες με δυναμική διείσδυση σε ξένες αγορές, το γνωρίζετε πολύ καλά. Κάτω από τις σημερινές συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας, δυναμικές και βιώσιμες επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε δυσκολία άντλησης κεφαλαίων, πρέπει και μπορούν να στηριχθούν με κατάλληλα χρηματοοικονομικά εργαλεία», ανέφερε η Λούκα Κατσέλη.

    Η πρόεδρος της Εθνικής αναφέρθηκε στις τρεις προτεραιότητες που θέτει η Τράπεζα: Την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και την υποστήριξη την παραγωγικής αναδιάρθρωσης που έχει ανάγκη η χώρα, με τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών και επενδυτικών πρωτοβουλιών. Ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει η δυνατότητα, με σωστό σχεδιασμό να αποτρέψουμε την περαιτέρω αποβιομηχάνιση, χρηματοδοτώντας και επενδύοντας πρωτοβουλίες με ισχυρά, πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά οφέλη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 April 2015 - 14:30:23 UTC