Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Βλ. Πούτιν
  • [02] Στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Κρεμλίνο, κατέθεσε ο πρωθυπουργός
  • [03] Άντληση 1,1375 δισ.ευρώ μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων από τον ΟΔΔΗΧ
  • [04] Το Ιράν έγινε δεκτό ως ιδρυτικό μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Βλ. Πούτιν

    Σε λίγα λεπτά έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η κατ' ιδίαν συνάντησητου πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων θα βρεθούν τα θέματα της άρσης του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα, καθώς και θέματα της οικονομικής ατζέντας.

    Η Ελλάδα δεν ζήτησε χρήματα από τη Ρωσία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους και χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει και επιθυμεί την επίλυσή τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος στη Μόσχα.

    "Η Ελλάδα γνωρίζει τι θα κάνει εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κάθε χώρα έχει επίσης το κυρίαρχο δικαίωμα να επιδιώξει και να βελτιώσει τις διμερείς της σχέσεις", πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:Στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Κρεμλίνο, κατέθεσε ο πρωθυπουργός

    [02] Στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Κρεμλίνο, κατέθεσε ο πρωθυπουργός

    Στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στα τείχη του Κρεμλίνου, κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν τις κατ΄ιδίαν συνομιλίες του με τον Πρόεδρο Πούτιν, που ξεκινούν στις 13:00 (τοπική ώρα και ώρα Αθήνας).

    Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν, εκτός από την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης και την πρέσβειρα της Ελλάδας στη Μόσχα, και οικογένειες αντιστασιακών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μπροστά στο Μνημείο, ο πρωθυπουργός, είχε σύντομη συνομιλία με την Αγνή Σιδερίδου, κόρη της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης, Ηλέκτρας Αποστόλου και τους βετεράνους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που ζουν μόνιμα στη Μόσχα, Αλέξανδρο Διονυσιάδη και Λιουμπόφ Κελεσίδη.

    Ο υποδιοικητής της στρατιωτικής φρουράς ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που αφιέρωσε χρόνο για να τιμήσει τους νεκρούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως τιμά τους πολίτες που έδωσαν τη ζωή τους στον κοινό αγώνα ενάντια στον ναζισμό και πως μ' αυτόν τον τρόπο τιμάει και τους Έλληνες πεσόντες.

    Αργά χθες, ο πρωθυπουργός έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook, το μήνυμα: «Είμαστε στη χώρα που φέτος, τιμά την επέτειο των 70 χρόνων από τη νίκη της κατά του φασισμού, στον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο» αναφερόμενος σε ένα κομβικό γεγονός για την Ευρώπη και τη Ρωσία, που θα κορυφωθεί με τους εορτασμούς της 9ης Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία.

    Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ, στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με τον Βλ. Πούτιν θα βρεθούν τα θέματα της άρσης του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα, καθώς και θέματα της οικονομικής ατζέντας.

    [03] Άντληση 1,1375 δισ.ευρώ μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων από τον ΟΔΔΗΧ

    Το ποσόν του 1,1375 δισ.ευρώ άντλησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, (ΟΔΔΗΧ) μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων, με αμετάβλητο κόστος έναντι της αντίστοιχης προηγούμενης δημοπρασίας.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 875 εκατ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,97%.

    [04] Το Ιράν έγινε δεκτό ως ιδρυτικό μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων

    Το Ιράν έγινε αποδεκτό ως ιδρυτικό μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων (Asian Infrastructure Investment Bank, AIIB), ανακοίνωσε το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Η απόφαση αυτή ελήφθη, πρόσθεσε το πρακτορείο, από τα υφιστάμενα μέλη της τράπεζας, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Κίνα, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ινδία και η Ιταλία.

    Η Κίνα έχει στενές διπλωματικές, οικονομικές, εμπορικές και ενεργειακές σχέσεις με το Ιράν. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έγιναν επίσης δεκτά ως μέλος της AIIB. Η Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων, που έχει έδρα το Πεκίνο, προωθήθηκε με πρωτοβουλία της Κίνας, η οποία είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχός της. Θεωρείται ως δυνητικός ανταγωνιστής της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) και της Ασιατικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (Asian Development Bank), όπου κυρίαρχο ρόλο έχουν οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία. Η AIIB αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία της στα τέλη του 2015.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 April 2015 - 10:30:29 UTC